25 Mart 2014 Salı

Krem ve Altın Rengi Kordon Kolye

  Farklı kolyeler yapmak hoşuma gidiyor, ruh halime göre ciddi, fazla iddialı, sıradan ya da o sıralar piyasalarda da görebileceğimiz modeller olabilir ama bu kez ilham kaynağım, Sevgili Melis'in (Melislicious)  kordon kolyelerinden. Esasen uzun zamandır yapmayı düşündüğüm bir çalışmayı şu günlerde nihayetinde yaptım. Göründüğü kadar kolay değil onu söyleyeyim, hakikatten uğraştırıcıymış bilginiz olsun. 2003 yılından bu güne o kadar çok kolye yaptım ki, hiçbirini de fotoğraflamadım, şimdi diyorum ki, keşke elimde bir albüm olacak şekilde saklasaymışım. Ne zaman ki blogumu açtım fotoğraflamak ancak o zaman aklıma geldi..! Bloglamanın güzel tarafı biraz da bu; elimizde arşiv niteliğinde,  kolay, zor, basit, eğlenceli ya da fazla iddialı her ne yaptıysak bulundurduğumuz mini kütüphaneler adeta..


rope necklace


   Yaz gelirken altın renkler kullanmak istedim. Biraz iddialı bir model gibi görünse de, çalıştığım mekanda kaldıran bir model. Çalıştığım mekanda hanımlar süsü püsü çok seviyorlar, bildiğiniz gibi değil. Ben yanlarında biraz fazla spor kalıyorum açıkçası.. Çoğu boynumda görür görmez ya hemen sipariş verir renk değişikliği istiyorlarsa  ya da hemen boynumdan çıkartılıp alınır. "Sen şimdi kimbilir ne zaman aynısından yapıp getirirsin, ben bunu aldım" diye. Daha farklı modeller de yapmak istiyorum, şu sıralar esasen birkaç parça farklı model de çalıştım onları da bir ara paylaşacağım. Sevgiler.


26 yorum:

  1. Çok şık olmuş :) Ama benim metal alerjim var üüfff hiç bir şey takamıyorum :( eskiden bende çok yardım ama takamaz dağıtırdım yada küçük şeyleri küpe falan gider altın suyuna daldırttırdım ancak öyle takabiliyorum çok özeniyorum ne güzel şeyler yapıp takabiliyorsunuz :))

    YanıtlaSil
  2. Hazel'ciğim, boyun kısmına çok fazla denk gelmiyor bunun metalleri özelikle ona dikkat etmeye çalıştım. Ama alerjik reaksiyonlar konusunda haklısın herkese göre değil. Evet insanlar bu gibi durumlarda çeşitli çözüm yolları buluyorlar değil mi ? Çok teşekkürler güzel yorumuna. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. Nasıl yaniii bunu kendin mi yaptın? Süper olmuş bayıldım. Eline sağlık. Hiç böyle yeteneklerim yoktur. Sabrım da yoktur aynı zamanda :) Güle güle kullan. Umarım elinden almazlar :)

    YanıtlaSil
  4. Gerçekten 10 numara olmuş,ellerine sağlık canım iyi günlerde kullan ama kaptırma başkalarına emek vermek nedir yapmayanlar bilmez....sevgiler...

    YanıtlaSil
  5. müthiş bir görüntüsü var, gözalıcı, çok şık, ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  6. Çok güzel bir kolye olmuş Handancım, ellerine sağlık, çok şık sahiden de ve belli çok emek istediği ;)
    Ben de çok kolye yapmıştım ama o zamanlar blog dünyasından bihaberdim, haklısın bizim için bloğun bir faydası da arşiv hizmeti sunması...
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  7. Elinize sağlık, çok zarif.

    YanıtlaSil
  8. şahane olmuş eline sağlık!

    YanıtlaSil
  9. Muhteşem bir kolye olmuş ba-yıl-dım. Bencede fotoğraflamak çok önemli. Hem arşivleme açısından hemde modellere tekrar bakmak açısından. Ayrıca blogun bir güzel tarafıda güzel insanlarla tanışma imkanı sağlaması. Tıpkı bir etkinlikte sizinle tanışmam gibi. Sevgiler :)))

    YanıtlaSil
  10. Ahh O Melis aahhh..Süper kolyeler yapıyor maşallah :) Bende aldım malzemeleri bir türlü fırsat olamadı..Çok güzel olmuş canım güzel günlerde kullan :) Darısa banaaa :)) Sevgiler..

    YanıtlaSil
  11. Çok güzel olmuş tebrikler

    YanıtlaSil
  12. Canım çok şık bir model olmuş ellerine saglık,renklerine de ayrıca bayıldım.sevgiler

    YanıtlaSil
  13. Çok şık olmuş canım.
    Ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  14. aa Melis'de görüp bayıldığım kolyelerden buda
    renk uyumun ne kadarda hoş olmuş
    Handancım Koton'a gittim geçen gün aksesuar reyonu hep bu türdendi
    ne güzel siz kendiniz yapabiliyorsunuz
    iş arkadaşlarınla diyoloğunuz çok güzel o zaman
    ne hoş Allah bozmasın canım :)

    YanıtlaSil
  15. Allaaaahh,kolyeye bittim resmen,o nasıl güsel bişeydir ööleee :)

    YanıtlaSil
  16. Uğraşmışsın ama tüm çabana, vaktine değmiş.
    Çok şık duruyor.

    Bir an beyaz gömlek içinde düşündüm, harika durur!

    YanıtlaSil
  17. Harika olmuş. Görünce H&M aldın zannettim. Onlardan daha da güzel tasarlanmş. Güle güle kullan marifetli arkadaşım :)

    YanıtlaSil
  18. çok şık olmuş, güzel günlerde kullan, tabii sende kalırsa:)) kapmaya kalkan mutlaka olacaktır, ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  19. Ay çok güzel olmuş bu ama. Verilen emeğe değmiş kesinlikle

    YanıtlaSil
  20. Bir ara ben de yapıyordum takı ve çok meşakkatli olduğunu biliyorum. Yani ortaya bu tarz bir ürün çıkarmak istendiğinde elbet. Kolaycacık yapılanları ayrı tutuyorum. Çok beğendim çok şık olmuş. Güzel günlerde keyifle kullanmanı dilerim..

    YanıtlaSil
  21. Ne kadar guzel ve hos bir kolye
    bende bazen yaparim ama benimkiler cok basit kolyeler..sizinki tam profesyonel isi..cok cok beyendim..kolay gelsin iyi gunlerde kullanilsin..sevgiler

    YanıtlaSil
  22. kıyafete ayrı bir hava katmış.çok beğendim.emeklerine sağlık canım.sevgiler.

    YanıtlaSil
  23. Cnm muhteşem bir parca yaratmissin. Sen kendi yorumunu katip, harika renk uyumlariyla super ve farkli bisey cikarmissin ortaya. Ellerine saglik Cnm coook beğendim güzel günlerde kullan:))) opuyorum!

    YanıtlaSil
  24. harika bir kolye googook hanım :)

    YanıtlaSil
  25. Nefis bir parça olmuş.Herşeye olur bence ellernize sağlık..

    YanıtlaSil
  26. hepsi ayrı güzel. takibe aldım sizi. bende beklerim .sevgiler...

    YanıtlaSil