23 Temmuz 2015 Perşembe

Son İşler ve Instagramdan Kareler

   Merhaba, 
   Bayramdı, şehir dışından ve hatta yurtdışından da misafirlerimiz var efendim. Evet boş durmadım ve bayram temizliğiydi, araya sıkıştırılan dikişler ve dergideki işlerim derken biraz yorgun hissediyorum kendimi!. Yine de yazı yeni yeni hissedebiliyor olmanın verdiği mutluluğu da inkar edemeyeceğim, şükür güneşi görür olduk, zira bir ara hiç sıcaklar gelmeyecek ve yazı hissedemeyeceğiz zannetmiştim. 

    Bu arada bloğumdaki çekiliş için son gün 24  Temmuz 2015. 
Halen katılmayanlar ya da bilgisi olmayanlar buraya tıklayıp  hediyelerime bakabilirler.



   Neyse son işlere dönecek olursam. Yukarıda gördüğünüz fotoğraftaki modeli kız kardeşim bir mağazada görüp çekmiş (isim vermiyorum, problem çıkmasın:). Benden haki yeşili böyle ceket vari bir bluz/ üst yapmamı istemişti.. Bende son sürat hazırlıklara giriştim ve çok da güzel hızlı ilerleyen bir çalışma oldu malum fotoğraftan da anlaşılacağı üzere hemen hemen hiç detay yok. Odukça kolay bir çalışma.


 Kız kardeşim 34-36 üst beden. Arka gövdeyi 55cm, ön gövdeki 60 cm kestim. V yaka keserek  normal bir bluz kalıbını  ceket gibi ortadan ikiye ayırdım. Yukarıda görüleceği gibi. Bu arada Mini seyahat ütüsü de işimi son derece kolaylaştırdı, instagramda da paylaşmıştım. Bel kısmına uygulanan tünel ve tünelden geçecek kemeri için ön hazırlıklar sırasında hızlı ve pratik bir uygulama sağladı. Model V yaka kesimli ceket gibi; sadece en üstte bir kopçası ve belde kemeri var o kadar. Son derece kolay.
 


    Bel tünelinin dikişini görüyorsunuz burada. Herşey çok güzel gitti ve harika bir model ortaya çıktı. Hatta şöyle söyleyeyim annemin de görüntü olarak çok beğendiği, titiz bir çalışma oldu. Ancak ceketi akşam saati bitirip kız kardeşime teslim edince fotoğraflayamadan İzmir'e döndüler. Dilerim İzmir 'den fotoğrafladığında ben de sizlerle paylaşırım ama telaşa gerek yok, duruşunu merak edenler için en kısa sürede kendime de dikeceğimi bildireyim. Burada paylaşmamın nedeni modelin kolaylığını göstermek ve uygulamak isteyenlere de esin olması açısından.




Gelelim Instagramdan kareler'e




1- Bloğumu açtığımdan beri kısa küt kullanıyordum saçlarımı şöyleki 2012-2014 arası hep küt kesimdi saçlarım. Ardından kız kardeşin "yeter artık uzat biraz şu saçları" nidasıyla ve sanırım benim de biraz istememle saçlarımı uzatıyorum dolayısıyla uzayan saç gerçekten ayrı bir bakım istiyor. Bu sıcak bakım yağından aslında daha önceden de kullanmıştım. Oriflame'in Sıcak Saç Bakım Yağı' nı beğenerek kullandım ve açıkçası fayda buldum, sizlere de tavsiye ederim. Sıcak su dolu bir kapta 3 dk. bekletip saçlarınıza uzunsa iki tüp birden kullanın, bu sıcak karışımı 5-10 dakika kadar bekletip duruladım ben faydalı olduğunu düşünüyorum.
2- Bu Pratik Mini Pizza ise benim  favorim, tarifi alt komşumdan, onda yediğimden beri hemen istedim tarifi ve çok sık uyguluyorum. Burada sebzeli ve peynirli mini pizzayı görüyorsunuz.  Ölçüsüyle de uygulanası, yuvarlak küçük borcam kabına sığacak boyutta ve çok çok pratik bir tarif olduğu için Instagramda da paylaştım. Yemek tarifleri  veren bir blog olmasam da, pratikliği nedeniyle kesinlikle paylaşılası kurtarıcı bir pizza, ölçüleri ihtiyaca göre değiştirebilirsiniz. Bu küçük bir pizza neticede. İşte malzemeler..

 Kolay Pratik Pizza 

3 kahve fincanı un  (türk kahvesi fincanı)
2 kahve fincanı süt ( türk kahvesi fincanı)
Yarım paket instant maya 
3 kaşık yağ  (isteğe göre çoğaltılabilir)
çok az tuz ve çok az şeker

Ölçüleri siz çoğaltıp azaltabilirsiniz. Ama bu ölçü iyi oluyor.

Hamuru bekletmeye gerek olmadan (instant maya olduğu için) yuvarlak açıp malzemeleri de üzerine istediğiniz gibi ekliyorsunuz. 170-200 derece arasında 15-20  dk pişirebilirsiniz çok ince ve küçük olduğu için hemen pişiyor. Dikkatle takip edin yeter. Bu kadar..

 Herkese Sevgiler.


17 yorum:

  1. Evvela geçmiş bayramın kutlu olsun Handan hanim bizde de telaş oldu blogları ağız tadiyla gezemedim..size uğradım yorum bıraktım ama yorum gonderilemedi..yaptiklariniz çok güzel ozeniyorum dikiş için ne yazık ki uzun zaman vaktim olmayacak biliyorum..İnsanın kendisi veya sevdikleri için bişeyler dikmesi veya pisirmesi farklı bir mutluluk turu ..Güle güle gitsin kardesiniz..çok sevgiler bıraktım ..

    YanıtlaSil
  2. ceketin bitmişinin güzell olduğuna eminim ama yinede görüntüsünü merak etmedim değil kardeşiniz sağlıcakla giysin :) kumaş olarak nubukmu kullandınız bunuda merak ettim sanrım meraklarım dikişe yeni başlamamdan kusura bakmayın pizza evde çok yaptığım bir tariftir ama sizin ölçüleriniz bizimkilere az:) bende 1kat fazlasını yoğurup deneyeceğim teşekkürler cnm.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nubuğa çok benziyor ama taşlanmış kumaş, tam adını bilemiyorum. Evet tarif konusunda fazlalaştırarak farklı birşey uygulayabilirsiniz. Sevgiler.

      Sil
  3. Bluz çok şık tatlım güzel günlerde kullansın kardeşçiğin :))

    YanıtlaSil
  4. Ceketi dört gözle bekliyorum 😆

    YanıtlaSil
  5. Pratik olduğu kadar güzel bir hediye olmuş kardeşiniz eminim çok da severek kullanıyordur.

    O güle güle giysin, elleriniz dert görmesin.

    Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler Nurdan Hanım, benden de sevgiler.

      Sil
  6. Ben çok beğenmiştim. Renk de harika. Güle güle giysin.

    YanıtlaSil
  7. çok güzel bir blog takipteyim bende beklerim.
    sevgiler...
    cileklireccel.blogspot.com

    YanıtlaSil
  8. Ceketin son halini de sıcak yağı da çok merak ettim. Pizzada harika görünüyor, eline sağlık :)

    YanıtlaSil
  9. Canımcım nasıl da hamaratsın sen hemen iki dakikada en lezzetli şeyleri hazırlarsın yaratıcılığını ve sevgini katarsın.... Deniycem tarifini mutlaka ellerine sağlık. Kardeşin için çalıştığın model de bir harika çok zevkli...

    YanıtlaSil