Merhaba,
Dalgıç kumaş ile ilk çalışmam değil aslında, paylaşmadığım özel bir parça var, yazın gelmesini bekliyor. Öte yandan, bu kız çocuk etekleri Instagramı kasıp kavururken sevgili Oblemkumaş dan aldığım lacivert beyaz kazayağı desenli dalgıç kumaşa hemen bir form vermek isteyince bu iki şirin etek çıktı ortaya. Dalgıç kumaşla ilk kez çalışmasam da, Payeti ilk kez dikiyorum!. Kot pantolon bile dikip payetli kumaş dikmemek enteresan oldu. Bluza pul işlemiştim eski yayınlarda var. Ama payet dikmemiştim. Payet dikişi hakkındaki yorumumu aşağıda vereceğim..
Büyük fiyonkların içine lacivert astarlı adeta minik bir yastık yerleştirmiş oldum. Fiyonk ve etek boyu ölçüsü aşağıda. Sizler istediğiniz ölçüde yapabilirsiniz.
Ben 3- 4 yaş uyumlu diktim iki eteği de. Biri diğerinden bel açısından biraz daha farklı olacaktı ve öyle oldu.
3-4 yaş uyumlu diktiğim ölçüleri fikir vermek açısından veriyorum. Bel kemeri kopçalı ve yandan yapıldı. Çünkü arkaya rahatça oturtmak istedim payetli kurdeleyi. Etek ölçülerini yukarıda görüyorsunuz.
110 cm'lik etek genişliğini, belli aralıklarla 3 parmak olacak şekilde tek yönlü pile çalıştım. Cm ile tekrar tekrar ölçmedim. Bel yaklaşık 50 cm.
Pileleri iğneyle tutturduktan sonra,yukarıda da gördüğünüz gibi sağlam bir teyelle yarım santimden sabitledim. Ardından gizli fermuarı diktim ve eteğin yan dikişini çektim.
Yukarıdaki görüntüyü instagramda paylaşmıştım. Eteğin uç kısımları için papatya kesen sürfile makası kullandım. Kumasland'dan aldığım papatya kesen sürfile makasının nasıl kestiğini en alttaki görselde yakından görebilirsiniz.
Gelelim ilk kez çalıştığım Payet dikişine
Dikiş bir parça zorluyor aslında benim payetim hem çok kalın ve hem çok ince küçük pulları birlikte barındırıyordu. İlkin büyük bir hata yaparak penye iğnesinin daha iyi dikeceğini düşündüm. Evet daha as sarstı ve daha düzgün dikti aslında fakat taaa ki son dakikalarda ince olduğu için yamuldu iğnem. Dolayısıyla ardından 14 numaralı normal dikiş iğnesini taktım. O biraz daha kalındı, biraz daha fazla sarsıldı kumaş dikerken sanki, bir sağa bir sola yamuldu.. Fakat iğne kırılmadı. Sanırım 14 numara iğne daha iyi olacak bu tarz çalışmalar için.
Henüz overlok makinesinde dikmeyi denemedim. Denersem onu da ayrıca yazacağım.
Papatya kesen sürfile makası; dalgıç kumaş, deri vs. de kullanılıyor ve etek uçlarını bu şekilde kesip bırakabiliyorsunuz, bu rahatlığı var, ben sevdim.
Herkese güzel günler.
Ne şirin olmuş ama emeğinize sağlık :)
YanıtlaSilNe kadar şık ve güzel olmuş, bayıldım. Eline sağlık Handan'cığım, dalgıç kumaşı diye kumaş olduğunu ilk kez duyuyorum. :)
YanıtlaSilSevgilerimle....
çok şekerler...
YanıtlaSilçook şık..Tam düğünlük, doğum günü partileri için de harika olur..Ellerine sağlık, dalgıç kumaşı tafta gibi durmuş, ağır, hacimli, oturaklı..Harika..
YanıtlaSileline sağlık ♥
YanıtlaSil