24 Aralık 2015 Perşembe

Kare Yaka Siyah Bantlı Bluz

Merhaba, 
Siyah kumaşlar alıp yeni projelere başlayacağımı ifade edeli epey zaman oldu, dikiş makinem penyeyi dikmemişti ve ne zamandır istediğim dikiş makenime bakım yaptırma işini de bu vesileyle aradan çıkartmış oldum. Nihayetinde zihnimde tasarladığım ve kağıda döktüğüm siyah bluz dikildi ve olanca az ışıkta  kendi kendime ancak bu kadar fotoğraflanabildi.  Bu nedenle lütfen kusuruma bakmayın, soğuklarda çekim yapmak da pek kolay değil üstelik de şu an benim olduğum gibi hastaysanız. Gözlükler mi, onlar eski alışkanlık malum:). Tamamiyle ruh halime göre çekim yaptığım doğrudur.




 Tasarım demek ne kadar doğru olur  bilemiyorum ama bluzun tasarımı bana ait. İş yerimde üzerime ceketle giydiğim siyah bluzun bantlarını birbirine dikişlerle sabitledim.  Tam kare yaka değil aslında çünkü önüne küçük v şeklinde bir oyuntu bıraktım.

 Bu güzel şapka bir arkadaşımın el emeği çok teşekkürler, severek takıyorum.


Çizimini Instagramda paylaşmıştım ve aşağıda işaretlediğim ve 2 numaralı kumaş ile yapılacaklar arasındaydı. Böylece 2 numaralı proje tamamlandı. Geriye 1 ve 3 numaralı kumaşlarla yapılacak Tek proje kaldı aslında ama asıl sürprizli kumaşı bulamadığımdan bu iki siyah kumaş böylece bekliyor.
 





 Siyah penye bluzumu dikerken, pekçok arkadaşın kullandığı yöntemi kullanıyorum ben de; ilkin direk omuzlar birleştiriyorum gövdede, ardından kolları yukarıda gördüğünüz gibi overlok makinesiyle yan alt dikişleri kalacak şekilde omza monte ediyorum.



   Son olarak ise bluzun ve kolların yan dikişlerini önce overlok makinesinde komple kolun bilek kısmından başlayıp bluzun yan basen kısmında bitecek şekilde dikmiş oluyorum. Arkasından normal dikişle tamamlıyorum tüm hatları.



   Bu arada bu akşam bloğumdaki  Yeni Yıl çekilişimin son katılım günü ilgilenenler BURAYA TIKLAYABİLİRLER, herkese bol şans yeniden.









13 yorum:

  1. Cok chic olmus, tamamen kendi isteginiz dogrultusunda yaptiginiz icin evet tasarim diyelim biz buna:))
    Guzel gunlerde kullanin.
    Ben cekilislere katilmiyorum ama katilacak arkadaslara bol sanslar diliyorum...

    YanıtlaSil
  2. Ellerinize sağlık, harika olmuş. Çok yakışmış, iyi günlerde kullanın.

    YanıtlaSil
  3. Gördüğüm dikişi ilerletince tasarımda uygulanabiliniyor ben çok beğendim berende çok kullanışlı tamda zamanı herikisinide güzell günlerde kullanman dileği ile geçmiş olsun.

    YanıtlaSil
  4. Eline sağlık canım harika bir bluz olmuş. Ceketin içine giyince çok şık durmuş. Sevgiler

    YanıtlaSil
  5. Bluzun yaka detayı çok şık olmuş Handan'cığım. Başka herhangi bir renk veya detay kullanmaman da çok isabetli olmuş. Gözler doğrudan yakaya gidiyor ve oradaki güzellik yetiyor. Kotla spor, ceketle daha ağır durarak farklı şekilde kullanmaya da müsait bir model.
    Ellerine sağlık tatlım, sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  6. Çok güzel olmuşsun... Ya ben neden bu kadar yetenekli değilim...:SS Güle güle giy canım. Öpüyorummm.

    YanıtlaSil
  7. Çok şık ve güzel bir çalışma olmuş. Hemen aklımın bir köşesine alayım da belki ben de uygularım bu güzel fikri. Ayrıca çok yakıştığını da söylemeden gidemiyciim şekerim :) Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  8. ay bayıldım bayıldım bluzun ön kısmına resmen aşk... Harikasın canım eline sağlık.

    YanıtlaSil
  9. Çok güzel olmuş. Siyah üst ve kot. her zaman çok sevdiğim uyumdur. sevgiler.

    YanıtlaSil
  10. Ellerinize sağlık çok şık gözüküyor:)

    YanıtlaSil
  11. Canım bu bluz kesinlikle favori tasarımların arasına girdi benim için:) Harika olmuş, uğraştığına gerçekten değmiş.Bayıldım tek kelimeyle! İçinde harika görünüyorsun. Ceketle de o kadar hoş durmuş ki...
    Ellerine sağlık, güzelliklerle mutlulukla giy:)))

    YanıtlaSil
  12. Çok ama çok beğendim. Tabiki tasarım işi. Ellerinize sağlık

    YanıtlaSil