13 Ağustos 2015 Perşembe

Beklenen


   Merhaba,

 
     Sizlere "Beklenen" hakkında birşeyler yazacağımdan bahsetmiştim.
Beklenen, yeğenim Merve Yılmazbilek'in ilk romanı.  İnsanları yaşamlarındaki tercihlerinden ötürü eleştirir misiniz? Pekçoğumuzun "Yooo hayır, hiçkimsenin hayatı beni ilgilendirmez" dediğinizi duyar gibiyim. Oysa gerçekten öyle mi yapıyoruz? İnsanları yeme içme tercihlerinden, saç kesimi tercihlerinden, eğitim tercihlerinden, evlilik tercihlerinden, cinsel yönelimlerinden, hatta ev satınalma tercihlerinden dolayı bile eleştirmiyor muyuz, çocuklarını gönderdikleri yaz okulu, ya da etkinlik tercihlerinden dolayı bile eleştirip kendimizce yorumlar getirmiyor muyuz? Bu romanla birlikte insana insanca bakabilmeyi yeniden ele alacağınıza inanıyorum. Bu nedenle de mutlaka okumanızı tavsiye ediyorum.

   Merve hakkında kısa bir bilgi vermek isterim; şu an Sosyoloji Doktora'sını yapan, okul hayatı da oldukça başarılı geçmiş; okulunu fakülte birincisi olarak tamamlamış  dünya iyisi genç bir insan. Gençlerin yaşamı sahiplenişi, bakış açılarını geniş tutmaya çalışmaları, insanı insanca anlama gayretleri beni umutlandırıyor. Kendisini bu anlamda da tebrik ediyorum, başarılarının devamının diliyorum tüm gençler gibi...

Kitaptan kısacık bahsetmek istiyorum, çünkü alıp okumanızı tavsiye ederim.
Beklenen: Ankara, Eskişehir, Polonya ve Fransa dörtleminde geçen, birbirini etkileyen hayatlara tanık olacağınız, insanı insanca anlamanıza katkısı bulunacak emek verilmiş özel bir çalışma. 

Beklenen' e buradan ulaşabilirsiniz.

Sevgiler:). 

3 yorum:

  1. Kutlarım Merve Hanım'ı... Başarılarının daim olması dileğiyle...Sevgiler..:)

    YanıtlaSil
  2. Harika:) tebrik ederim bu genç yüreği... Kitabı en kısa zamanda okumayı çok isterim gerçekten de:) Sevgilerimle canım benim. Keyifli kal;)

    YanıtlaSil
  3. oleeey okuycam yazcaaaaaam :)

    YanıtlaSil