31 Ekim 2012 Çarşamba

Nordic Desenler..

   Soğuklar kapımıza yaklaşırken bu Nordic (İskandinav)  desenlerin kazaklarda, taytlarda, hırkalarda kullanımını seviyorum. Özellikle de taytlar çok cezbediyor ama hazır kumaş şeklinde satılan trikolardan yapıp uygulamak mesele, çünkü esnek olanlarını bulmak gerekiyor. Esnek olmayanlardan kış yaklaşırken kumaşçılara benzeri gelebiliyor. Bazen de gelsin diye beklediğinizde ne yazık ki, gelmiyor. Geçen sene ben buna benzer bir durum yaşamıştım. Bakalım bu sene bu desenlere benzer,  uygun triko kumaş gelecek mi? Esinlenmek adına aşağıdaki parçaları bir inceleyelim.

 
 
 
 
 
Asya kökenli arkadaşlarımız herkesten çok beğenmiş görünüyorlar bu İskandinav esintili desen kullanımını, o kadar çok kaynak vardı ki, ben bu kadarını toparlamayı uygun buldum.

 
 
Görsel Kaynaklar:
1- ASOS

22 yorum:

  1. harika bir paylaşım teşekkürler ( :
    modeller ve desenler çok şık

    YanıtlaSil
  2. Ben de taytları ve en alttaki (en sondaki)ilk elbiseyi çok beğendim, ne güzel kışın sıcacık tutar:)İskandinavya dedin de param olsa tüm Atatürkçüleri öldürmeden ya da hapsetmeden bu ülkeden artık gitme vakti geldi oralara giderim soğuk vız gelir...
    sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bücürükveben: bu tarz taytları ben de çok seviyorum. Yok durun bir yerlere gitmeyin:)).

      Sil
  3. bir ara bunlar yine modaydı,, güzeller ama

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mehtap; evet:) hayatımıza güzellik katacaksa buyursun yine gelsin;). Güzel ve iyi olan herşeye kalbim hep açık, kendi adıma pek sevimli buluyorum.

      Sil
  4. tuniklere bayıldım.harikalar.sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. mutfagabuyrun; evet sevimli sıcak havaları var, benden de sevgiler.

      Sil
  5. Biliyorsun ben tam bir kış insanıyım. Karlı havalar beni resmen cezbediyor. Norveç'in kar ve geyik desenli kazakları ve trikolarına bayılırım resmen.
    İzmir'de kış sert geçmez ama sene boyunca hiç kullanamadığım bereler atkılar doludur gardrobumda. Hani buralarda bulsam bunları da alır seyrederim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. colette; bilmez miyim sevdiğinizi:))? İzmirde kışın sert geçmemesi hatta böyle hayli kalın kazaklara daha az ihtiyaç duyulması malum, ama seyre değer gerçekten:) Bu arada kış temalı yarattığınız güzellikler "Dükkan Pati" de bizleri bekliyor, onun da duyurusunu yapacağım, kış temalı bu güzellikleri kaçırmak istemeyenleri ben de sitenize davet ediyorum.

      Sil
  6. Ben bu desenleri çoooooook seviyoruuuuuuum ;-)

    YanıtlaSil
  7. Ben de çok severim çocukluğumdan beri Nordic desenli kazak ve özellikle önü fermuarlı kısa hırkaları (özel bir adı vardır belki de hatırlamadım). Yılbaşı ruhunu üzerinde taşımak gibidir o desenleri üzerinde taşımak benim için...

    Tabii çocukken rahat giyilse de insanı olduğundan da iri gösterme özelliği nedeniyle belki de uzaklaştık gitgide. Asya'lı hanımların çıtı pıtılığına yakışıyor o nedenle kullanım daha yaygın olabilir. Ben de onlar gibi olsam hiç çıkarmam üzerimden zaten!

    keyifli bir paylaşım olmuş, kendi adıma çok teşekkür ederim :))

    Sevgilerimle,

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nurdan Kanber; sevgili Nurdan hanım, aynen katılıyorum, size bu tarz kalın dokulu kazaklardan bir şekilde uzaklaştık oldukça iri gösteriyor diye.. Hakikatten Asyalılar'ın çıtı pıtı yapılarına sanki daha uygun, çok ama çok doğru bir tespit, dediğiniz gibi o kadar çıtı pıtı olsam ben de kullanmak isterdim, bir kaç kilo fazlam var fazla değil ama onlar kadar incecik görünmeyi isterdim doğrusu...
      Rica ederim, bu arada beğenmenize sevindim:) ben de en içten sevgilerimi gönderiyorum:)...

      Sil
  8. Cekik gozluler Nordic bolge dahil dunyanin heryerini istila ettkleri icin, goz alismis, yazmasaniz dikkat bile etmeyecektim vallahi :))

    Bu desenler biz cocukken moda idi, geri glmelerine cok sevindim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Nursun Hanım, evet insanda güzel çağrışımlar yaratan her şey geri gelebilir, bir sakıncası yok:)) Bizleri mutlu edecekse hayatımızda yerlerini alsınlar;) benim de eskilerden kalma bu desenlerde birşeylerim var evde.. bakalım bulup çıkartmam lazım..
      Sevgiler:)

      Sil
  9. Bulursam söz alıcam! Geçenlerde bir tane elime bile geçmişti ama merakının hala sürdüğünü bilemedim:( Söz bir daha görürsem alıcam sana:D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Suzy:))))) ay vallahi çok güldüm, kuzum yaa evet vallahi hevesim daha geçmedi, bulamadım ya gönlüme göre:))ondan. Senin geçen sene yaptığın güzel taytı görüp de içinde kalmayan oldu mu acaba:), görmeyenler mutlaka bir incelesin. Gönderdiğin güzellikler yetmedi mi kuzucum, çok teşekkürler yeniden. Bu arada e-postayı okuyabildin mi bilemedim:)), Sevgiler canım:).

      Sil
  10. HEhe:D bu bilemedim lafını kızkardeşimin arkadaşından öğrendim. Çok stratejik bir kelime. Zor sorulara birebir;) Aklında bulunsun:D Bu arada akşam mailini okudum ve cevap da yazdım ama gitmemesi de çok ilginç. Gene mi Merküre bişeyler oluyor bilemedim ki!:D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eveeet:) bilemedim ama heran bilebilirim anlamında:P))

      Sil
  11. 3. desenden benim de bir elbisem var da triko oldu yıknınca bır garıp oldu bısıler yapıp kendıne getırmem lzım elbısemı umarım bulcam yolunu:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Esra Sevgi, bir yolunu bulacağından eminim, öyle güzel şeyler yapmışsın ki blogundan takip ediyorum;) sevgiler.

      Sil