8 Kasım 2013 Cuma

Ben de Hayallerimle Geldim..:)

   Merhaba , geçtiğimiz günlerde çok sevgili blog arkadaşım "Maviye İz Süren" beni mimlemişti, esasen mimlere ara vermiştim biliyorsunuz, çok sevgili Maviye İz Süren'i reddetmek olmazdı. Ama bir bilse hayaller konusunda hiç de iyi olmayan birini seçtiğini;)) Hayallerinle gel Mim'ini öyle güzel yanıtlamıştı ki diğer bloglardaki arkadaşlarda harikalardı, masalsı ve inanılmaz yazılardı çok beğendim gerçekten hepsini:)). Benim vereceğim "Hayallerinle Gel" Mim'inin edebi bir yönü yok  değerli arkadaşlar sizlerin yazdıkları kadar masalsı bir yazı olmayacak ne yazık ki;))
 
Neden:?
 
Burç: Boğa (Toprak)
Yükselen: Oğlak  (Toprak)
Ay Burcu Başak (Toprak)     olan birinden ne kadar hayalgücü beklerseniz o kadar hayalperest ya da masalsı biriyimdir.  Bununla birlikte romantiğimdir  (Burç yöneticim Venüs; yengeç burcunda). Güneşim de 5. Evdedir.
 
  Birazdan okuyacağınız üzere bu Mim benim tarafımdan evrim geçirtilmiş olsa da dilerim okumaktan keyif alanlar olur.
 
    Hayaller konusunda söylediğim gibi pek iyi değilim.  Çocukken vardı hayallerim, balerin ya da Opera Sanatçısı olacağımı sanıyordum epey bir zaman. Bu benim hayalimdi, olmadı. Belki emekliliğimde müzikle ilgilenirim belli mi olur.
 
   Ama isteklerim var elbette, hayata karşı istekli biriyimdir.
 
  Yaşadığımız döneme gelecek olursam özellikle hayal ettiğim; Engelli kardeşlerimize daha iyi bir yaşam sunabilmek ve bunun için herkesin elinden gelen hassasiyeti göstermesi. Seçim öncesi verilen dönem sözlerinin seçim sonrası unutulmaması..
 
  Benim çalıştığım binada aynı zamanda 3 adet konferans salonu var ama 1 tane bile engelli tuvaleti yok!!   Halen yapılması bekleniyor!!  Engelli kardeşlerimiz için hayatı kolaylaştıracak ne varsa elimizden geldiğince yapmalıyız. Bu en büyük hayalim.

   Okuyamayanın kalmadığı, işsizliğin ortadan kalktığı, açlıktan ölenlerin olmadığı, doktor yokluğundan insanların yaşamlarını kaybetmedikleri, hayvanlara karşı biraz daha duyarlı olabildiğimiz bir dünya hayalim var.  Yaşlı insanları da; (tanıyalım, tanımayalım) daha fazla ziyaret ettiğimiz bir dünya hayalim var.  Doğal ürünlerin hayatımıza girdiği, hormonlu artık hiçbirşeyin üretilmediği bir dünya hayalim var, dolayısıyla tüm hastalıkların daha da azaldığı, ötesinde sağlıkta ve bilimde çok güzel gelişmelerin yaşandığı bir dünya hayalim var  ve elbette tüm insanların birbirlerine karşı daha anlayışlı ve sevgi dolu oldukları bir dünya hayalim var. 

  Ve şimdi gelelim.. Hayalden gerçeğe dönüştürmeyi planladığım; eski kotları değerlendirmek amacıyla yaptığım birkaç karalamayı sizlerle paylaşmaya...





Drawing apparel, Sketch
Drawing clothes, Sketch
  
 Bu çalışmaların kimisini tamamiyle eski kotları kullanarak ve ya normal kumaş ve kot kumaşı karıştırarak birşeyler yapmak bakalım hangileri gerçekleştirilebilir projeler olacak ve düzgün duracak.. Deneyip göreceğim.
 
Sevgiler:).
 
 
 
 
 

25 yorum:

  1. Karalama mı?? Bu çizimler harika :) Ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  2. Çizimler hiç karalama denemez çok güzeller :)

    YanıtlaSil
  3. Handan Hanım, hayalleriniz nedir denince, genel de kişisel isteklerini söyler insan..Siz farklılığınızı burada da gösteriyorsunuz, dünya hepimiz için dilekleriniz var, engelliler içinde. Engelli demişken;bu ara askerlik yaşı gelmiş çocuklarımızın hayatını ve ailerin kini zorlaştırıyorlar.Askerlik yoklaması için Beyşehir askerlik şubelerine 2 kez gitmeleri yetmiyor. Konya ya gönderiliyor,orada da doktor yok git sonra gel deniyor. Çocuğun engelli olduğunu anlamak için heyete de gerek yok. her haliyle belli. Bu arkadaşımız da köyde oturuyor .Siz düşünün ,işi ne kadar zor.Her hal de 2 sene sonra aynı şeyleri biz de yaşayacağız.Yeri değildi ama siz engelli diyince duramadım.
    Model çizimleriniz de gayet iyi. Ben model tasarım dersinde o kadar uğraşırdım bir türlü olmazdı. Sizin bu konu da da yeteneğiniz var.Kumaşın deseni bile çizilmiş daha ne olsun... SEVGİLER..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Türkan Hanım anlattıklarınızla ne kadar haklısınız.. Bunların altını hergün çizmeliyiz. Sevgiler ve selamlar..

      Sil
  4. ne güzel hayaller ki amaaa.
    :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hayalleri gerçekleştirmek mümkün olur umarım:). Sevgiler.

      Sil
  5. modeller güzel (özellikle birincisi),hayaller dahada güzel...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gonca Hanım beğendiniz mi; ilkin o geldi aklıma ama bakalım ortaya ne çıkacak:))

      Sil
  6. çizimler süper...sen dene gör sonra da bize göster..sevgiler

    YanıtlaSil
  7. canım handanım bu güzel hayallerin hangi birine amin denmez ki :))
    engelliler konusunda bende çok hassasım ama daha hassas olduğum bir konu varsa oda çocuk şiddeti ve tacizi:((((((
    çocuklara yapılan her kötülük beni anında depresyona sokar
    eşim haber izlemememi yasaklıyor ama ben haber izlemeden nasıl yaşanır bilmiyorum
    izleyincede çocuk haberi varsa ki ne acıdırki hep oluyor , işte ben o zaman hayata küsüyorum
    çocuklara zarar veren pislikleri ellerimle boğmak istiyorum , offffffffffffffffffff
    seninkilere ilave olarak bende çocukların hep mutlulukla gülümsediği bir dünya hayal ediyorum handancım
    sevgiler canım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok haklısın Sevgili Tülay..!
      Kesinlikle çocuk istismarı altı çizilmesi gereken konulardan..!
      Ekledim hayallerime çocuklarımızın hep gülümsediği kareleri..;) hep gülsünler inşallah. Onları incitecek her bir olay onların çevrelerinden uzak olsun.
      Sevgiler.

      Sil
  8. Kumaş çok güzel...Hayalini kurduğun dünya için katkı yapman gerekir.Mesela:Doğal ürünler için,onları üretenlerden satın almak,bulamadığında buradan da konuşmak,yerli tohumlara ,evde yemek yapmaya destek olmak gerekiyor.Dün okuduğum bir yazı da şok oldum:Evde yemek yapmak bir şekilde kaldırılacak.' deniliyordu.Bunun anlamı-bana göre-;'siz ölün.' demek.
    Neden dersen:Yemek bir çok eksenin bir arada toplandığı merkez.Aile ile birlikte yeniliyor,yemek yapma -yiyeceği nasıl kullanacağını sen belirlersin.- ,toplumların kendine göre yemek pişirme ve tüketme özellikleri vardır.Bunlar yüzyıllar içinde evrimleşmiştir.Toprak özellikleri,iklim özellikleri ve sosyolojik unsurlarla beraberinde.Birileri geliyor;'siz bunları yiyeceksiniz.!!!' diyor. Topla,tüfekle yapamadıklarını intikam alırcasına bizim yediklerimizle oynayarak yapacaklar.Korkunççç!
    Teknolojinin ilerlemesi güzel olsa da negatif alanda kullanımı çok fazla..Bu da ;beni düşündürttürüyor...Umarım,yazımı gördüğünde hayal kırıklığı yaşamazsın.:((
    Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle, ben de doğal ürünleri tercih etmeye çalışıyorum. Ama bu yaygınlaştırılmalı, altı çizilmeli çok çok haklısınız yazdıklarınızda..!! Hem de yerden göğe kadar, her şeyi düşünüyoruz da şu boğazımızdan geçen yiyecekleri neden düşünmeyiz. Organik pazar var Allah tan ama çeşit de sıkıntılı, üreticisi de az.. Olsun. Onlara desteklerimizi gösterirsek, elbet bir gün çoğalacaklardır!

      Sil
  9. benim ince ve duyarlı arkadaşım..
    ne güzel hayallerin..
    umarım hepsi gerçekleşir..
    çizimlerin de harika, her zamnki gibi:)
    sıcacık sevgilerimle..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Bahar, doğrusu düşünüldüğüm için beni özel hissettirdin eksik olma. O sıcaklığı hissetmemek mümkün mü.. Duyarlılığın ve inceliğin için yeniden teşekkürler ve sevgiler benden de:).

      Sil
  10. umarım tüm dileklerin gerçek olur. böylece dünya daha yaşanır hale gelirr

    YanıtlaSil
  11. her yayınınızı okuduğumda nezaketinizi,samimiyetinizi,merhametinizi,iyi kalbinizi gerçekten hissediyorum....
    çizimler harika:)heveslendim şimdi.çok uzun zaman oldu çizmeyeli.geniş zaman lazım oda bende bu aralar yok:))ancak keçelerim için çizimler yapabiliyorum.ben çok hayal ederdim lisedeyken kendi gelinliğimi tasarlayıp dikmeyi.sonrasında eğitimini aldım.çizdim diktim ve giydim.benim için büyük bir mutlulukdu :) umarım tüm hayalleriniz gerçek olur handan hanım.allah gönlünüze göre versin:)

    YanıtlaSil
  12. karalamak mı ben cin ali ve cin ayşeden öteye geçemedim:) şu linkte kotla ilgili çalışmalar var http://www2.fiskars.com/Sewing-Quilting/Projects/Clothing/Aprons/Handcrafted-Mother-s-Day-Gift#.UoFUYXDwnMg

    YanıtlaSil
  13. Aslında düşünüyorum da senin ses tonun çok güzel, hiç şarkı söylerken duymasam da hayal edebiliyorum iyi olabileceğini, opera sanatçılığı da yakışırmış sana, sahnede bir yıldız gibi parlardın:)))
    Kotla ilgili fikirlerinden geçen hafta yayınladığın etek ve kombinine hayran kaldım zaten, kimbilir bu çizimlerde neler çıkacak merakla bekliyorum cnm:)))
    Sevgiler!

    YanıtlaSil
  14. PINKY FASHION; çok teşekkürler .

    ayseldoğan; çok teşekkür ederim, yazdıklarınız beni çok mutlu etti. Bunun dışarıdan hissedilmesi beni çok mutlu ediyor inanın. Siz de demek ki aynı enerjiye sahipsiniz ki, sahici insanları hemen tanıyorsunuz:)) bu onun göstergesi. Çok teşekkürler.

    funda öztkn: çok teşekkürler.

    Melislicious: canım sağ ol, bu senin güzel görüşün:)) hehe evet belki eskiden iyi olurdu;)) Ben de diğer fikirleri merakla bekliyorum:))) bakalım neler çıkacak..

    YanıtlaSil
  15. hayallerin hayallerimiz aslında.ne güzel yazmışsın!dua edeceğim hayallerinin gerçek olması için.çizimlerini tasarımlarını çok beğendim.ve dört dörtlük yapacağından eminim.kalemine emeğine sağlık canım.sevgiler..

    YanıtlaSil
  16. Sevgili Alanay Hanım, çok teşekkürler. Sevgiler.

    YanıtlaSil