20 Kasım 2013 Çarşamba

Hamile Kemeri

   Merhaba,
   Bir arkadaşımın ricası üzerine ona hamile kemeri yaptım. İki pantolonunu fikir almam açısından bana verdi, kemer onlara göre hazırlandı. Piyasada bu tarz ürünleri bulabilirsiniz burada(hamile kemeri) hazır olarak satılan örnekleri var.
Aşağıdakiler de benim pantolonun kalıbına göre hazırladığım örnekler var. Hamilelik henüz yaşamadığm bir süreç o nedenle ne istediğini ve nasıl bir şey olmasını istediğini konuşarak hazırlamış oldum, umarım başkaları için de yararlı olur.

Pantolonun ilki çift düğmeli ve geniş kemerliydi.


İkincisi ise tek düğmeli




Yaptığım örnekler arkadaşımın yukarıda gördüğünüz pantolonlarına uygun olarak hazırlandı, sizlerin hazırlayacakları kalıba göre farklılık da gösterebilir.

İlki geniş lastikli pantolonuna uyacak şekilde geniş olarak planlandı.


Lastik içinden geçiyor ve karşılıklı düğme ve delik noktalarından karşılıklı birbirini tutmuş oluyor. Aşağıdaki kısım ise fermuar açıklığına geliyor.  Pantolonun kemer kısmı geniş ve çift düğmeli olduğundan 5 cm'lik lastik kullandım.


Buradaki üçlü ise tek düğmeli pantolonu için tasarlandı. 3 cm'lik lastik kullandım.


Bu görüntü de lastiğin içinden geçmiş şekli.



Çift düğmeli ve geniş kemerli olan pantolon, karşılıklı düğmeler takılınca bu şekilde görünüyor. Herkes farklı bir uygulama yapsa da biz arkadaşımla bu şekilde bir uygulama olsun istedik.

 Bu da yine tek düğmeli pantolonun lastikli kısım takıldıktan sonraki şekli, umarım başka arkadaşlara da ipucu olur.


   Tüm hamile anne adaylarına; kendileri ve yavruları adına güzel ve sağlıklı bir hamilelik dilerim. Ben henüz böyle bir durumu yaşamasam da ;)) belki ileride;))

 Sevgiler..



10 yorum:

  1. aaa cnm ben de hiç duymamıştım, ne kadar değişik birşeymiş ama çok da fonksiyonel gibi görünüyor hamile bayanlar için...
    Ellerine sağlık!
    sevgiler

    YanıtlaSil
  2. Blog aleminde bu kadar hamile yarken faydası olmaz olur mu:) Kendi adıma çok teşekkürler.Bu sene nüfus patlaması olacak bence.Okulumuzda tam 8 tane bebek bekleyen çift var:)

    YanıtlaSil
  3. Uğraştırıcı işmiş. Ama iyi birşey için. Ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  4. Çok kullanışlı ve kot pantolonla uyumlu bir çözüm olmuş. Hamileliğin ilk aylarında rahatça kullanılabilir. İnsanın alıştığı tarz kıyafetlerden uzaklaşması kolay olmuyor. Ellerine sağlık Handan'cığım.
    Selam ve sevgilerimle

    YanıtlaSil
  5. ne güzel uygulamalar olmuş.ben hazır almış ama yetmeyince kendimce bişeyler yapmıştım.ama buna bakınca ne kadar acemiceymiş anlıyorum :))şimdiki bebekler ve anneleri giyim ve aksesuar konusunda daha şanslılar bence.:) güzel dileklerine amin diyorum.sevgiler..

    YanıtlaSil
  6. Sevgili HAndan ellerine sağlık.Arkadaşın için uğraşmışsın epey.Ama sonuç süper olmuş.Eminim bilmeyen bir çok arkadaş çıkacaktır.

    YanıtlaSil
  7. Çok güzel olmuş, işçilik de süper. Elinize sağlık.
    Darısı başınıza :)

    YanıtlaSil
  8. Güzel uygulama, elinize sağlık....

    YanıtlaSil
  9. Ne guzel bır fıkırmıs.ellerıne saglık

    YanıtlaSil
  10. ıste bu superrrrr..ne zorlandımkot ararken ıs yerın de ah ah...ellerıne saglık bu cok super oldu

    YanıtlaSil