23 Temmuz 2013 Salı

Giyimde ve Dekorda Etnik Desen Çarpı İşi Bordürler

Merhaba, bu yayında etnik desen işlenmiş bordürlerin giyimde ve dekorasyonda uygulanışına birkaç örnek bulacak, belki de esinleneceksiniz.  Evdeki Burda'ları karıştırırken karşıma çıkan bu desenleri sizlerle de paylaşmak istedim. Herkesin zihninde farklı birşeyler oluşacaktır mutlaka..  Ben özellikle duvar dekoru olarak kullanılması açısından son derece hoş olacağını düşünüyorum. Bütüncül bakmak ve uyumlu veya tamamlayabilecek renkleri hayal etmek işin püf noktası sanırım.
 
 
Çanta ve kot gömlekle uygulanması bu şekilde olmuş. Bizler kendimize göre daha farklı çalışmalar da yapabiliriz. Hatta bunların hazır işlenmiş gibi duran bordürlerine de denk gelmiş olabilirsiniz; bir ara hobi malzemeleri satan dükkanlarda ve  tuhafiyecilerde ince versiyonları bulunurdu bu desenlerin, şimdilerde göremesem de sıkıntı yok yayın sonunda şablonları var.
 



Perde ve tül bandı olarak uygulanması da ayrı hoş olmuş. Keza yastık bandı olarak da  bence çok hoş duruyor, işin sırrı, renk seçiminde tabi ki, birbiriyle uyumlu ve tamamlayan renkler kullanmak etkileyiciliğini arttırıyor.
 
 


Bu görsel benim kalbimi 12'den vurdu; duvar dekoru olarak mükemmel bir çalışma olmaz mı?



 
Detayları yakın çektim.
 

Aşağıdakiler de şablonları, dilerim meraklılarına hoş birer örnek oluşturur.



Şablonları ikili olarak kaydettim,  sanırım orijinal boyutu yeterli büyüklükte yine de ; bilgisayarınıza indirip, fotokopicide biraz daha büyültülmüş olarak yaptırabilirsiniz.



 
Sevgiler...

18 yorum:

  1. Harikasın Handan'cığım, Burda dergisi almayan yoktur herhalde:) biz de vaktiyle alırdık hatta patronlardan elbise yapmaya çalışırdık ama pek beceremezdik:)))eline sağlık, yalnız ne olur etnik deme yöresel de otantik de ne bileyim etnik denince aklıma o bölücü pislikler geliyor etnik kelimesinden baygınlık getirtiler adama..haksız mıyım bilmiyorum...yanlış anlama lütfen.:)
    sevgilerimle

    YanıtlaSil
  2. Duvardaki halleri benim de çok hoşuma gitti:)

    YanıtlaSil
  3. Bu bordürler dönem dönem moda oluyor. Dediğin gibi renkler uyumlu olunca başarılı sonuçlar çıkıyor ve çok farklı yerlerde uygulanabiliyor.

    Zevkli bir hatırlatma ve esinlenme oldu gerçekten, emeğine sağlık.
    Sevgilerimle

    YanıtlaSil
  4. Desenler bizim kilim desenlerimizi anımsattı çok beğendim Handan Hanımcığım,şablonlar için teşekkürler.
    Sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  5. uyyy bunların hazırı varmı ki bayıldım !!! astek desenlerine benziyor. ne güzel şeyler yapılır hakikaten bunlardan !!
    Çok güzel paylaşım :)
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  6. Aaaaah... kilim motifleri... nasıl da severim :)
    Of ne çok şey yapmak istiyoruuuuuuum :(

    YanıtlaSil
  7. bücürükveben; Müjde Hanım, hassasiyetinizi çok iyi anlıyorum, diğer yorumları da okuyunca herkeste farklı çağrışımlar yaptığını görmek mümkün; kimi çok eskilere gitmiş, kimi kültürümüzdeki eski kilim desenleriyle eşleştirmiş, "Etnik" kelimesi geçen daha önce de birkaç yayın yaptığımdan bunu değiştirirsem diğerlerini de değiştirmek (hem yayın içeriği olarak, hem de tüm etiketleri yeniden silip yapılandırmak durumunda kalacağım), bu nedenle böyle kalmasını anlayışla karşılayacağınızı biliyor ve tahmin ediyorum. Sevgiler.

    Maviye iz süren; değil mi son derece etkileyici olmuş.

    NOWACRAFT; Beğenmenize sevindim, kesinlikle eskilerden de olsa güzel örnekler diye düşünüyorum ben de, sevgiler benden de..

    Mehtap Kaya; Kesinlikle haklısınız, Şablonlar meraklıların işine yarar umarım.

    filiz zulaltan: Filiz'ciğim, bu tarz desenlere sahip bordürler vardı eskiden, ancak böyle çarpı işi değil, sadece fabrikasyon bir boyamayla bunu gerçekleştirmişlerdi. Dolayısıyla çarpı işi olmasa da o etkiyi yaratmaya yetiyordu, şimdilerde göremiyorum. Yine de sormakta fayda var;) Beğenmene sevindim, sevgiler canım.

    Banuca; Banu hanım, sizden bunlar gerçekten de kaçmaz ! Beğenmeniz beni şaşırtmadı, sizin tarzınız bunlar biliyorum. Sevgi ve selamlar:)



    YanıtlaSil
  8. Bu güzel desenlerle bize eski yıllardaki burda dergilerini anımsattınız.boş vakitlerde biriktirdiğim burdalara bakarak oradaki dikiş nakış modellerinden faydalanırım.sevgiler:)

    YanıtlaSil
  9. handancım yine değişik şeyler derlemişsin
    ne varsa eskilerde var işte
    bu arada header çok fresh olmuş canım
    ara sıra sadelik istiyor insan :)
    internet sorunumu çözdüm nihayet
    blogunu özlemişim ya
    sevgiler canım

    YanıtlaSil
  10. Ahşap zamanı; gerçekten Burda'ların el sanatları ve dekorasyon uygulamalarının da ayrı bir yeri var hayatımızda, çok doğru;) sevgiler benden de..

    Büşra Kahveci; Beğenmenize sevindim.

    Tulay Demirbas; Sevgili Tülay Hoş geldin:) değişiklik iyi geliyor çoğu zaman. Beğenmene sevindim uygulamayı aslında yapmayı istediğim çok şey var ancak şu sıralar o kadar yoğunum ki.. Neyse dilerim onlar da yavaş yavaş olacaklar;) Sevgiler benden de..

    YanıtlaSil
  11. desenlere bayildim cok guzellermis uye oldum sizi de bekliycem rustemovasona.blogspot.com

    YanıtlaSil
  12. Çok hoş ve farklı bir paylaşım olmuş teşekkürler Handan Hanım.Eminim herkesin bunları görünce bir şeyler yapma isteği belirmiştir kafasında.Söylediğiniz gibi renk uyumu yakaldıkttan sonra nereye uygulansalar güzel olacaklardır diye düşünüyorum.Sevgiler....

    YanıtlaSil
  13. cok hoc bir paylasim:) bu deseni cok seviyorum! banada bekliyorum!:) uyuyakalanguezel.blogspot.de

    YanıtlaSil
  14. ben de çok seviyorum bu desenleri cnm harika bir paylaşım olmuş... çok hoş ve etnik bir etki katıyor giysilere ve aksesuarlara. bana da ilham verdi bu paylaşımın:)))
    sevgiler cnm öpüyorum

    YanıtlaSil
  15. SONA; çok teşekkürler, ben de sizi tanıdığıma memnun oldum.

    SERPİL ÇAKICI: Serpil Hanım, beğenmenize sevindim. Yararlanmak isteyenlere örnek oluştursun istedim, sevgiler benden de..:)

    Aslihan Bayram; beğenmenize sevindim. Gelirim elbette..

    Melislicious; Sevgili Melis'ciğim, beğenmene sevindim. Şablonuyla arşiv görevi görsün istedim biraz da. Sevgiler benden de..:)

    YanıtlaSil
  16. Eski Burda'lar annemde de hala var, yakında kıymetlenecekler eskiliklerinden :) Ama içlerinde de ne güzel fikirler, modeller var ;) Küçükken bayılırdım onlara bakmaya, annem de hep kalıpları bana çıkartırdı... Bu postun bana hatırlattıkları için teşekkürler Handan hanım :)
    Kilim desenli bordürler çok şık, ben yastıkta kullanımını sevdim en çok...
    Sevgiler :)

    YanıtlaSil
  17. ben yastıktakıne bayıldım desem :)))

    YanıtlaSil