29 Ağustos 2012 Çarşamba

Kalamar Tava..


 
   Hafta Sonu alışverişinde uzun zamandır almadığımız Kalamar'a da şans tanıyalım dedik, diğer balıklarla birlikte, ciddi balık severlerdeniz çünkü.. Av yasaklarının kalkmasıyla bize daha da gün doğacak az kaldı:)... Yapımı basit bildiğiniz tarzda gerçi herkes ayrı şekillerde kızartabiliyor, bizimki dondurulmuş olandandı dolayısıyla önce çözündürdük ve ardından aşağıdaki şekilde hazırladık.

Çözünen Kalamarların üzerine (Kalamar 500 gramdı)
 
2 çay kaşığı karbonat
2 çay kaşığı toz şeker serptik

Karbonat ve Şeker ile bir süre bekletilen kalamarlar (en az yarım saat) alınıp;

una bulanır ardından (1 adet çırpılmış büyük yumurta) tekrar yumurtaya bulanarak kızartılır.
(İsteyen yalnızca una bulayabiliyor)

Sosu için
1,5 dilim ekmek içi
2 kaşık yoğurt
3 diş sarımsak (isteyen daha fazla ilave edebilir)
4 büyük ceviz içi
1 tatlı kaşığı limon suyu
Yarım çay kaşığı tuz.
arzuya göre dereotu ilave ediliyor..

Sos için hazırlanan malzemeler blender dan geçirilerek hazır hale getirilir.
Afiyet olsun..

 Hımmmm  bu arada ben sosuna bir miktar Knorr Izgara Harcı da ilave ettim bir tutamcık. Onu unuttuğumu farkedince hemen yazayım dedim.. İsterseniz ununa da ilave edilebilir. Kızartmadan önce.

Not: Bu dantel örtüler (esasen plastik)  farklı amaçlarla alınmıştı; bir projede kullanırım diye düşünüp almıştım, bunlarla ilgili çalışmalarım olursa sizinle paylaşacağım, o kadar çok almıştım ki bunlardan; bir kısmını da böyle görsel de kullanayım dedim, fena da durmadı sanki:)).

14 yorum:

  1. canım cok severım kalamar tavayı nasıl güzel gözüktü gözüme anlatamam:) ama hıc kendım yapmadım denemek lazım :))ellerine sağlık canım:)

    YanıtlaSil
  2. Bayılırım kalamara, balık sezonuna az kaldı gerçekten bizde heyecanla tazeleri bekliyoruz.:)bu arada biz sadece una bulayarak yapıyoruz çıtır oluyor.Yumurtalı olduğunda nasıl oluyor acaba.?

    YanıtlaSil
  3. kalamar en sevdiğim deniz mahsullerinin başında gelir, ben sadece unla kızartıyorum hafif olsun die:)

    YanıtlaSil
  4. ellerine sağlık canıım...

    YanıtlaSil
  5. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  6. Sea Belle; evet biz de bu seferlik denemek için yumurtaya da buladık, fena olmadı.

    PINKY FASHION; evet o da güzel onu da yapıyoruz, aynı fikirdeyim

    Cihan; hoş geldiniz teşekkürler, ekrandan ikram şansım olsaydı hep birlikte tadardık;))

    necla; çok teşekkürler:)

    Tulay Demirbas; hoş geldiniz,teşekkürler. Esasen Izgara harcı da ilave ettim bir parça onu da yazıma ekleyeyim, durun iyi aklıma getirdiniz..:)

    YanıtlaSil
  7. hımmm sevgili gooogoook bizde bizdeee ciddi balık sever bir aile hatta sülaleyiz bende sıkça yaparım hergün balık olsa yerim daha da abartayım denizden ne çıkarsa çıksın yeme potansiyeline sahibim:)) kalamar için bende bir tüyo vereyim donmuş kalamarda da yapıyorum tazesindede karbonat şeker ve bir şişe maden suyu ama birgün önceden bunlarla kalamarları iyice ovuyorum kalamarları bu karışımda bekletip ertesigün pişiriyorum lokum gibi oluyor hatta benimkiler artık dışarıda yemiyor Tarkan annem daha güzel yapıyor diye bana yağ çekiyor...Tarkan'nın sosunuda yazayım değişiklik isterseniz denersiniz. biraz suyu süzülmüş yoğurt biraz mayonez azıcık hardal sarımsak ve kekik tabi bu sosu yaparken bizim ölçümüz yok tadına baka baka yapıyoruz bizim oğlanda bu işlerde ciddi yardımcı tabi ki çeşnicibaşı olarak. afiyetler olsun...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Pınar Hanım, çok teşekkürler güzel ipuçları için; hep aklımda değişik şeyler denemek vardır zaten, ben de deneyeyim sizin tarifi:) çok teşekkürler..:)

      Sil
  8. Süpersin valla, ben neredeyse sabah kahvaltıda bile balık veya deniz mahsülü yiyebilirim...

    YanıtlaSil
  9. Teşekkür ederim, gelirim ben de...

    YanıtlaSil
  10. hımmmmmmmmm cnm yeni görüyorum ben senin bu tarifini!!!! ki kalamar hastasıyım arayıp duruyodum böyle güzel bir tarif, aslında hemen yakınımdaymış meğerse:)))) hiç evde denemedim ben kesinlikle deniycem bu güzel sosu da yapıcam seni anıcam:P ellerine sağlık!

    YanıtlaSil
  11. Güzel yorumlarınıza çok teşekkürler arkadaşlar.

    YanıtlaSil