5 Ağustos 2014 Salı

Kırmızı Abiye Elbise ve Mini Dönüşümü

   Merhaba özel bir gece için elbise arayışlarım sürerken bir türlü gönlüme göre seçenek bulamadım. Bulduklarım ise inanılmaz yüksek fiyatlı her yeri allı pullu dantelli, modeli  olabildiğince basitleştiren süslerle doluydu. Allı pullu giysilere karşı değilim, bilakis yerinde kullanılınca hoş da duruyor fakat benim gördüğüm örnekler ya aşırı derecede sade ya da fazlasıyla süse püse sahiptiler. Yılmadım araştırınca bir elbise buldum ama oldukça büyük bedendi  (46 beden)  ve 38 bedene küçültmem gerekiyordu!.. İşte öncesi ve sonrası...


Kırmızı Abiye Elbise, Siyah Güpür, Gece Kıyafeti
   
      46 beden olan elbiseyi 38 bedene uyarladım öncelikle, biraz zor oldu ama oldu;)! Kolları çıkarttım ve sırt kısmını ve omuzları da kendime uyarladım, etek boyu da kısaltıldı elbette ve siyah güpür arayışlarına girdim süslemek için...



Koca şehirde gönlüme göre siyah güpür bulamayınca açık renk alıp boyamaya karar verdim. Yukarıda da belirttiğim gibi naylon karışık yapısı olan güpür, siyaha boyanmasına rağmen tarçın-kahve oldu. Ama pamuklu dokusu olan çok güzel boyandı. Tuhafiyeci her ikisininde -Mükemmel boyanacağını- söylemişti oysa!  Öncelikle boyamak istediklerinizi ıslatıyor ardından boyayı karıştırdığınız ılık su dolu kaynatma kabında 30-40 dakika kaynatıyorsunuz.

 Son olarak boyanan siyah güpürlerin üstünü siyah kristal taşlarla süsledim. 



 Sonuç ön ve arka 

   Elbise aslında parlak değil ama flaştan parlak görünmüş!  Gece sonunda eve geldikten sonra çekindiğim bir fotoğraf, düğün salonundakiler çok çok karanlık çıkmışlar.... ne yazık ki...

36 yorum:

  1. Elinize sağlık çok güzel olmuş. Güpürleri elbiseye elle mi diktiniz? Bir de kristal taşlar yapıştırma mı? Benim gelinligimin bazı yerlerinde yapıştırma taş kullanmışlardı zamanla döküldü de döküldü.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Burçin Hanım, evet elle diktim makine istediğim esnekliği ve duruma göre yamultma ve ayarlama imkanı vermeyecekti çünkü. Kristal taşları da ellerimle diktim. Ortası delik boncuklar ve naylon iplikle diktim hepsini. Taş yapıştırma makinem de var ama onların silikonları zamanla dökülebiliyor gerçekten haklısınız;) Sevgiler.

      Sil
    2. Yanıt için çok tesekkurler:) Güle güle kullanın.

      Sil
  2. Allahım böyle kabiliyetli insanları gördükçe kendimden utanıyorum :)
    Şahane olmuş , ellerine sağlık gerçekten.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bununla uğraşmak akıllı işi değil esasen;) boşverin çok uğraştım küçültmek için... :)))

      Sil
  3. Yeni hali kesinlikle çok çok güzel olmuş :) Güpür de sanki anasından doğarken siyah doğmuş :)) Ben bayıldım , ellerine sağlık. Ayrıca 46 bedeni bozmadan 38 bedene ayarlayabilmek de her yiğidin harcı değil :) Bknz : Ben .2 gündür bir tişörtü küçültemedim.Bozdum sonunda :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne yalan söyleyeyim akıllı işi birşey değil benim yaptığım çünkü beden çok büyüktü, küçültme ısrarıma annem bile bir anlam veremedi ama bir nevi imtihan ettim kendimi dikiş anlamında iyi oldu. Şifon kayıyor, içindeki astar sürekli kayıyor, derken göğüs kısmı pedli ve minik drapeleri ayarla derken kaç gündür uğraştım bununla tavsiye etmem:))))! Ama bir itiraf bu büyük beden elbiseyi sadece 29Tl ye almıştım:P))))!

      Sil
  4. 46'dan 38'e kısmı bile önünde şapka çıkarmam için kafidir. Ellerine sağlık arkadaşım. Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Nurten Hanım, ben hep kimsenin hayatta uğraşmam dediği şeyleri bulur çıkartırım, bir nevi imtahan ettim kendimi ve sanırım başardım;) 46 bedeni :29Tl gibi bir fiyata aldım bu arada :P)))!

      Sil
  5. Bende dantelleri ne için diye merak ediyordum. Süper olmuş ellerine sağlık.. Boyama süper fikirmiş :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beğenmene sevindim sevgili Aycan, çok teşekkürler.

      Sil
  6. Handancım ne kadar zor aşamalardan geçmiş elbise !
    dikiş , boyama , boncuk işleme ve bunların hepsi titiz çalışma gerektiriyor
    özellikle güpürün dikiş faslı bu kumaşta zor olmuş olmalı
    Ama sonuca bakılırsa tüm emeklerine değmiş ve ortaya bir gelincik çıkmış
    Sana ''en yetenekli blogger'' ve ''en iyi tasarım'' oscarlarını vermek gerek aslında

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Tülay'cığım eksik olma, çok incesin ve çok güzel sözlerle beni onurlandırdın, bakma ben hep uğraşılmayacak işlerle uğraşırım esasen, pek akıllı işi değil;))..

      Sil
  7. İnstagramda görüp çok beğenmiştim. Ellerine sağlık hamarat arkadaşım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler sevgili Gülay'cığım, çok incesin.

      Sil
  8. Ne çok uğraşmışsın ama ne de güzel olmuş, ellerine sağlık Handancım, güle güle giy, çok da yakışmış ayrıca :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet sevgili Esen, biraz fazla uğraştırdı ama sonuç iyi olunca mutlu oldum doğrusu

      Sil
  9. Oooo.. ne kadar güzel olmuş. gipürleri boyamakta iyi fikir.. Yıkama yapacağınızda dikkat edin boya salmaz inşallah.. İyi günlerde kullanın handan Hanım.. sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Türkan hanım, beğenmeniz beni mutlu etti çook. Yıkamayı dikme işlemini gerçekleştirmeden defalarca ve defalarca yaptım sonradan atmasın diye ama, yine de son yıkama da dikkat edeceğim, sevgi ve selamlar:)

      Sil
  10. 46 to 38 ?
    Önünde saygıyla eğiliyorum...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Emel, benimkisi akıl karı değil. 46 beden gece elbisesini 29TL ye bulunca alayım dedim;)))
      Bunun dışında iyi bir dikiş sınavı oldu benim için çok iyi oldu;) Annemin terziye ver artık şunu teklifini duymazdan geldim ama değdi.

      Sil
    2. 29 ?
      Bi daha bi daha eğiliyorum :D

      Sil
  11. Elbiseyi daraltmaktansa yeni elbiseyi bastan dikmeyi tercih ederim, zor is.. Ellerinie saglik, cok guzel olmus..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sıfırdan dikmek daha kolay olabilirdi ama bu benim için daha iyi bir sınav oldu. Gerçekte yaşamımda da böyleyim Zor işleri severim.

      Sil
  12. harikasın büyük beden elbiseyi daraltıp zevkine göre ayarla boyalarla uğraş büyük cesaret hamaratlık böyle bir şey süper olmuş ellerine sağlık selamlar....:))

    YanıtlaSil
  13. Güzel olmuş elinize sağlık

    YanıtlaSil
  14. bende en çok abiye alışverişinde zorlanıyorum, keşke benimde dikim yeteneğim olsaydı, elbise harika olmuş <3

    YanıtlaSil
  15. Canım zaten dikiş konusundaki maharetlerine söylenecek söz yok ama bu başka bir kategori resmen. Tabiki hazır kalıpla sıfırdan dikmek kolay olanı ama 46 dan 38 beden elbise çıkarmak herkezin yapabileceği bir iş değil. Tebrik ederim çok başarılı bir elbise olmuş ve sana da çok yakışmış. Sevgiler

    YanıtlaSil
  16. Çok şık olmuş iyi günlerde giyin

    YanıtlaSil
  17. handan ablacım uğraştığına da değmiş nefis olmuş gerçekten

    YanıtlaSil
  18. canım senin elinin değdiği şeyler güzelleşiyor bir kalite bir güzellik kazanıyor adeta... her zamanki gibi çok titiz çalışıp çok ince detaylarla uğraşıp harikalar yaratmışsın. Ayrıca elbisenin 46 bedenden 38 bedene dönüşümün ne kadar zor olduğunu dikiş konusunda bilgim olmasa bile tahmin edebiliyorum:))) Çok hoş bir abiyeye dönüştürmüşsün cnm hatta adeta ellerinde yeniden hayat kazanmış... ellerine sağlık cnm
    sevgiler

    YanıtlaSil
  19. The details make such a vast different. The dress looks completely new. Thanks for posting and feel free to drop by me too anytime.

    YanıtlaSil
  20. Ne kadar şık olmuş! Bayıldım canım benim ellerine sağlık. Çok da yakışmış:)

    YanıtlaSil
  21. neredeyse yeni baştan dikmişsin sevgili handan. ellerine emeğine sağlık. uğraştığına fazlasıyla değmiş, böyle yenetenek sahibi olmak gerçekten bir ayrıcalık. sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  22. Instada görüp bayılmıştım. Harika olmuş!

    YanıtlaSil
  23. güpürleri boyama fikri süper olmuş,elbiseye de ayrı bir güzellik katmış
    çok beğendim :)

    YanıtlaSil