5 Ekim 2012 Cuma

Tatilden kareler, Teos.

    Merhaba, havalar yeni yeni soğumaya başlamışken geç kalmadan tatil postumu yayınlamak istedim. Tatil postu yapmak bir parça zor geldi; zira esasen hem çekilen çok fotoğraf vardı, hem de tatilde hastalandığımdan halen ilaç tedavim nedeniyle hiç de iyi sayılmam. Yine de özet sayılabilecek görüntüler ve anlatımlarla karşınızdayım.  
 
    Bu kare İzmir, Seferihisar, Teos' dan...  Balkondan "Teos" manzarası. Sol tarafa yakın çıkıntılı kara parçası: Teos Antik Limanı. Orada geçen yıldan bu yana kazı çalışmaları devam ediyor. Dahası da var... Onlar aşağıdaki karelerde.. 
 
 
   Burası oldukça sakin bir yer  ve bu aylarda daha da sakin oluyor. Bu arada Seferihisar'dan çok değerli blogger colette hanım Citta Slow (Yavaş, sakin şehir anlamında) bahsetmişti... Ben onun kadar güzel pazar gezmelerine katalımadım rahatsızlığımdan...
 
   Kalabalıkları sevebildiğim gibi, sakinliği de bir o kadar seven bir yapım olduğundan, beni çok fazla rahatsız etmiyor bu durum, hoş arada "fazla mı sakin ne ?" diye düşünmeden de edemiyorum. Aslında geçen seneye göre bu yıl biraz daha kalabalıktı...
 
 
Etrafa bir göz atalım.....
 
Balkondan bir görüntü yine...
 
Aşağıdakiler Teos evlerinden benim çektiğim kareler...
 
 
  
   Teos'a geldiğimizin ilk günü biraz hava serin geldi, çünkü zaten yeterince geç kalmış bir tatildi bu... Öte yandan ikinci günü kendini iyiden iyiye hissettiren rahatsızlığım dolayısıyla 3.gün Sığacık'a ilaç almaya gittik. Sığacık'a araçla değil de; yürüyerek, kazı çalışmalarını görmek için gitmeye karar verdim. Hasta halimle kolay olmadı ama, neticede kazı çalışmalarını ve tarihi yerleri görme hevesi ağır bastı. 25-30 dakika sürebilen Teos ve Sığacık arası yürüyüş; fotoğraf çekmek istenince biraz uzadı... Kısacası  yürüye yürüye hem ilaç almaya Sığacık'a gittik, hem de tarihi yerlerdeki kazı çalışmalarının ne durumda olduğunu görme fırsatım oldu.. İşte kareler...
  
 
Bu balkondan görünen Teos Antik Limanı'nın yakınlaştırılmış çekimi.. Bir de aşağıya inip görelim.
 
 
Balkondan kuşbakışı gördüğümüz antik limanın yakından çekimi (görüldüğü üzere buraların tarihi bir oluşumun üzerinde olduğu bilinmeden, eskiden oraya kafetarya tarzı yapı çoktaan koyulmuş bile) Şu an o uca çok yakın duruyoruz dikkatinizi çekmiştir.
 
ve Sığacık'a yürüyerek gitmek için yola çıkıyoruz, işte antik limanın hemen yukarısına doğru yürüdüğümüzde yine Limana ait olduğunu tahmin ettiğim, eski taş oluşumlar karşımıza çıkıyor. İşte limanın hemen yukarısına çıkınca bizi karşılayan manzara...
 
 
Biraz daha yürüyünce tarihi kent surları karşımıza çıkıyor...
 
 
 
     Bu fotoğrafta çok net anlaşılıyor mu bilmiyorum ama; bu sütunların ve pek çok taş   oluşumun  bulunduğu bu alan Teos Meclis Binası'ymış, sağda ve aşağıda Antik Liman kaldı orayı geçmiştik.
 
 İşte sağda  yine oklarla gösterilen Sarnıç...
 
Kim bilir kazı tamamlandığında burada ne gibi güzellikler ortaya çıkacak... Heyecan verici...
 
 
Yine Meclis Binası olarak ifade edilen alan ve kenardaki taş oluşumlar (Ağacın hemen dibindeki taşlar) Kent Suru'nun  parçalarından tahminimce. Bu arada bunları çok rahat çektiğimi zannetmeyin daha yakından çekemezdim. Çünkü bu alanın etrafı tellerle çevrili, o nedenle ancak bu kadar çekebildim. Ee hakları elbette kazı ekipleri bunlara kimbilir ne emekler veriyorlar; bizlere bu güzellikleri ve birçok bilgiyi geçmişten günümüze taşımak için uğraşıyorlar.
 
İşte uzaktan, ekipten bir çekim almaya çalıştım..
Alan o kadar geniş ki... Kimbilir daha neler ortaya çıkartılacak?...
 
 
Az kaldı Sığacık'a varmak üzereyiz, bize yol boyunca hep bu güzel zeytin ağaçları eşlik etti... Teos'tan Sığacık'a çıkış burası...
 
 
ve işte Sığacık...
 
 
 
 
Güzel ve Sakin bir yer.. Biz sakinliğine denk geldik demem gerek belki de..:)
 
 
 
Son kare çok güzel.. Kedi ve Köpek bir arada bu kareyi çekmesem olmazdı; bir çay bahçesinde; köpek masa altında kendisine gölge bulmuş yatıyor, kediyse sandalye üzerinde o da kendini bırakmış bir vaziyette.. Kediler ve Köpekler burada birbirlerine iyice alışmış görünüyorlar.  Rahatsızlığım nedeniyle kısa kestiğim Teos tatilimi, İzmir' e kız kardeşimin yanına geçerek tamamlamaya çalıştım. Benim tatil maceramdan kareler bu kadar arkadaşlar. Tatilimin ikinci gününden bu güne değin, rahatsızlığım devam ediyor, ağır ilaç tedavilerim biraz beni alıkoyuyor blog yazılarımdan, iyileşir iyileşmez güzel ve yoğun paylaşımlarda bulunmak dileğiyle.. Sevgiler...
 

22 yorum:

  1. Gooogoook'cuğum sen epey hastalanmışsın. Ben yaz gribi oldun geçirdin görünen o ki henüz hastalığın sürüyor. Tekrar geçmiş olsun!
    Burnumun dibine kadar gelmişsin üstelik ,bir dahaki gelişinde 1 bardak çayımı içmeden hayatta bırakmam seni Hem kızlarla da tanışırsın. Nursun hanımlar söylemişti bak ,göründüklerinden daha sıcakkanlılar :)
    Teos,Sığacık çok yakınımda ama senin gözünle gezmek çok hoşuma gitti. Hani başka birinin sana seni anlatması gibi. Çok hoş bir geziydi benim için ama senin için yeterince tadına varılamamış,üzüldüm:(
    Koskocaman öptüm seni,hem "öpünce bir şeyin kalmaz "derdi bana babacığım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok Değerli Nilgün Hanım; evet grip değil ne yazık ki farklı bir durum benimkisi.. Neyse.. Çok teşekkür ederim iyi dileklerinize..

      Evet çok yakına geldim, ben böyle zamanlarda çok üzülürüm, uğrayamadığım, sevdiğim insanlar inanın içime oturur, bir güleryüz görmek, bir tatlı sohbet hayatta en ihtiyaç duyduğumuz şeylerden. Eminim güzel kızlarınızla da, sizinle de çok güzel paylaşımlarımız olurdu. İçtenlikli davetinizi inşallah bir başka zaman değerlendirmek nasip olur, bunu gerçekten çok isterim. Bu arada sizlerde Eskişehir'e gelmek isterseniz, bir eviniz de burada sayınız lütfen, ben de ağırlamaktan çok büyük keyif duyarım.

      Hakikatten bir başka insanın gözünden arada değişik görünebilir, tüm evren aslında.. Sevindim güzel yorumunuza.

      Çok teşekkür ederim. Çok inanırım böyle şeylere gerçekten geçecek demek ki:) Öpücük buralara geldi, sevgi dolu ne güzel.. yeniden çok teşekkür ediyorum.

      Sil
  2. tam kışa girip üşümeye başladığımızda bu kareler içimizi ısıtcak :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim, Seda Hanım:).. hakikatten geç kalmış bir tatildi ancak sıcak izler bıraktıysa ne mutlu:).

      Sil
  3. canım geçmiş olsun, Allah şifalar versin...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim canım, eksik olma hiç de yalnız bırakmazsın kimseyi kocaman sevgiler tatlım.

      Sil
  4. fotoğraflar ve bilgilendirici paylaşımların için çok teşekkürler.kedili köpekli fotoyu ayrı bir sevdim:)
    geçmiş olsun bu arada.iyileşirsin çabucacık umarım.tatildeyken rahatsızlanmak da çok can sıkıcı olsa gerek.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Eylül; çok teşekkür ederim iyi temennin için. Tatil'de hastalık hakikatten pek iyi olmadı ama şükür halime diyorum. Sevgiler yeniden;)

      Sil
  5. Sayenizde bende oraları gezmiş kadar oldum bunun için çok teşekkürler...
    Ama hasta olmanıza üzüldüm...
    Çabucak iyileşmeniz dileğiyle kucak dolusu sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Pınar Hanım; güzel sözlerinize çok teşekkür ederim. Sağolun iyi temennileriniz için, inşallah, hastalıkları Allahım kimseye vermesin çok zor. Tarkan'da iyi olmuştur dilerim bu arada. Benden de size kucak dolusu sevgiler.

      Sil
  6. Sevgili Gooogoook,

    Uzun bir aradan sonra tekrar buradan haber almak, elbette buranın müdavimleri için çok keyifli ama bu tür haberler almak da bir o kadar keyifsiz :(

    Ne oldu da onca zamandır beklemekte olduğunuz sayılı tatil günleri hastalıkla tatsızlaştı kuzum?

    Fotograflara hiç diyecek yok! Hepsi birbirinden nefis! İçlerinde mavi var, yeşil var, tarih var tatil var, huzur var, barış var ve keyif var daha ne olsun? Tüm bunları buralardan hissediyorsak hakkı verilmiş o günlerin demektir:)

    İzmir'de Colette hanıma merhaba demeye vakit bulabilmenizi de çok isterdim :) Başka zamana belki birlikte gideriz belli mi olur :)

    Geçmiş olsun; dert tasa hastalık ve karanlık dostlardan da uzak dursun! Hadi hepinize kışşt kışt!

    En içten sevgilerim,geçmiş olsun ve sağlıklı bir haftasonu sizi bulsun dileklerimle :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Nurdan Hanım, yanımda olmanız yetiyor inanın. Buraya gelip iyi dileklerini ileten herkese çok teşekkür ediyorum.

      Tatil postları evet çok güzel oluyor ama daha gitmemle neredeyse bir gün sonra hastalanmam bir olunca işler karıştı;) neyse çabuk geçecek inşallah çok güzel dileklerde bulundu herkes...

      Ah hiç sormayın, o kadar çok isterdim ki Colette Hanım'a uğramayı.. Çünkü sizler karşılaşmanızı ve mutluluğunuzu öyle güzel dile getirmiştiniz ki inanın, hatırlarsanız, keşke bizler de aranızda olsak demiştik; o zamanki buluşmanızda:)) İnşallah başka bir zamana nasip olur diyorum. Böylesi değerli bir çok blogger arkadaşı, blog aracılığıyla da olsa, tanımak benim için gerçekten büyük mutluluk...Mutluluğu ne de aradığımız önemli..

      İyi ki varsınız hepinize çok teşekkür ediyorum. Benden de sevgiler..

      Sil
    2. Hımm bir de Nurdan Hanım'cığım, birlikte gitme teklifinizi yazacaktım vallahi ilaçlar beni iyice bir tuhaf yaptı. Diyorum ki çook güzel bir teklif bu HARİKA:)! Keşke, keşke öyle birşey olsa, bu arada buralara yolunuz düşerse ne olur sizleri de dört gözle bekler çok mutlu olurum. Şimdilik uzaklarda da olsak, gönüller bir, durumlar bunu gösteriyor, sevgilerimle yeniden size ve Nursun Hanım'a da..

      Sil
  7. Yazarken yine gulecegim ... Gooogoook Hanimcim, gecmisler olsun, bir an once iyilesip ayaga kalkin.

    Gordugunuz ve okudugunuz gibi merak edeninizde, seveniniz de oldukca cok. Ama, soylemeden gecemeyecegim. Colette Hanim ve Kizlar'i nasil pas gectiniz; sasirmadim dersem yalan. Hayatta gorup gorebileceginiz en keyifli evlerden birinin burnunun dibinden, Selamsiz Bandosu gibi gecmissiniz yahu. Ustelik ev ev degil, sekerci dukkani. Ici seker doluyken hemde. Colette Hanim'in ve de Kizlar'in sevdiklerini nasil agirladiklarini bilince hele...

    Neyse hastasiniz, daha fazla uzerinize gelmeyeyim :)))

    Tekrar gecmisler olsun.

    Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nursun Hanım'cığım, siz de beni güldürdünüz çok yaşayın:))) Esas adımı kullanabilirsiniz, bir süre sonra nasılsa bilinecek. Yeni ay doğsun yazarız birşeyler;)). Bu arada "O şekerci dükkanı" ah ah benim içimde öyle bir kaldı kii... Hastalık olmasa herşey daha farklı olabilirdi.. İnşallah belki de hep birlikte birgün buluşuruz ne dersiniz? Keşke nasip olsa.. Çok isterim, arayıp sorduğunuz buralara geldiğiniz için asıl ben çok teşekkür ediyorum. İyi hafta sonları diliyorum.

      Sil
  8. Yaşasın gelin gelin! Hem bizim buraların sonbaharı yazından daha keyiflidir. Hafiften ürpererek mangal başında sucuk ekmek yaparız,şaraplar da en kırmızısından :)
    Mutlu hafta sonları kızlar hepinize.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hem gönlünüz hem de alternatifleriniz zengin, baksanıza, hemen yeni yeni her duruma karşı bulduğunuz güzel ağırlama metodlarınız var. Şaka bir yana hiç şüphem yok, buluşursak çok mutlu geçecek:))

      Sil
  9. Adinizi bilsek kullanaciz efem de, bilmiyoruk heleki Gooogoook'a devam mecburen.:D

    YanıtlaSil
  10. By the way, Hilal Hanim mi diyeciz size???

    YanıtlaSil
  11. Ne kadar güzel bir yer gerçekten:) Sükunet iyidir:))

    YanıtlaSil
  12. Merhaba, blogunuzu geziyordum ki bu güzel yerle karşılaştım.
    Şimdi ne iyi olurdu orada ya da benzer bir yerde olmak.
    Umarım hastalığınız geçmiştir.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim, iyiyim, evet özellikle şimdilerde gezmek daha da sakin ve hoş olurdu gerçekten..:) Sevgiler

      Sil