25 Temmuz 2012 Çarşamba

Dudak Bakımı...

   Yazın olsun kışın olsun sürekli dudakları çatlayan tiplerden biriyimdir. Aşağıda gördüğünüz Jhonson' ın "Bebe" dudak koruyucusunu yurtdışına gidip gelen; yeri gelince kardeşim ve kuzenlerden temin ederdim. O kadar beğenirdim ki yerine başka bir ürün koyamamıştım uzunca bir zaman. Taa ki bu ürünün kalitesini gerçekten tam anlamıyla yakalayan Flormar dudak kuruyucu ile karşılaşana kadar. Gerçekten ilkin pek bir ümitli almamıştım. Bu bahsettiklerim bundan yaklaşık 4-5 sene önce; Flormar Lip Care ürününün mavi kaplı olanını özellikle alana kadardı. Kısacası 4-5 senedir Bebe olmasa da, Flormar Lip Care'i çok çok severek kullanıyorum. Bu nedenle de geçen sene yine Flormar Lip Care almaya gittiğimde bu aşağıdaki pembe renkli ruju da tavsiye etmişlerdi. Pek yakışmayacağını düşünerek de olsa denemek açısından almıştım. Tester'ları her zaman denemek istemiyorum, hatta çoğu zaman denemiyorum da.  Aslında her renk de herkese gitmeyebiliyor, nasıl duracağını pek bilmeden aldım. Derken eve gelince rengi hafif uyguladığımda gayet de güzel durduğunu farkettim. Geçen seneden beri bu aşağıdaki pembe renk bana eşlik ediyor. Tabiki diğer renklerle birlikte:)..

   

   Bir diğer çok beğendiğim "Dudak Nemlendiricisi"ne gelince benim çok çok  memnun kaldığım, dudak çatlaklarına birebir iyi geldiğini daha ilk sürdüğünüzde bile hissedeceğiniz Vichy Oligo 25 Levres; kız kardeşimin bana hediyesi olan bu üründen çok memnun kaldım, "dudaklarda yapış yapış bir etki bırakıyor mu?" diye soranlara "pek değil" diyebilirim. Neticede bu tarz jelimsi ürünler zaten ister istemez öyle bir etki bırakıyor. Buna beklenebilecek en az oranda demek daha doğru olacaktır. Ancak daha ilk uygulamada dudak çatlaklarına iyi geldiğini göreceksiniz, hatta dudaklarınızda büyük olmayan bir uçuk çıktığında bile hemen yumuşatıyor, büyükleri için malum ilaç kullanmak durumundayız. Benimki artık bitmek üzere bir yenisini alma vakti gelmiş. Fiyatı en fazla 25-28 TL civarında eczanelerde. Bunların üç rengi bulunuyor; pembemsi, kırmızımsı, turuncumsu,  jelimsi yapılarıyla kesinlikle çok hafif renkleri var ayrıca çok hafif bir  kokusu var. Kokudan yana sıkıntısı olanlar, fazla parfümlü, vanilyalı kokulara gelemeyenler de rahatlıkla kullanabilir.  Herkese sevgiler.

5 yorum:

  1. canım benim pek dudaklarım kurumasada kışın ,dudak koruyucsu yınede kullanıyorum önerdiğin bu flormar ürünlerini bende deniyim canım..sevgiler..

    YanıtlaSil
  2. kuzenindede aynı sorun var yaz kış elinde lip carelerle gezer... bence arasıra gerçek bal sürseniz şöleee macun kıvamında o da iyi gelecektir sevgileer:))

    YanıtlaSil
  3. *Sevil'ciğim, ben memnun kaldım, her uygulama herkeste farklılık gösterebiliyor malum, bizler blog dünyasında nacizane insanlara ufak önerilerde bulunuyoruz, ancak bunlar mutlak doğrudur diye birşey yok, okuyucuların bunu böyle anlamasını umut ediyorum:) sayende bu açıklamayı da yapmış bulunuyorum, bunu açıklamak istiyordum çünkü:)) umarım sen de beğenirsin. Benden de kocaman sevgiler.

    *Pınar Hanım, aslında sizin önerdiğiniz en güzeli doğal yollarla ama nedense üşeniyor muyuz neyiz, çok hazırcı olduk çoook:))) benden de sevgiler:)

    YanıtlaSil
  4. netten kopyala yapıştır değil de kendi yorumlarını paylaştığın için bence çok değerli.. verdiğin bu güzel bilgiler için teşekkürler, çok faydalı oldu.. Sevgiler, CiCi KaLL.. (^_^)

    YanıtlaSil