10 Ocak 2016 Pazar

Ekose Öpücük Yaka Bluz

   Merhaba,

   Bundan bir süre önce Diktim Diktim Giydim bloğunun sahibi sevgili Nuray Hanım, Ekose Aşkına isimli bir etkinlik önerisinde bulunmuştu. Her etkinliğe katılamıyorum  yoğunluğumdan dolayı, bununla birlikte  ben de ancak proje çok kolay olursa katılabilirim düşüncesiyle bu kolay ve pratik çalışmayla katılmak istedim. Herkes etkinlikte serbest bırakıldı, bu da işin güzel tarafı oldu. Böylece evde uzun süredir bekleyen kareli kumaş da değerlenmiş olacaktı. 



öpücük yaka, pencereli bluz



 Kumaşım lacivert siyah kumlu bir kumaş, kolları ise kalın siyah penye.




 Proje için çalışmaya başladığımda instagramda paylaşmış ve kemer dikişimden bahsetmiştim. Dikdörtgen kumaşı kenarlarıdan iğneleyerek yalnızca sarı renk görünen kısmı açık kalacak şekilde dikiyorum, tam ortası açık kalıyor ki böylece her iki yanından da daha rahat çeviriyorum, bu çok uzun kemerlerde tercihim. Açık kalan kısmı ister makine dikişi ister gizli dikişle  elde de dikebilirsiniz. Kemer çok uzun değilse yalnızca uç kısmını açık bırakarak döndürmeyi de tercih edebilirsiniz tabiki.



Ben kalıp kullanmadım. Düşük kol bir bluz biçer gibi biçildi ve takma kol takıldı, boyun kısmını ve göğüs penceresini biye ile çevirdim. Fotoğrafların orjinal boyutları için üzerine tıklayabilirsiniz.

Çok benzer bir kalıp isteyen Burda Ekim 2012 Model: 143 'ü kullanabilir. Yalnız Göğüs penceresi yok!
 


Diğer arkadaşların projelerini de merakla bekliyor olacağım. Bu güzel etkinlik için Nuray Hanım'a teşekkürler, kumaşımı değerlendirmem için ateşleyici bir faktör oldu, eminim birbirinden güzel çalışmalar ortaya çıkacaktır.

Herkese sevgiler.

30 yorum:

  1. Çok havalı olmuşsun ve yakışmış, güle güle giy Handan'cığım...:)

    YanıtlaSil
  2. Tabiki ekose aşkı hepimizi tetikledi bende hocamın sayesinde bir manto tarzı uzun ceket ve etek diktim seninkinede bayıldım sağlıcakla giyesin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ooo harika işler çıkıyor desenize, siz de sağlıcakla kalın:)

      Sil
  3. Ellerinize sağlık ÇOK GÜZEL OLMUŞ :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim, kolay ve rahat birşey istemiştim öyle de oldu, iş yerimde aşırı şık olamıyorum her zaman bazen çok koşuşturuyorum çünkü:)))

      Sil
  4. Sade ve şık ne güzel olmuş Handan..Kollarını ayrı renk yapman da ,kemer takman hepsi hoş ve güzel detaylar...Sen seviyorsun buluzu ve kotlarla çok yakıştırıyorsun keyifle giy :)) Ben de ekose jile diktim ama bir yavaş gidiyor ki ,bugün yaka ve kol pervazlarını yaptım,bu hafta paylaşacağım sanırım ...Sevgilerrr

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hiç sormayın bendeki bluz aşkını:))) bir dizi yapsam doymam çünkü etekten çok jean pantalon tercih ediyorum o yüzden belki de. Ama farklı çalışmalara da yer vereceğim inşallah yakında ne zaman fırsat olur orasını da pek bilemiyorum ama neyse:))) Ben biraz acele mi ettim yetiştirirsem belki araya başka bir proje daha sıkıştırırım belli olmaz:))!

      Sil
  5. Süper ellerine sağlık sana da çok yakışmış :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler sevgili Aycan beğenmene sevindim.

      Sil
  6. Ellerinize sağlık. Güle güle giyin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler Funda Hanım, sizin etkinliğe de katılmak isterdim ama ben kolay proje olduğu için katılabildim bu etkinliğe de ancak sizin etkinlikte de çok güzel çalıştınız projenize bayılmıştım.

      Sil
    2. Çok teşekkür ederim. Çok naziksiniz. Canınız sağ olsun. Yıne bir etkinlik düzenleriz. Sevgilerimle.

      Sil
  7. ellerine sağlık canım çok güzel olmuş,pekte yakışmış
    sevgi ile :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Esma Hanım, çok teşekkür ederim, sağolun, benden de sevgi ve selamlar.

      Sil
  8. Çok şık olmuş gerçekten, ellerine sağlık canım..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Artık biraz kolay oldu ama zamanım gerçekten çok kısıtlı uzuuun bir zamandır. Dilerim daha güzel projelere de biraz fırsat olur da farklı şeyler de çalışırım, çok teşekkürler.

      Sil
  9. wuuu çok cool ;)
    ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  10. Handan'cım eline saglık,güzel günlerde giy.Ben de dikiş dikmeye basladım ama daha düz dikiş bile yapamıyorum.Makinenın ayagına alışmam uzun zaman alacak sanırım.Blogunun her bir yazısını tekrar tekrar inceleyip neler dikebilirim diye bakıcam.umarım başarırım.Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hümeyra Hanım, yaparsınız aslında vaktiniz varsa zaman da daha fazla ayrılabiliyor, ancak, vakit kısıtlıysa biraz yavaş ilerliyor dikiş işi, kesinlikle çok güzel şeyler ortaya çıkaracağınızı düşünüyorum, şimdiden kolay gelsin, sevgiler benden de..;)

      Sil
  11. Handan Hanımcım öncelikle çok güzel olmuş ve yakışmış, söylemeden geçemeyeceğim. Pekiii kalıbı hakkında da bilgi var mı, var da ben mi satır aralarında atladım bilemedim. Yoksa pratik bir kesim miydi? Güle güle giyin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nurten Hanım, ben kalıp kullanmadım pratik kestim ama çok benzer bir kalıp istiyorsanız, Burda Ekim 2012 Model: 143 'ü kullanabilirsiniz. Orada göğüs penceresi yok yalnız bilginiz olsun.

      Sil
  12. Çok şık penceresine de bayıldım. Elinize sağlık. İyi günlerde giyin

    YanıtlaSil
  13. çok şık olmuş size de çok yakışmış ellerinize sağlık sevgiler....))

    YanıtlaSil
  14. Harika olmuş canım eline sağlık

    YanıtlaSil
  15. ne kadar güzel bir kumaşmış cnm! Ekoseye öpücük yaka çok yakışmış. Sen de her zamanki gibi çok güzelsin:)
    ellerine sağlık!

    YanıtlaSil
  16. Sade olduğu kadar da şık olmuş. Sana da çok yakışmış Handan'cığım, ellerine sağlık.
    Sevgilerimle

    YanıtlaSil
  17. Çok beğendim :) Rengi de modeli de çol güzel. Ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
  18. Merhaba blogumda çekiliş yapıyorum ve bu ilk çekilişim, katılırsanız çok memnun olurum, sevgiler http://mutlugunlugum.blogspot.com.tr/2016/01/ilk-cekilisim-kisiye-ozel-ahsap-tablo.html

    YanıtlaSil