9 Ocak 2013 Çarşamba

Blogger Resim Ekleme, Kota Sorunu..

Merhaba Arkadaşlar,



Ne zaman bu problem benim de kapımı çalacak derken, geldi çattı, evet, resim yükleme kotam dolmuş. Ben de sevgili Melis'in yardımıyla bu problemimi şimdilik hallettim görünüyor, ondan aldığım bilgiyi görsellerle sizlere de anlatmak istedim zira dün birden çok blogda aynı cümleler dolaşıyordu.. Aşağıda sunduğum görseller takip edilirse bu problemi yaşayan yeni blogger arkadaşlar da neler yapmaları gerektiği konusunda fikir sahibi olurlar. Herkesin getirdiği öneri birbirinden farklı olsa da eninde sonunda belli bir kota satın almak en iyi çözüm hiç şüphesiz.
Ben ilkin Picasa Web albümlerine fazladan yüklenen resimlerimi silmek gerektiğini düşünsem de, esasen Picasada ayrılan kotamızın hiç de az olmadığını gördüm.. Öte yandan Picasayı açtığınızda gerekli-gereksiz yüklemiş bulunduğunuz resim dosyalarının; diyelim yanlışlıkla yüklediğimiz ancak yayında görünmeyen resimler/ fotoğrafların bile bu albümde yer işgal ettiğini, yani bir ya da birkaç fotoğraf yüklediniz ancak onları sonradan vazgeçip kaldırdınız, işte onlar esasen Picasa Web albümlerinde varlıklarını korumaya devam ettiklerini göreceksiniz. Onları da Picasa Web albümlerinden (picasaweb.google.com) silmek isterseniz silebilirsiniz.. Bu arada Picasa Web albümlerindeki fazla fotoğrafları silseniz bile bunların tam olarak yansıması, yani işlemin tamamlanması, 24 saati bulabilir diye belirtiliyor, kısacası fazlalıklardan kurtulsanız bile bu boş alanı kullanmanız zamanınızı alacak görünüyor. Ben şahsen fazlalıkları silmekle vakit kaybetmedim, onu başka bir zaman yapmayı planlıyorum.

 
İkinci olarak geçtiğimiz günlerde Yasemin Uzunoğlu'nun önerdiği Facebookta kendimizin hazırlayacağı bir gizli albüme fotoğrafları yükleyip, sonra url'sini kopyalarak bu şekilde kullanmak oldukça iyi fikir görünüyor;) onu da bir okumanızı tavsiye ediyorum.


Ben sizlere şimdilik kendi kullandığım yöntemi görsellerle anlatmaya çalışacağım, oldukça basit bir şekilde anlatmaya çalıştım ki anlaşılmayan birşey kalmasın..

İlkin blogger hesabınız açıkken, picasaweb.google.com'a gitmelisiniz. Sistem otomatik olarak sizin dosyalarınızı açacak ve ortaya aşağıdaki gibi bir görüntü çıkacaktır.

 
Evet sizin anasayfa görüntünüz yukarıdaki gibi bir görüntüde açılacaktır.


   Yükle kısmını tıkladığınızda ise karşınıza o günkü tarih itibariyle bir klasörü otomatik olarak kendisi açacak ve hemen altta gördüğünüz fotoğraf seçin kısmından bilgisayarınızdan fotoğrafı yüklemenizi isteyecektir. İsterseniz bu tarih itibariyle yazılı olan klasöre fotoğraflarınızı yükleyebilirsiniz.  İsterseniz bu alana kayıt yapabileceğiniz gibi;"Albüm adı", yazılı kısımdaki oka tıklayarak başka dosyaların açılmasınıı sağlayabilir, dolayısıyla oralara da kayıt yapabilirsiniz, aşağıdaki görselle bunu anlatmaya çalıştım. Bu arada Sağ tarafta "Çevrimiçi depo" kısmında ne kadar boş alanınızın kaldığını görüyor musunuz? Esasen oldukça yükseltimiş bir depo alanı sizi bekliyor...





Dosyalarınızı kaydettiğinizi varsayarsak, görünürlüklerini tıpkı aşağıda göstermeye çalıştığım gibi "Sınırlı, bağlantıya sahip olan herkes" seçili olmalı, yani; görünürlük kısmında;  yalnızca siz yazmamalı! bunu okla işaretlediğm yerlerden kendiniz de ayarlayabiliyorsunuz.  Öte yandan aşağıda yok ben bunlarla uğraşamam diyorsanız, depolama alanını yükseltebileceğiniz bir seçenek bulunuyor.
 Depolama alanını yükseltmeyi seçerseniz de aşağıdaki gibi bir ekran sizi karşılıyor olacak, artık seçenek size ait....




Oldukça düşük ödemeler yaparak; alanınızı yükselterek, rahat rahat  kullanabiliyorsunuz.

   Benim uyguladığım yöntem ödemeli sistem değil. Esasen ödeme yapılan sistem hiç de pahalı bir sistem değil onu da belirtmeliyim. Eninde sonunda ödemeli bir uygulamaya geçmek en güzeli görünüyor. Benim uyguladığım  yöntemin ise  tek sıkıntısı Picasa Web albümlerinden yüklemeyi seçtiğinizde her seferinde fotoğraflarınızı önce yukarıda da göstermeye çalıştığım gibi belli bir albüme sonra da yayını hazırladığınız sırada tekrar Picasa Web albümünden yükle kısmıyla yayınınıza dahil etmeniz gerekiyor. Umarım açıklayıcı olmuştur. Herkese kolaylıklar dilerim.



42 yorum:

  1. Sevgili Handan, ellerine sağlık güzel arkadaşım.
    Hem bu konuyu merak ediyordum hem de açıkçası bilgi eksikliği ve cahilliğimden, neyi nerden nasıl yapacağımı bilmiyordum.
    Mükemmel bir kaynak oluşturmuşsun.
    En içten teşekkür ve sevgilerimle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ahestebeste; anlaşılabildiyse çok sevindim, ben de yeni öğrendim ama anlatmakla olmaz diye düşününce böyle görsellerle anlatmaya çalıştım, işe yararsa ne mutlu:).. benden de sevgiler.

      Sil
  2. Yani diyorsunki, bloggerde kotaniz doldugunda, Picasa Web'i kullanarak, postlarimiza link seklinde resimleri ekliyoruz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Belle Amie; link olayı facebook'a yüklerseniz olacak birşey. Bu şimdi başka.. normalde şimdi bilgisayarından yükleyeceğin dosyayı bulup yüklüyorsan, Picasa Web'deki geniş depo alanını kullanarak yüklemek istiyorsan iki aşamalı bir işlem yapmış oluyorsun. Önce Bilgisayarından Picasa Web'e yüklüyor, sonra oradan seçmiş oluyorsun. Yani önceden nasıl bilgisayarından seçiyorsan:

      1-Önce bilgisayarından Picasa Web albbümlerine yüklüyorsun, Klasör seçmek sana kalmış yukarıda belirttiğim gibi.. O zaten otomatik bir klasör açıyor, ister oraya kaydedersin istersen daha önceden oluşturulmuş bir klasörü seçerek oraya kayıt yaparsın.

      2- Artık resim ekleyebilirsin, ama bilgisayarından değil artık resimlerini Picasa Web albümüne yerleştirdiğine göre; rahat rahat buradan yükleyebiliyorsun tatlım..:) zaten tıkladıkça orayı burayı bir şekilde insan öğreniyor, sen de böyle bir sıkıntı olursa çekinme yardımcı olmaya çalışırım, bak hemen öğrendimde öğretmeye kalkıyorum:P)) Sevgiler:).

      Sil
    2. Sagol bebegim, benim kota daha dolmadi ama dolarsa kosa kosa gelicem merak etme :D

      Sil
  3. seninkide güzel fikir :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yasemin uzunoğlu; Yasemin'ciğim, hergün birşeyler öğreniyoruz hepimiz birbirimizden, teşekkürler canım:).

      Sil
  4. cnmmmm benim biraz da olsa yardımcı olabildiysem sevindim:))) koto sorunun hallolduğuna göre güzel postlarını merakla bekliyoruz o zaman:P
    öpüldün!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Melislicious; olmaz mısın Melis'ciğim, çok teşekkürler bak öğrendim de anlatmaya bile kalkıştım, hayır esasen vazgeçmiştim anlatmaktan ama bir baktım dün pekçok insan aynı şeyleri yazıyor iyi kötü blogunda ben de görseller yoluyla bari paylaşayım dedim..:) Yeniden çok teşekkür ediyorum canım.:)

      Sil
    2. handan hanım benim anlayamadım ben daha yeni post yayınlamaya başladım daha on bile olmamıştır nasıl hemen doluyorr????bu aradabilgilendirdiğiniz için teşekkürr ederizz bende orayı burayı kurcalarken uyguladım birşeyler:))))

      Sil
  5. Handan hanım bu konuları hiç bilmiyorum başıma gelirse çok işime yarayacak.Bilgi paylaşımınız için teşekkürler.Sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  6. geçmiş olsun iyisinizdir inşallah

    anlatımınız çok güzel olmuş .


    YanıtlaSil
  7. Bu yayını saklıyorum. Şimdilik uzak olsa da başıma gelecek olduğu için ileri de kullanırım.Teşekkürler Handan Hanımcım; sevgiler...

    YanıtlaSil
  8. yeni bir blogger olarak aklımın bir köşesinde dursun.ben blogunuzu gezdimde masallah ne güzel hem çizip tasarlayıp dikmek büyük meziyet tekrar tebrik ederim.takipteyim.bende beklerim:)

    YanıtlaSil
  9. Mehtap Kaya; rica ederim, umarım işinize yarar:)

    ikitanemvebiz;:) teşekkürler.


    Nurdan Kanber; Nurdan Hanım, rica ederim, umarım yeri gelirse işinize yarar.

    zerrin tekin; Zerrin Hanım, hayırlı olsun blogunuz. Teşekkür ederim güzel yorumunuza:)

    YanıtlaSil
  10. hasibe acemice işler; Hasibe Hanım, esasen bizim sıradan fotoğraf makineleriyle çektiklerimiz bile çok yer tutuyor, ben mesela fotoğraflarımı ayarlarıyla oynayarak küçültüyor ve öyle ekliyordum ki; ancak 7 ayda doldu, fotoğraflarınızı çektiğiniz gibi eklerseniz çok yer tutar onların ayarlarını küçülterek eklemeniz gerekiyordu ilk baştan beri o nedenle çabuk dolmuş olabilir ama şu çok ilginç sizin de ifade ettiğiniz gibi ben sizin blogunuzdaki fotoğraflara baktım hiç de öyle çok büyük çözünürlükte görünmüyor ve bunların hepsinin çok yakın zamanlara hemen yeni yıl akabinde denk gelmes ilginç oldu..:)) neyse sizin problemin halledilmesine de çok sevindim:).

    YanıtlaSil
  11. Handan hanımcım çok açıklayıcı bir yazı hazırlamışsın ellerine sağlık, bende birkaç gündür yaşıyorum bu sorunu, artık ben google chorem kullanmaya başladım orda yükleme yapılıyor.sadece yavaş ilerliyor. Bence explorer da bir sorun var, yani kotamızda bir sürü yer varken fotoğraf kabul etmemesi anlamsız geliyor..yinede yazı için teşekkürler:) sevgiler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. SeaBelle Cinar; rica ederim, herkes farklı bir yöntem buluyor, esasen, en pratik olanı hiç şüphesiz kota satın almak;)

      Sil
  12. ben diğer yöntemleri beceremedim o yüzden kota aldım:/

    YanıtlaSil
  13. canım gecen aylarda benımde basıma geldi bu kota dolması ben picasadaki resimlerimi silerek yer acmıstım ama tabıkı cok gecıcı bır cozum bu senin yonteminide begendim canım kotam doldugunda aklımda olsun senin yontemınıde uyguluyım..ama dediğin gibi en güzeli kota satın almak sanırım ..

    YanıtlaSil
  14. Çok teşekkürler . Çok yararlı oldu. Ben de nasıl aşarım bu sorunu diye bakınıp duruyordum.Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  15. aynen bende. ne zaman benim başıma gelcek diye bekliyorum bakalım:) işte o gün tekrar burdayım.ellerine sağlık güzel bir paylaşımolmuş canım.

    YanıtlaSil
  16. harıka bır post bu ve bende oldu kota aldım :) almadan yıllarac yukleyen arkadaslarımız var o ayrı yaana helal olsun dıyorum ben ve sııznde ellerınıze saglık yararlı bılgılendırme ıcın..

    YanıtlaSil
  17. Sevil Aslan; kesinlikle yolun sonunda satın alınması gereken kotalar bizi bekliyor:)

    ekemiş eke; rica ederim, dilerim işinize yarar.

    Hayatın Tatları; rica ederim:)

    KoKoŞ KeLeBeK; rica ederim, ben de satınalmayı düşünüyorum ilerleyen günlerde:).

    YanıtlaSil
  18. biz sayfada kalabalığız ama bitek ben yükleyemiyorum resim ben işin orasını çözemedim...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. umay; ortada bazı değişik durumlar var ben de farkındayım. Ne olduğunu çözebilmiş değilim, mesela, bazı insanların bloglarıdaki görselleri göremiyorum ama tam "sizin blogunuzdaki görselleri ben göremedim" yazıyorum yorumlara, oysa diğer yorumlarda başkaları, " ooo çok güzel olmuş ellerinize sağlık" diyorlar yani onlar görebiliyorlar. Demek istediğim şu ki, gerek fotoğraf yüklemek isterken, gerekse de yüklendikten sonra bazı kişilere bu fotoğraflar ısrarla görünmemekte, elbette bunun da nedenini ben de araştırıyorum. Sevgiler.

      Sil
  19. çok yararlı bilgiler. resimli olması hasebiyle benim kafamda daha yer edici oluyor. çok sağolun.:)

    YanıtlaSil
  20. Handan hanim,Ben bu problemi Boyle cozuyorum-bir resmin olcusu 1 mb,bazan 2,3 mb ola bilir. resimleri bir proqramla istediyim kadar kucultup ( 350 KB kadar) sonra bloguma koyuyorum.O zaman resmin gorunusu deyismiyor,olcusu deyisiyor.dolma suresi de gec bitiyor. bu yontemi cogu biliyor sanirim

    YanıtlaSil
  21. zulaltan filiz; anlaşılabilir olduysa ne mutlu..

    tikisdunyasi; ben de öyle yapmıştım ama yine de doldu onun için şaşırıyorum zaten benimkiler 35 -60 en fazla 90 kb oluyordu yine de doldu onun için bir şaşkınlık yaşadım zaten:)...

    YanıtlaSil
  22. selam ben,sizin gibi bannerinizin olduğu alana resim eklemek istiyorum.nasıl yaptınız?bahceperim.blogspot.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Değerli Bahçeperisi; benim e-posta adresime bir merhaba derseniz, size oradan anlatmak isterim. Ben blogunuzda e-posta adresinizi göremedim. Gözümden kaçtıysa lütfen kusuruma bakmayınız. Ancak oradan bana yazarsanız daha güzel ve detaylı anlaşabilmiş oluruz. Sevgi ve selamlar;)

      Sil
  23. evet evet ,teşekkür ederim.banyo zamanı ile ilgili yorum bırakmışsınız.:)keyifbahcem@gmail.com

    YanıtlaSil
  24. Hocam çok detaylı bir açıklama olmuş, uzun zamandır araştırmasını yaptığım bu konu ile artık tarafınızdan bilgi sahibi oldum diyebilirim. Konu hakkında verdiğiniz değerli paylaşımınız benim gibi diğer ihtiyaç sahiplerinin de işine çok yarayacaktır umuyorum, teşekkürler..

    YanıtlaSil
  25. gerçekten harika bir site olmuş yapmış olduğunuz acıklama nedeniylede teşekkür ederiz

    YanıtlaSil
  26. Bence şu anda burada çok güzel bir yazı paylaştınız. Bu web sitesinin sahibine gerçekten müteşekkirim.Paylaşım için teşekkür ederim

    YanıtlaSil
  27. Harika ve başarılı bir anlatım olmuş teşekkürler

    YanıtlaSil
  28. facebook da resimleri gizli bir klasöre yüklediğimizde urlsini bloğa yapıştırdığımızda resimler nasıl görünüyor ? sonuçta albüm gizli değil mi ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevilay Hanım, merhaba aslında yukarıda çok daha garanti yöntemler yazdım en güzeli de Picasa Web albümlerine yüklemek, oranın kotasını doldurmak zaten mümkün değil gmail adresiniz ile picasa web albümlerini de rahatlıkla kullanabilirsiniz. Ama yok facebook'un gizli albümü nasıl olur da bir resim kaynağı oluşturabilir diyorsanız (neticede albüm gizli) işin sırrı teknik bir konu da o da URL bağlantısında.. URL demek Uniform Resource Locator anlamında yani özgün kaynak adresi yani verdiğiniz resmin içinde bulunduğu yer anlamında. Oradan bağlantı sağlanıp resimleriniz sorunsuz görülüyor, ama unutmayın bunu bilen bir tek sizsizin. Neticede Facebook 'un içindeki gizlilik şartları onun kendi kapsamı ve kuralları, resmi yerleştirdiğiniz kaynak (yani yer aynı mı ? Aynı;) o nedenle sorun ortadan kalktı demektir. Denerseniz, gerçekleşebildiğini göreceksiniz zaten. Pekçok blogger da denemiş ve bloglarında bu yöntemi paylaşmış. Ama bence bunlara hiç gerek yok Picasa Web Albümleri kesinlikle gmail şifrenizle açıp rahatlıkla kullanabileceğiniz kullanıcı dostu bir alan, orayı kullanmanızı tavsiye edeim.

      Sil
  29. Bir anlatım Bu kadar Güzel Olabilirdi, Teşekkürler admin

    YanıtlaSil