16 Ocak 2013 Çarşamba

Mor Çakraya, Mor Şemsiye...

 
   Merhaba, son uğraşlarda ilk karesinden bir alıntı yaptığım şemsiye süsleme; benim bir parça eğlenceye ihtiyacımı anlatıyordu sanki.  Havalar böyle kapanınca kendime uğraş arıyorum ama farklı farklı olsun istiyorum. Neyse bu şemsiyenin esinlenmesi T- box'tan..  Dantel detaylar verilmiş şeffaf şemsiyelerine mutlaka denk gelmişsinizdir. Ben de kendim biraz da eğlence amaçlı şemsiyemi süslemek istedim.  Öte yandan enerjiler ve çakralar bu kadar öne çıkmışken, Mor çakramı da biraz çalıştırmalı;) diye düşündüm. Süslemeyi nasıl yapacağıma esasen karar verememiştim. Pasta altlıkları, fincan altlıkları da vardı evde, aşağıdaki fotoğraftada görüldüğü gibi ama ben A4 kağıdına kendim birşeyler yapmak istedim. Kağıdı kare olacak şekilde kestikten sonra aşağıda görebileceğiniz gibi 3'e katladım, ardından gelişi güzel işaretler vererek, o noktalardan kestim. İlk yaptığım pek içime sinmedi bir tane daha yaptım.
 
 
 


   Aşağıdaki şekilde de görebileceğiniz gibi şekilli makaslarla da hoşuma giden iki deseni seçtim ama bir tanesini kullandım. Boya olarak Sprey boyayı tercih edebilirdim ancak bunun üzerinde çok çabuk pul pul olup dökülme ihtimali vardı. Daha önce başka bir deneme yapmıştım çünkü oradan biliyorum. Öte yandan Oje kullanma fikrine sıcak  baktım. Özellikle de Sedefli Mor bir renk seçtim. Malum sedefli olan ojeler tırnaklarda bile zor çıkıyor bunun sedefleri ne yazık ki çok yoğun değil. Oje ile tüm 8 parçayı boyadıktan sonra etraflarını Mor renk Asetat kalemi ile geçtim. Tamamen Mor renk asetat kalemi ile de yapabilirsiniz. Ancak ben benim elimdeki asetat kaleminin mor  rengini çok beğenmedim, o nedenle yalnız kontür olarak kullandım. Mor olarak daha yoğun birşeyler olsun isteyince böyle birşey ortaya çıktı.  Yine de çıkmayan birşeyler istiyorsanız iyi sonucu tamamiyle ASETAT KALEMİYLE boyayarak alabilirsiniz!



 
 
   Hazır baskı desenli şemsiyelere pek benzemese de kendi istediğim renk ve desen olması açısından beni eğlendirdi açıkçası. Şemsiyenin büyüklüğü ve zaten karanlık olan hava şartları nedeniyle fotoğrafları nasıl çekeceğimi bilemedim. Sağa yamuldum, sola yamuldum. Hatta yerlere yattım resmen. Eskiden yılbaşı gecesi dansözleri çekebilmek için yerlere yatan TRT kameramanlarına döndüm. Sen misin adamcağızların günahlarını alan... Meğer insanlar TEKNİK İMKANSIZLIKLAR nedeniyle; yerlere yatarlarmış.. Yaaa kim derdi ki 80 li yıllardaki  TRT kameramanlarını 30 yıl sonra böyle bir olayla anlayacaksın. Allah çok büyük işte adama böyle 30 yıl sonra empati kurdurur. Büyüksün Allahım tövbe, bilmeden günaha girmişiz...
 
   Neyse sizler daha değişik desenler uygulayabilirsiniz arkadaşlar. Hatta eğlenceli! birşeyler bilmem anlatabildim mi?
 

 
 
Ayy yağmur başladı ben kaçıyorum;)

46 yorum:

  1. gerçekten iyi fikir..çok güzel olmuş elinize sağlık..

    YanıtlaSil
  2. waww harika olmuşş eline sağlık..

    YanıtlaSil
  3. Ne kadar değişik,ne kadar güzel.Ellerinize sağlık :)))

    YanıtlaSil
  4. Çooook güzelmişşşşşş :) Bak bende aylar önce aynı şemsiyeden aldım ama nereye sorsam şemsiye üzerinden akmayacak silinmeyecek bir boya bulamadım resim yapacaktım şemsiye üzerine :) Oje kopmuyor mu üzerinden eğer kopmuyorsa hemen aklımdaki fikri ojeyle başlamalıyım :) Aylardır aklımda ama artık ümidim tükenmişti açıkçası süpersiiiiiiinnnn :)

    YanıtlaSil
  5. Değişik olmuş, güle güle kullan:)

    YanıtlaSil
  6. Mor çakranız açıldı ya da enerji akışı dört dörtlük sağlandı mı? bilemem ama benim gözüm gönlüm açıldı o kesin. Çok eğlendiğim de...

    Hem çocukluğumuza hem de futuristik tarafımıza hitap eden şemşiyenizi, kötü enerjileri savar ilan ettim ben şahsen :)))

    Eskişehir' e baki selam ve sevgiler efendimm!

    YanıtlaSil
  7. güzel fikirmiş ve sonucu da gayet güzel olmuş,ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
  8. aaaa gidip şeffaf şemsiye alıcam şahane fikirrrrrr

    YanıtlaSil
  9. çiçek; çok teşekkürler.

    gulsah aydin; çok teşekkür ederim.

    Ayten;çok teşekkürler.


    senayatilgan; Sevgili Şenay ben bir iki yıl önce plastik üzerine satılan sprey boya sipariş etmiştim o bile plastik üzerinden pul pul olup döküldü, bu da büyük ihtimalle dökülecektir ama zamanla. Görüldüğü gibi katladığım halde şemsiyeyi bir dökülme olmadı. KAT KAT UYGULAMADIM. Yani Koyu renk seçtim ama kat kat uygulama yapmadım. Yaparsam dökülür, öte yandan ASETAT KALEMİ ile yapabilirsin. Ben sadece benim elimdeki Asetat kaleminin Mor rengini yeterli bulmadım ondan onu uygulamadım.

    bahar006; çok teşekkürler:).

    Nurdan Kanber; Nurdan Hanım, çok teşekkürler, beğenmenize sevindim. Güzel şeyler atfedelim güzel olsun, çok haklısınız;) benden de yürekten selamlar...

    eylül harikalar diyarında!; Eylül'cüğüm çok teşekkür ederim. Eğlendirici diyelim. Ciddi birşey değil..

    Gül Tasarım EVİ; beğenmenize sevindim) fikir direk bana ait olmasa da çok başka şeyler de yapılabilir düşüncesiyle, esin versin diye paylaştım.

    YanıtlaSil
  10. Yaa çok eğlenceli bir şemsiye olmuş, elinize sağlık.bende sarı bir şemsiye etrafına tüller dikmeye başlamıştım, bir ara bitirirsem inş ekliycem.Ara verdim dikmeye sanki kullanışlı değilmiş gibi düşündüm bıraktım, bakalım yapıcam bir ara.Sizin şemsiyeniz çok daha farklı bayıldım, az yağmurlu zamanlarda kullanında çabuk bozulmasın :))

    YanıtlaSil
  11. cnm müthişsin yaaa!!! ayyy kırk yıl düşünsem böyle bişey yapmak aklıma gelmezdi:))) ellerine sağlık şimdi yağmur duasına çıkasım geldi sen bunu kullan diye:P

    YanıtlaSil
  12. handan hanım görmeyeli ne güzel şeyler yapmışsınız..müsait olduğunuzda size birşey danışmak istiyorum :)

    YanıtlaSil
  13. çok beğendiiiim:) Lili ile yapmak için iyi bir fikir...

    YanıtlaSil
  14. Harika olmuş.
    Fikrinize ve emeğinize sağlık.
    Sevgilerimle ^-^

    YanıtlaSil
  15. Gordugum resimlerin bende yarattigi 'Mor' hisler... Rain drops keep falling on my head,la la la... veya Singing in the rain taram taram.

    Cesaret isteyen ama risk almaya gercek manasi ile degmis bir is. Seviyorum boyle yaraticiliklari.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nursun Hanım; evet vallaha yaratıcılık ve hayal gücü sevgili dostlarla bir arada olunca pekişiyor bence:) aynen o hisler bende de oldu.

      Bu arada çalışmayı Sprey boya ile yapmayı isterdim ama başka bir naylona uyguladığımda kabuk kabuk döküldüler Oje ile şansımı denedim, risk aldım evet:), "asetat kalemiyle" de ilginç şeyler yapılabilir:)).

      Sil
  16. Melislicious; Melis'ciğim teşekkürler, aa çok incesin, yağsın vallaha... ama hafiften;)

    Ceyda Çiçek; Ceyda'cığım, çok teşekkürler.

    Suzy; gerçekten eğlenceli olabilir, sizler daha başka şeyler de yapabilirsiniz:)

    okuyan; çok teşekkür ederim:).

    YanıtlaSil
  17. Süper olmuş tebrikler,bayıldım:)

    YanıtlaSil
  18. canım bayılmadım eridim bittim resmen çok ama çok güzel olmuş çok beğendim...rengi deseni harika olmuş..
    bende böyle bir şemsiye alıp yapmak istiyorum şimdi :))
    canım esetat kalemi suda çıkmıyor dimi?hiç kullanmadığım için bilmiyorum da:)

    YanıtlaSil
  19. Çok şık ,çok değişik ve çok güzel olmuş ellerinize fikrinize sağlık.Sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  20. Çok yaratıcısın, harika olmuş, çok beğendim... :)

    YanıtlaSil
  21. mor şemsiyeye bayıldım...
    ellerinize sağlık......

    YanıtlaSil
  22. aman da aman ne şirin olmuş öyleeeeeee... :)

    YanıtlaSil
  23. Nasıl güzel, nasıl yaratıcı bir fikir! O bahsettiğin T-box dantelli şemsiyelerden var bende ama daha çok beğendim seninkini. İlk fırsatta deneyeceğim:))

    YanıtlaSil
  24. Handan'cığım ne harika bir şemsiye olmuş, eline sağlık, bu arada çakralar konusunda pek bilgim yok gerçekten doğru mu? Yani işe yarıyor mu? Şemsiyeyi görünce uzun yıllar önce bir şemsiyemi (annemin şemsiyesini daha doğrusu)takside unuttuk:(((diyeceksin ki ne olacak alt tarafı şemsiye ama o şemsiye ta 1952-53 yılında rahmetli babam Kore savaşına gittiğinde savaşın sonunda vatana dönmeden günü birlik uçakla Tokyo'ya gitmiş oradan getirmişti:(( sapı çok ilginçti böyle buzlu cam süsü verilmiş, yakut kırmızısı..içinde sanki nasıl diyeyim boncuk boncuk su damlaları var gibi..tam anlatamıyorum tabii..ama hala gözümün önündedir..onca yıl sakladık, onca yıl kullandık annem,ben...sonra kaybettik:((
    sevgiler canım..

    YanıtlaSil
  25. Canimcigim harika olmus gule gule kullan, ama ben denemeyecegim, zira bende bu sanssizlik varken kesin yagmur yerine aseton yagar'da semsiyemin ojeleri dokulur:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. mevlüde Turk; Mevlüde hanım, beni gerçkten çok ama çok güldürdünüz, Aamaaaa işin enteresan tarafını size söyleyeyim mi yorumunuzu okurken tam da elimde "aseton" vardı!!!. Ben bu mor çakra işine gönülden inanıyorum var birşeyler var:)))

      İşte bu sebepledir, ben derim ki "kendimizi asla şansız görmeyelim" gelip bizi bulmasın;) güzel şeyler düşünelip hep güzellikler olsun;) sevgiler.. Sanal olarak da olsa burada birbirinden değerli insanla tanışmak bence şans diye düşünüyorum. Sevgiler, selamlar:).

      Sil
  26. tubanne; teşekkür ederim, beğenmenize sevindim.

    Sevil Aslan; Sevil'ciğim, evet evet Asetat ile de yapabilirsin, neler yapmazsın ki. Kolay kolay çıkmaz diye düşünüyorum, Benim asetat kulanmama nedenim; Mor'un çok açık renk kalmasıydı; Faber Castel'in, yazıda koyu ama Şemsiye üzerindeki uygulamada açık renk kaldı o yüzden. Değilse işe yarar;)!

    Mehtap Kaya; Mehtap Hanım, eğlence amaçlı yapıldı;)teşekkürler.

    Dilek Afiyon Avcı; çok teşekkürler:)

    Gurme Şirine; çok teşekkürler:)

    Swotpisces; beğnmene sevindim canım;)

    Seher Taşçı; Seher'ciğim ben T-box dan almadığıma pişman olduğum için yaptım doğrusu:) şu an hala var mı satışta bilmiyorum:)).

    bücürükveben; Müjde Hanım'cığım çakralarla çalışmak gerek Ama sizin şemsiyenin kaybına gerçekten çok üzüldüm:((! Gerçekten çok ama çok değerliymiş... Böyle şeylere benim de içim yanar.. Pekçok değeri bir arada taşıyormuş o şemsiye.. Bizim şemsiyemizde sonradan keramet yaratılmaya çalışılmış bir şey oysa ki! Sevgiler benden de.. gerçekten çok üzüldüm..

    YanıtlaSil
  27. sen bu işi biliyorsun..Bu arada blogda Dishe Topuk Koruyucu hediye ediyorum beklerim

    YanıtlaSil
  28. bu nasıl bir yaratıcılık böyle
    çok orijinal olmuş:)
    bu kış morun çok da moda olduğunu düşünürsek harika
    bende elimin değdiği şeyleri kullanmayı daha çok seviyorum
    özgünlük güzel şey
    ellerinize sağlık Handan hanım :)
    dileğim sadece mutluluklar karşısında şemsiyesiz kalmanız

    YanıtlaSil
  29. reyhane; teşekkürler:).

    Tulay Demirbas; Tülay Hanım, çok teşekkür ederim, ne kadar güzel dilekler, Amin diyorum hepimiz adına, güzel insanları güzellikler bulur, sizleri bulmak benim için şans oldu gerçekten, sevgiler.

    YanıtlaSil
  30. bu süper fikirrr ;)
    kızıma yaptırmalıyım bunu hem faaliyet olur hemde eğlence:9
    tşkler arkdşım paylaşım için

    YanıtlaSil
  31. Merhaba ben geldim,
    Harika bir el emeği bayıldım.Üstelik en sevdiğim renk.Ellerine sağlık canım süperr:)
    Yağmur da ıslanınca akmaz mı? Yapmayı düşünüyorum da:)
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  32. cicileydi; evet eğlenceli bir faaliyet için bence de çok iyi fikir.


    SEVALCE LEZZETLER; hoş geldiniz, beğenmenize seğindim. Islanınca akmasından çok zaman içinde mutlaka dökülen yerleri olacaktır. Sedefli ojeler daha zor dökülür. Ancak ben Plastik için özel SPREY BOYA getirtmiştim zamanında... fakat onlar bile pul pul olup döküldü, o nedenle en iyisi "ASETAT kalemi" Ben Asetat Kalemimin Mor rengine pek içim yatmadığı için kullanmadım, değilse onu kullanacaktım. Asetat daha uzun süre dayanır diye düşünüyorum, benden de sevgiler.

    YanıtlaSil
  33. desen elde etme tekniğine bayıldım!! aynı mantıkla tişörtler bile boyanır çok güzel fikir, sonuç da harika olmuş. ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  34. Helal olsun sana valla. Çok akıllıca. Sonuç da mükemmel doğrusu. Peki boya olarak ne kullandın. Sudan etkilenmez mi acaba?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gülsüm Hanım, boya olarak oje kullandım, bir süre sonra dökülebilir ama diğer yorumlarda da yazdığım gibi, geçmişte özel olarak aldığım plastik objeler için sprey boya bile dökülüyor, En kalıcı olan asetat kalemidir. Ben asetat kalemimin Mor rengini beğenmedim sadece, siz deneyebilirsiniz.

      Sil
  35. çok tatlı olmuş bu oje projesi :))

    YanıtlaSil
  36. çok beğendim. çok iyi bir fikir. bende oje ile boyadım takılar ama şamsiye boyamak hiç aklıma gelmezdi. ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  37. Yanıtlar
    1. NEŞELİ GÜNLER; Asetat kalemiyle daha iyi sonuç alabilirsiniz.

      Sil
  38. çok tatlı olmuş, çok hoş bir fikir, eline sağlıık^^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. nevrotik; çok teşekkürler, eğlence amaçlı oldu bu :) .

      Sil