17 Ekim 2015 Cumartesi

Çarpı İşi Şile Bezi, Mini Akşehir Gezisi

Merhaba,
Birbiri ardına gelen acı haberlerden bloglara yazmak çoğumuzun içinden gelmiyor. En son yayınımın üzerinden 17 gün geçmiş. Alınan acı haberlerin ardı arkası kesilmek bilmiyor. Dilerim daha güzel günlere uyanabiliriz. Bunu da bilincimizi ve sevgimizi yükselterek yapacağız umuyorum. Biraz moral bulmak biraz da boş durmamak adına şile bezinden bir bluz planlıyorum. Model ve çarpı işi deseni kuzenimin bluzundan esinlenme olacak biraz değişiklik de yapacağım ama şimdilik ağır ilerliyor. Çarpı işini şile bezi üzerinde uygulamak kolay olmadı önümde örnek dursa da hayli uğraştırdı. Sonucu almama az kaldı gibi görünüyor. Başlayalıysa hayli oldu. Nakışlı, etamin işli, giysilere olan hayranlığımı daha önce de ifade etmiş ve beğendiklerimden örnekler yayınlamıştım. 
    Burada gördüğünüz de benim çalışmamdan minik bir kesit. Bluz reglan kollu eski tarz bir bluz olmasını planlıyorum, omuz kısmını nasıl yapsam tam netleştiremedim. 

Akşehir Gezimiz
   Annem Konya Akşehir'li dir. Annemin bana göre çok daha fazla gelmesine karşı, iş yoğunluğumdan çok çok uzun zamandır buraya gelmiyordum. Kısa üç günlük mini bir ziyaret oldu bizimkisi. Ben çok uzun zamandır gelmediğim için hayli gelişmiş buldum. 































   Geniş meydanları ve ferah yapısı, bol oksijeniyle hızlı geçen bu üç gün bana oldukça iyi geldi... Şüphesiz çarşı içinde bolca kumaşçı gezdim. Düz desenli kumaş bulmanın neredeyse imkansız olduğunu söylemeliyim. Yöre insanı daha ziyade pullu ve kadife talep ediyor dediler. Yine de  Eski Osmanlı Bankası civarında desenli havlu kumaşlara ve mükemmel pamuklu çarşaflık kumaşlara denk geldim. Üstelik metresi 6 lira civarındaydi. Çiçek Desenleri ise bir o kadar narin ve özeldi. Oldukça iyi firmaların Bambu havluları ise yine bu civarda satılmakta.  Adliye Parkı Civarında ise Harika Porselen servis tabakları satılıyor, benden söylemesi uğrarsanız mutlaka bir bakın.





 Dua etmeden gidilmez elbette..


 Nasreddin Hocanın Mezarı ve Meşhur sözü "Dünyanın ortası burasıdır" .


Akşehir Gülmece Parkı



   Gülmece Parkı adı verilen bu alanın hemen yanındaki Çay bahçesine girdik. Sanırım adı Gülmece Cafe idi. Özür dilerim:) yanlışımı bilen varasa düzeltsin zira bu parkta fotoğraf çekerken başım döndü ve cafeye balıklama atladık. İçeride Çayımızı ve tostumuzu yedik. Özel spesiyal bir tostları var ancak Menülerinin daha dolgun ve özel olduğunu farketmemiz yan masalara gelen güzel servisler sonrası olmuştu ve biz artık tostlarımızı yemiştik zaten:) Zira giderseniz, menülerinden birini istemenizi tavsiye ederim. Servisleri oldukça güzeldi. 


   İlk kez gittiğim yerlerde çok aç değilsem Menü isterken genelde tereddüt ederim. Zira çok boş menülere de denk gelmişliğim hiç az değildir. Ama buradaki Menü servislerini beğendim.


Konya'nın nesi meşhurdur deseniz; hemen herkesin ortak söyleyeceği söz herhalde :"Etli etmek, Etli Pide, Kuzu Tandır" olacaktır.

   Ben de Akşehir'in çok çok eski kebapçılarından birine; meşhur Lale Kebap'a gittim. Yine Arasta denilen Mevkii'de, sorarsanız kesin herkesin gösterebileceği dar bir sokakta..



   
   Oldukça salaş bir dükkan, pekçok gurmenin gelip ziyaret ettiği, pekçoğunun fotoğraflarını göreceğiniz bu kendi halinde ve kendine özgü eski kebapçıda lezzet konuşuyor.


Kuzu Tandır


   Tercihim kuzu tandırdan yana oldu.. Lezzeti ve misafir perverliklerini tahmin ediyorsunuzdur sanırım. İlgili ve hızlılar, sormadan servise ne bir eksik ne bir fazla ekliyorlar. Böylesi en doğrusu, yiyeceğin yağ miktarını da sizin isteğinize göre belirliyorlar.

 Lezzet konusu burada bitmedi. Dönerken hediye edilmek üzere meşhur "Konya Sarması" almak istedim. Ancak açık paket olmadığından tadım yapamadım. Konya sarması nasıl birşey diyenler aşağıdaki kareye göz atsınlar. İşte Konya Sarması; adı verilen, dışı gofretimsi ve hindistancevizli, içi krema dolu olması gereken bir tatlı..


konya sarması




 Firma adı vermeyeyim. Oldukça fazla paket aldım. Açık kutu olmadığı için ise kremasını tatma fırsatı bulamadığımdan. Eve gelince içinde neredeyse hiç krema bulunmayan gofretlerle karşılaştım. Çok üzüldüm zira bunun içinde oldukça güzel bir krema bulunması gerekiyordu orjinalde.. Neyse kutusu jelatinli olan bu gofretleri ise içlerine kendim krema hazırlayarak servis etmeyi düşünüyorum. Çok daha leziz olacaklar. Her işte bir hayır vardır derler, böylesi daha güzel olacak. İçlerine badem veya muz  bile yerleştirebilirim diye düşünüyorum.


   Çok gezemesem de neredeyse her gezime eşlik eden kediler. Akşehir'den Teyzemin bahçesinden Tomy ile sizlere veda ediyorum. Bir gözü mavi bir gözü yeşil. Farklı görmüyor aslında ama...! Belki de böyle bakmak gerek dünyaya, farklı renklerden de, farklı yönlerden de... Dilerim bunu bir gün hepimiz başarırız. Umut dolu güzel günlere "UYANMAK" dileğiyle..

Sevgiler.


13 yorum:

  1. inşallah, dediğin gibi üst üste geldi, iyice daraldık, artık hep güzel haberler almak dileğiyle..

    YanıtlaSil
  2. Ne güzel gezi kareleri bunlar şile bezine bayılırım genç kızken bir kaç tane giysim vardı tamda bu şekilde kanava işlemeli... konyanın mevlana şekeri ünlüdür ama sarmasını bilmiyordum . Pisi Van kedisi çokk tatlı .

    YanıtlaSil
  3. Çarpı işin çok başarılı canım. Tamamını merakla bekliyorum. Gezini çok güzel anlatmışsın güzel Türkiyem Her yeri ayri güzellikte. İnşaAllah en yakın zamanda huzurlu günlerimize dönebilmek ümidi ile sevgiler

    YanıtlaSil
  4. Canım çok güzel bir gezi olmuş gerçekten okurken bile insanı o taraflara götürüyorsun, senin kalemini seviyorum :) bakalım aldıklarınla ne değişik çalışmalar yapılacak kim bilir? Merakla bekliyorum

    YanıtlaSil
  5. Çarpı işi çok güzel olmuş.Sayende Akşehir i görmüş olduk sağol.

    YanıtlaSil
  6. Şilebezine çarpı işi çok güzel olmuş, ben de yılbaşı hediyesi olarak vermek üzere minik keseler için etamine işliyorum. Yılbaşı figürleri daha çok; çam ağacı, noel baba gibi. Akşehir Antalya'ya yakın sayılır. Gidip gezmek geldi içimden, inşallah yakın bir zamanda...

    YanıtlaSil
  7. Harika olmuş motifin bayıldımmmm,pes etmek yok devam:). Akşehir ne hoşmuş!

    YanıtlaSil
  8. Şile bezinde tüm otantik görünümleri ben de çok seviyorum kolay gelsin ellerinize sağlık cennet yurdumuzdan güzel bir köşeyi de bizlerle paylaştığınız için teşekkürler. Tomye sevgiler benden:)

    YanıtlaSil
  9. Ne güzel bir gezi oldu bana da.

    Son söylediklerini okuyunca annemin bu şiiri geldi aklıma.

    http://pervaneler.blogspot.com.tr/2005/10/bak.html

    YanıtlaSil
  10. Selamlar sayende Akşehir i gezmiş kadar olduk güzel bir gezi olmuş. İşleme örnek de güzel olmuş eline sağlık sevgiler.

    YanıtlaSil
  11. Bir başkadır benim memleketim...:) Ben de çocukluğu Akşehirde geçmiş, hala her tatilde sılayı rahim yapmaya çalışan bir Akşehirli olarak kurban bayramın da gidemediğimden midir çok da özlediğimi farkettim. Çok da güzel resimlemişsiniz memleketimi. Ellerinize sağlık. Hep birlikte güzel günler görebilmek dileği ile...

    YanıtlaSil
  12. şile bezini de severim hele böyle güzel işlemeli olursa ..gezerken yoruldum ben çok güzeldi gidip dinlencem :)

    YanıtlaSil
  13. akşehirinde güzelliklerini sayende görmüş oldum gezilecekler listesine eklendi :)

    YanıtlaSil