8 Ağustos 2014 Cuma

Zebra Desen (Baskılı) Elbiseler

   Merhaba çok sevdiğim Emel Ablam; zebra desenli bir elbiseyle yanıma geldi ve "bunu nasıl  değerlendirebiliriz sen pek çok örnek bulursun hangi renkle birlikte kullanalım, nasıl bir değişiklik yapalım" demesi üzerine ben de araştırmalara koluydum. Bundan bir önceki yayında bahsettiğim 46 beden elbiseyi 38 bedene dönüştürmem ve minik bir parça değişiklik yapmam üzerine çevremden sürekli benim şu elbiseyi de şöyle bir şey mi yapsak söylevlerinin arasında kaldım. Dilerim ses çıkarmamam üzerine bir süre  sonra suskunluğa çekilirler;)) yoksa gözüm korkmaya başladı. Ama öncelikle kıramadığım Emel Ablamın elbisesi için araştırmalar yaparken bulduklarımı sizinle paylaşayım. Benim de elimde  zebra desen kumaşım var bu benim için de iyi bir araştırma oldu...
   Burada hem şık, hem de daha sade örneklere yer verdim.


    Ben zebra desenin iddialı yapısından ötürü daha fazla renkle karıştırılmasının çok hoş olmayabileceğini düşünenlerdenim. Desenin tonuna göre en çok siyah ve beyaz renkle birlikte dikebilir ya da dikmeniz hoş sonuçlar doğurur diye düşünüyorum.




     Seçtiğiniz modele göre biçki şemanızı daha incelerken nereyi siyah (ya da ne renk istiyorsanız) nereyi zebra desen yapmak istediğinize en başında karar verip ona göre kesmeniz yerinde olur.







   Renk katmak istiyorsanız; gerek farklı bir ton kumaşla birlikte kullanarak gerekse soldaki örnekte olduğu gibi batik uygulaması gibi bir uygulama yapabilirsiniz.
   Farklı bir kumaşı ek olarak kullanmak isterseniz bana göre tercih edilebilecek  renk tonlarını pantone renklerinden seçtim. Birincil tercihler öncelikli tabiki



 Her iki gruba ait renkleri de hem ek kumaş olarak uygulayabilir hem de özellikle bana göre "Aksesuarlarınızı" bu tonlardan seçerek de kullanabilirsiniz.




Eva'ya ait örnek çok hoş görünüyor gerek kumaş türü ve gerekse bu tarz dökümlü kumaş için seçilmiş uygun model uygulamasıyla harika bir örnek..




     Gelelim Tom Ford'un 2013 Fall koleksiyonunda yer alan bu nefis çalışmasına... Model üzerinde görüp hayran olduğum bu çalışma onu giyenler farklılaştıkça nasıl da farklı bir hal almış. Bu arada modelin saç ve makyaj detayları kusursuz dikkat ediniz! Bunlar önemli çünkü model zaten çok iddialı...


Aynı modeli solda Rihanna ve sağda ise Marjorie Harvey giymiş. Yorum sizin. Bu desenle birlikteyken, bir gram fazla makyajın ve yapılan fazla abartı bir saçın bile nasıl göze battığını farketmişsinizdir!  Kısacası bu desen hem çok güzel hem de çok iddialı olabilen ama doğru kullanıldığında doğru etkiyi bırakabilecek bir desen..


Bakalım ben de sevgili Emel Ablamın elbisesinde nasıl bir değişiklik yoluna gidip sizinle paylaşacağım, sonucu ben de merak ediyorum ama çok fazla detay olmayacağını tahmin etmişsinizdir, çünkü desen yeterince iddialıyken, fazla detaya hiç gerek yok!

Sevgiler.



Görsel Kaynaklar: Bestontop.com, huffingtonpost.com, chiarafashion.com, dailymaily.com, dressity.com, dorothyperkins.com, starstlyle.com, DKNY, fashionbombdaily.com 

22 yorum:

  1. en güzel doğal hali siyah beyazdan vazgeçilmez :)

    YanıtlaSil
  2. Sanırım en çok siyah beyaz kendi halini sevdim ben:-)

    YanıtlaSil
  3. Çok güzeller, ama ben çekiniyorum biraz böyle vahşi desenlerden..Bir tane sahil tuniğim var zebra desenli, onu bile her yaz 1 defa ya giyiyorum, ya giymiyorum. Acaba desenlerin de burçlarla ilişkisi var mı? Mesela aslan burçları mı iyi taşır acaba bu deseni, benim gibi başaklar düz renkleri tercih ederken? Araştırmak lazım :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aksesuarlarda daha hoş aslında hatta ben ev dekorasyonuna daha çok yakıştırıyorum. Bu arada ben sizi Mayıs Boğa burcu sanıyordum;) başak burcu olduğunuzu bilmiyordum;)

      Sil
  4. yorumum gitmemiş tekrar yazıyorum umarım bu gelir, dediğin doğru başka hiçbir şeye, hatta takıya bile gerek yok kendi deseni zaten yeter:)
    ben ençok ilk - tek omzu açık- olanı beğendim
    sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler Müjde hanım, tek omuzu açık olan benim de çok hoşuma gitti doğrusu;)

      Sil
  5. siyah beyaz birlikteliğine çoook bayılmama rağmen zebra sevmiyorum ben
    hiçde kullanmadım ama yazdıklarına bende katılıyorum bir gram fazla makyajı kaldırmıyor bu desen
    yakıştıranlar kullansın ama bana hiç yakışmıyor zebra :))
    sevgiler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Tülay, hakikatten insanların temkinli yaklaştıkları desenlerden bence de haklılar;) dikkatli kullanmak gerek. Göze sokmaya gerek yok!;)
      Sevgiler canım.

      Sil
  6. Kırmızı da eklenebilir detay olarak yakistidim ben :))

    YanıtlaSil
  7. bir türlü kendime yakıştıramıyorum bu desenleri çok iddialı geliyor :/

    YanıtlaSil
  8. En sade haliyle guzel, gerisi cok abartili gibi gorundu bana.

    YanıtlaSil
  9. Siyah beyazla çok uyumlu doğallığı bozmamak daha hoş...

    YanıtlaSil
  10. Seçimlerin muhteşem canım:)

    YanıtlaSil
  11. kendi adıma söylemem gerekirse çok hoşlanmadığım bir desen ama bazı modeller güzel oluyor. sizin seçimleriniz de oldukça şık ve güzel. sevgiler...

    YanıtlaSil
  12. Komple giyemem belki ama arada hareket katmak için aksesuarda kullanabilirim.

    YanıtlaSil
  13. çok güzeller,hele de renkler siyah beyaz olunca benim favorim olurlar :)
    sevgiler

    YanıtlaSil
  14. senin bu iddialı desenden harika birşey yaratabileceğini tahmin edebiliyorum cnm, hep diyorum senin ellerinin değdiği şeyler farklılık kazanıyor, asalet değer kazanıyor. Ben de birincil olarak verdiğin renklerle birlikteliğini çok seviyorum bu desenin. O renklerden birazcık katınca yetiyor sanki, fazla detaya gerek yok senin de dediğin gibi.

    YanıtlaSil
  15. oldukça iddialı bir desen ama fit vücutlarda harika duruyor :)

    YanıtlaSil
  16. Bence de siyah beyaz uyumu yapılarak sadeleştirildiğinde daha bir güzel oluyor :)) Ben Sondan 3. resimdekini de çok beğendim :))
    Bu arada blogunu mimledim tatlım cevaplarsan çok sevinirim :)))
    http://tasarimkaravani.blogspot.com.tr/2014/08/mimlenmisim.html

    YanıtlaSil