1 Eylül 2014 Pazartesi

Zebra Desen Elbise Düzenlemesi

  Merhaba, tatil bitti hatta iş başı bile yaptım ! Zaman nasıl büyük bir hızla geçiyor, araya bir nikah, bir başka düğün, bir de misafir ağırlama aldım kısacası tatilden döner dönmez hızlı bir tempo yine beni bekledi. Derken eldeki işlerden hemen bitirmek istediklerimden başlamalıyım dedim ve aşağıdaki sonuç ortaya çıktı. Bundan bir iki yayın önce zebra desen elbiselerden bahsettiğim yayınımı hatırlayanlarınız olacaktır. Hatırlamayanlara minik hatırlatma; kıramadığım sevdiğim bir ablamın "bu zebra desen elbiseye yeni bir şekil verelim, sen yaparsın bul birşeyler" deyince ben de bir iki yayın önce bir hayli zebra desen elbise araştırması yapmış, yanına hangi renklerin de gidebileceğine de dair kendimce yorumlar yapmıştım. Derlediğim elbiselerden bir tanesini esin kaynağı olarak seçtik sevgili Emel Ablayla, büyük bir değişiklik olmayacağını ve neden olamayacağını da önceki yayınımda anlatmıştım. Bakalım nasıl birşey olmuş?



    Elbisenin dönüşümden sonraki son şekli bu, esin kaynağı olan elbisemiz ise aşağıda ortadaki model. Kalıplar farklı olduğu için birebir aynısı olmadı elbette, etek şeklinin çan olarak kalmasını istedi sevgili Emel Abla ve karar verildikten sonra ben kalıp üzerinde fazla müdahale de bulunmadım. Anvelop havası olması ve rahat çalışmak için esnek dantel önerdim sadece; böylece dönüşlerde iki omuz başı ve arka orta olmak üzere üç yere minik pili attıktan sonra çok rahat döndürdüm danteli. Kısacası çakma anvelop elbise oldu ve fazla süs tercih etmedik.



   Elbisenin orjinal hali soldaki gibi, sağda görüldüğü üzere kollar çıktı ve V yaka olarak kestim ve içine kıvırdım kesilen yerleri.


Esnek danteli rahat dikmek için penyede daha önce de söylediğim gibi zigzag dikiş kullanıyorum. Yukarıda da rahatça görebileceğiniz gibi iri zigzaglar işime çok  işime yaradı, iki esnek materyali birleştirirken bunu kullanıyorum genellikle.  Dönüşümler bazen sıkıcı olsa da bu çalışma çok çok kolay gerçekleşti, evlerimizde her daim bulunur böyle dönüştürülmeyi bekleyenler;) eminim sizlerin de vardır.

Sevgiler.

26 yorum:

  1. çok narin,hoş bir elbise olmuş,kumaş deseni de güzel
    ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok kolay olması ve çabuk bitmesi güzel! Teşekkürler.

      Sil
  2. Bence yeni hali daha güzel olmuş ellerine sağlık. Güzel günlerde kullansın ablan :)))

    YanıtlaSil
  3. cnm yine harika dokunuşunla elbisenin havasını değiştirmişsin baştan yaratmışsın... Bence oldukça değişmiş,yeni hali daha da güzel olmuş.
    Ellerine sağlık güzel günlerde kullanılsın:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şu gün su saatte bana zaman ayırıp yorum yazman beni çok mutlu etti Canım:) nedeni malum;)). Çok incesin Sevgi ve Selamlar.

      Sil
  4. Elbise bambaşka bir havaya bürünmüş! Ellerine sağlık canım.
    Ben de kendime diktiğim ev elbiselerine, sıkıldıkça bu tip değişiklikler yaparım. Kısa görünür - ucuna fırfır yaparım, önden düğmeliymiş gibi yaparım falan :)
    Sevgilerimle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beğenmenize sevindim çok teşekkür ederim. Sizin güzellikler ayrı hoş:) çok seviyorum sizin dönüşümleri:) sevgiler benden de:).

      Sil
  5. ellerine sağlık sevgili Handan. çok güzel görünüyor . her ne kadar kalıpta fazla mudahale yapmadım desen de yeni bir elbise olmuş. ayrıca ilk haline göre dantel hareket katmış. emeğinize sağlık. selam ve sevgilerimle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler. Basit ve eğlenceli oldu;)! Sevgiler.

      Sil
  6. Ne kadar güzel olmuş canım, ben ilk bakışta anvelop sandım gerçekten. Bu fikir çok hoşuma gitti :) Güle güle kullansın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Nur , bu modelde yapılacak en iyi seçenek buydu;) beğenmene sevindim. Çakma anvelop fena olmadı gerçekten.

      Sil
  7. Sonuç çok şık olmuş canım, ellerine sağlık. Zigzag dikiş gerçekten hayal kurtarıcı oluyor böyle durumlarda:) Sevgiler.

    YanıtlaSil
  8. harika olmuş vitrinden inmiş gibi son model olmuş dantel detayı çok beğendim ellerine sağlık selamlar.....:))

    YanıtlaSil
  9. gerçekten çok şık sevgiler...

    YanıtlaSil
  10. Teşekkürler sevgili Esra:)

    YanıtlaSil
  11. Elinize sağlık çok çok güzel olmuş, makine dikişinde penye için kullanılan iğnelerden kullandınız değil mi?

    YanıtlaSil
  12. Insan marifetli olunca ortaya guzel seyler cikarir boyle..elinize saglik.

    YanıtlaSil
  13. İyi bir dönüşüm olmuş,elinize sağlık.Dikmeye devam:)

    YanıtlaSil
  14. Zebra sevmiyorum ama sonucu çok ama çok beğendim , hem rahat hemde feminen olmuş , maaşşallah sana arkadaşım :)

    YanıtlaSil