31 Ekim 2016 Pazartesi

Leopar Desenli Anvelop Bluz ve Dikişi

   Merhaba, 

   Bir anvelop bluzla daha karşınızdayım, bunlardan bir dizi yapmak istiyorum doğrusu (neredeyse her renkten:)) Zaman bulmakta zorlanıyorum aslında ancak fırsat buldukça da elim dikişe gidiyor ister istemez. 

   Daha önce Anvelop bluzun dikişini kolay olduğunu düşünerek yalnızca manşet dikişini sizinle paylaşmıştım. Fakat dikişe yeni başladığını belirten bir takipcim, "anvelop bluzun gövde dikişini de keşke yayınlasaydınız yeni başlayanlar için" deyince ben de bu yayını fırsat bilip anvelop bluzun kalıplarının hangi sırada birleştirileceğini göstermeye çalıştım. Manşet dikişine eski yayınımdan ;  BURADAN bakabilirsiniz. 


 Buluzun bitmiş hali. Fotoğrafların kalitesi için gerçekten üzgünüm, artık yavaştan kararan bulutlu havalarda ne yazık ki netliği ayarlamak ayrı bir problem oluyor. 
 
  İlkin kalıbımızı çıkartıyoruz. Creazion Dergisi Model : 117 (2015 | 2)

Kalıbın biçilmiş hali bu şekilde

 
 Kalıbı biçer biçmez ben çok çok uzun bir biye kesip birleştiriyorum. En solda gördüğünüz minik bir parçası sadece ve aşağıda da göreceğiniz sırayla dikilecek bluzumuz.  Dolayısıyla omuz dikişlerini yapmadan hemen önce iki metreye yakın biye kestim, bu biye bluzun önünü ve boyun kısmını boydan boya dolanacak ve aynı zamanda manşet dikişinde de  kullanılacak. Bu nedenle tedbirli olup upuzun bir biye kesmeniz (eni en az 5cm olsun) önemli.  Yukarıda da gördüğünüz üzere önce biyemizi hazırladım ve

1- Omuz dikişini yaptım
2- Biyeyi anvelop bluzun sol  kısmından başlayarak  boynunu ve diğer sağ öne dönerek tamamladım. Yukarıdaki  orta görselde biyenin gövdenin ön kısmıyla birleştirilmesi ve en sağda ise hem gövdenin her iki kısmını hem de boynu çevreleyecek şekilde döndüğümüzü görebilirsiniz.




 Bu görselde dikiş sırasını ve bluzun etrafına, henüz bluzun yan dikişleri geçilmeden diktiğim uzun ve kalın biyeyi görüyorsunuz. Bu kalın biye önemli (en az 5cm kesiniz) bluzun öne doğru düşme yapmaması için. Bu kalıpla ikinci tecrübem olduğu için bunu rahatlıkla söyleyebilirim.


 
3- Biye dikişimizi tamamladığımıza göre artık bluzun yan dikişlerini birleştirebiliriz. 
4- Kolumuzun yan dikişlerini kapatıp kol yuvasına yerleştiriyoruz. Bluzumuzun tersi bize bakıyor. Kol ise düz şekilde bu yuvaya yerleştiriliyor. Bu görselde her ikisinin de ters yüzünden birleştiği yanılgısı oluşmasın. Kolumuz buluzun düzünde ve düz yönüyle birleşince doğal olarak dikişi içten diktiğimizde oluşan görüntü bu şekilde. Düzgün teğellerseniz problem yaşamazsınız. Bir de bu modelin kol kalıbını çok beğendim, problemsizdi gerçekten. 
 




  5- Kolun manşet kısmı için biyeyi teyelliyorum
Ayrıntılı manşet dikişine BURADAN bakabilirsiniz.




Bu arada bluzun kalıbını biraz daha uzun ve kapalı yapmak isterseniz burada da görebileceğiniz gibi kalıbı biraz uzatabilirsiniz. Bu görselde bu kalıpla hayli oynayabileceğinizi göstermeye çalıştım, özellikle önünü kapalı isteyenler için.  


Sevgiler.

 

12 yorum:

  1. Harf harf okudum çok açıklayıcı olmuş teşekkür ederim .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim, açıklayıcı olduysa ne mutlu:)

      Sil
  2. çok hoş bir bluz olmuş ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  3. Harika olmuş handan hanim ellerinize sağlık mutlu günlerde giyin

    YanıtlaSil
  4. Gerçekten çok güzel olmuş, ellerinize sağlık. Bu arada manşetin de ne olduğunu öğrenmiş oldum sayenizde, teşekkürler 😍😙😙😙

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nehri Marifet, eğer öyleyse ne mutlu, bana. Çok teşekkürler.

      Sil
  5. Server Hanım, model güzel o yüzden her renk yapma isteğim var;)

    YanıtlaSil
  6. Güle güle kullan canım... kumaşın deseni de hoş, bu sayede kullanımı çok rahat gerçekten ... birkaç tane daha yapacağım diyorsun ya... bir sonrakinde altına etek ekle mis gibi anvelop elbise veya pantolon ekleyerek tulum yapılabilir... şimdi benimde aklıma düştü yazınca... bende yapsam mı ki :))

    YanıtlaSil
  7. Ellerinize sağlık güzel günlerde giyin :)

    YanıtlaSil