16 Temmuz 2012 Pazartesi

Kiraz Detoksu...



  Esasen fazla meyve yemeyen biri olarak bu kiraz detoksunu uygulamak istedim, çünkü bahsine bakılırsa vücuttaki toksinleri tüm detoks programlarında olduğu gibi attığı ifade ediliyordu. Ahmet MARANKİ'nin sitesinde detayları mevcut ve bu 14-15-16 Temmuzda da yine 3 günlük detoks programı vardı. Ancak bu programlar bana çok ağır geliyor, bununla birlikte fazla meyve tüketmeyen biri olarak; ki bu çok yanlış birşey, kesinlikle tüketmek gerekiyor, hiç olmazsa sevdiğim bir meyve olunca uygulamak istedim. Programın detayları sitesinde mevcut ancak dediğim gibi ben bu uygulamanın ancak bir hayli yumuşatılmışını uygulamaya çalıştım kendimde.. Esasen program basit; 3 gün boyunca 60-70 kilo arasındaki kişiler 500 gram kadar kiraz tüketiyor (Sabah, Öğlen ve Akşam) 70 kilo ve yukarısında bir ağırlığa sahipseniz de 1000 gram kadar kiraz tüketebiliyorsunuz, ardından da kirazın sapları da kullanılmak üzere 3 fincan bitki çayı içiyorsunuz, her öğün böyle, sitede hangi bitki çayları olabileceği yazıyor. Ancak yukarıda da yazdığım gibi ben bunun çok yumuşatılmışını uyguladım kendimce, kesinlikle hafif bir kahvaltı yaptım, bazen yapmadığımda oldu, ancak öğlenleri  hafif de olsa mutlaka birşeyler yemek durumunda kalıyorum, akşamları da aynı şekilde ona rağmen kendimde gerçekten olumlu etkilerini hissettim, özellikle de cildimde ve göz altlarımda berrak bir görüntü oluştu, göz altlarında morluk olabilen bir yapım var çünkü, en ufak bir uykusuzluğa bile tahammülüm olmuyor, vücudum isyan bayrağını hemen çekiyor, yorgunluğunu mutlaka ifade ediyor, uzun sözün kısası, hafif uygulanmış kiraz detoksu'nun kendimce faydasını gördüm. Sanırım belirli zamanlarda yine yapmayı isteyeceğim, çünkü bu benim ikinci uygulayışımdı.. Kiraz mevsimi geçmeden belki siz de bu hafif versiyonunu denemek isteyebilirsiniz.

7 yorum:

  1. Bu aralar blogda virüs detoksu ile uğraşıyorum :))

    Teşekkür ederim çağrıma yanıt verdiğiniz ve beni bırakmadığınız için :)))

    Kirazlar çok güzel görünüyor, karnım da acıktı sanırım, canım kiraz çekti fena halde!!!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet Nurdan Hanım farkındayım.. Umarım sorunu çözebilmişsinizdir. Ne demek, güzel paylaşımlarınızı takip etmek hoşuma gidiyor gerçekten. Blog camiasında yeni olduğum için yardımım olabilir mi bilmiyorum, ama olursa ne gelirse yapmaya çalışırım.. Çağrınız için de asıl ben teşekkür ederim.

      Sil
    2. Blog kapanınca sorun çözüldü. Beni takip eden bir blog virüs yayıyormuş. Onu izlemeyi bıraktığım halde yorumlar ve mail adresleri üzerinden virüs bulaşma riski nedeniyle adresi kapattım. Virüs bu yeni adresimi bilmiyor henüz, söylemeyeceğim de :)

      Sil
  2. Canım ben denedim,gece yarısı uykudan uyandıracak kadar karın ağrısı çektim :( Sana kolaylıklar dilerim!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hay Allahım:), ciddi misiniz? evet gece yarısı ağrıyla uyanmak pek hoş olmasa gerek, ben de şimdiye kadar birşey yapmadı, belki de çok ciddi bir şekilde uygulamaya geçmediğimdendir (yani illa ki ufak tefek başka şeyler de atıştırıyorum). Sanırım herkesin vücut sistemi birbirinden faklı oluyor. Size geçmiş olsun değerli Colette, paylaşımınız için çok teşekkür ederim, bunu tecrübe edenlerin paylaşımları önemli çünkü:)...sevgiler.

      Sil
  3. denedim birgün dayandım.çünkü karın ağrısı ve hep aynı şeyi yemek sıkıyo.neyse umarım denemişsindir,faydalı olmuştur.

    YanıtlaSil
  4. Merhaba sizin adınıza üzüldüm, ben de hiç öyle bir etkisi olmadı yukarıda da bahsetmiştim, belki de hafif bir detoks gibi uyguladığımdandır (başka şeyler mutlaka atıştırdım, vs.. gibi), vücut anlamında herkesin yapısı değişik oluyor; sanırım o nedenle verdikleri tepkilerde değişiklik gösteriyor:) sevgiler..

    YanıtlaSil