6 Ağustos 2012 Pazartesi

Eskilerden bir moda yarışması...


   Eskilerden, Yelpaze Dergisi'nden bir haberi sizinle paylaşmak istedim arkadaşlar. Burada verilen habere göre (üzerine tıklarsanız orjinal boyutunu da okuyabileceksiniz); 1958 yılında gerçekleştirilen bir moda tasarım yarışmasında,   "deniz kıyafetlerinde (plaj kıyafetleri) yılın hattını tespit eden isimin 21 yaşındaki Hazel Porter adındaki bir genç kız olduğu belirtilmiş, işin ilginç yanı ilk üç'e giren modele ait tasarımlar da yine kendisine aitmiş (sol baştan başlayarak ilk üç). Bizlere şimdilerde uzak gözükse de modellerin o zaman için son derece ilgi çektiği kesin. Eskiyi  her zaman kendisine ait; özel, önemli ve güzel bulduğumdan paylaşmak istedim.

   Tek bir seferde dergi sayfasını taramam mümkün olmadı, ahh eski A3  Mustek tarayıcımız, senin değerini hiiç bilmemişiz, neredesin,  iki kerede tarama yapar olduk:(!. Neyse kısacası  görüyoruz ki; eski de kendisine ait ve özel..

İkinci taranmış kısmı aşağıya ekledim, yazı ilginizi çekerse, yazının devamı aşağıda...


Hımm bu arada "Çuval Modası" diye tabir edilen; yukarıdaki resimde, sol baştan ikinci model oluyor.


Kaynak: Yelpaze Dergisi; 1958  Mart, Sayı: 300

 

3 yorum:

  1. Ben bayılırım bu vintage giysilere. Giymem ama severim işte. Annemin Eski Hayat dergileri geldi şimdi gözümün önüne :)

    YanıtlaSil
  2. Tam nostalji yapmışsınız:)

    Çok sıcak bir post olmuş bu, ayrıca bu hanımefendileri, bir çarpılama işimde ilham kaynağı olarak kullanacağım emin olun (telif isterseniz şimdiden haberim olsun)

    Sevgiler

    YanıtlaSil
  3. Değirli Colette; Evet benim de eskilere bir tutkunluğum vardır:)Ahh ne güzel dergilerdir onlar, ben de bayılırım, Sevgilerimle:)..

    Değerli Nurdan Hanım; sıcak bulmanıza çok sevindim, eskiye ait herşeye tuhaf bir tutkum vardır, bayılırım, şarkıları ayrı güzel gelir, filmleri, dergileri, mesela yenilerden çok az şarkı dinlerim, var sevdiklerim ama az..

    Hımm bakın sözünü açtığınız iyi oldu, bu esinlenme hakkında:) Elbette esinlenirseniz çok mutlu olurum. Sizin yaptıklarınız çok daha zor, belki bir zaman ben de sizin yayınlarınızdan esinlenir başka başka şeyler ortaya çıkartırım, paylaştığınız şu japon bebekler ve japon kültürü beni çok etkiledi, ne dersiniz? Sevgilerimle..

    YanıtlaSil