17 Eylül 2012 Pazartesi

İnci Kolye Küpe Yüzük...




 İncinin kullanımını  oldukça sevdiğimi söylemeliyim. Özellikle de başkalarında görünce daha da hoşuma gidiyor. İçimden her seferinde "Hiç de abartı durmamış, çok hoş durmuş!" diyorum. Bu model ise daha çok derli toplu giyimlerde kendini fazlasıyla gösterebilecek bir model. Onları özellikle de böyle irili ufaklı bir arada görmek benim çok hoşuma gittiğinden bir araya getirip böyle toplu bir model yapmak istedim. İnci her dönem; gerek giyim, gerek aksesuar, gerekse de dekorasyon amaçlı en gözde materyallerden biriydi ve sanırım bu hep böyle devam edip gidecek, iyi ki de öyle..... İnci ile daha başka güzelliklerde de buluşmak niyetindeyim. Yaptığım yeni birşeyler olduğunda sizinle de paylaşacağım. Sevgiler.

20 yorum:

  1. İncinin klasik bir güzelliği var. Giysilere kattığı asaleti seviyorum ben de. Eskiden orta yaşlı hanımların boynunu süslerdi ama şimdilerde öyle hoş tasarımlar var ki gençler de pekala rahatlıkla taşıyabiliyorlar.
    Bu tasarım sana ait olmalı,giysi tasarımından sonra takıya da el atman ne hoş! Yeteneklisin canım sen,hem de çook! Ellerine sağlık,iyi günlerde kullan!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Colette; Evet eskiden orta yaşlı hanımlar daha çok kullanırlardı ancak, şimdi gençlerde de görüyorum, dediğim gibi başkalarında görünce "Aa gayet de güzel olmuş" diyorum çoğu zaman. Takı konusunda eskilerden daha çok çalışırdım. 2003'den beri takı yapımı hayatımda. Benim ilgi alanlarım hep birden çok oldu hep nedense?..

      Sil
  2. Sizin "İnci güzellemesi" yazınıza biraz futuristik biraz da felsefik yorum ile katkıda bulunayım :)

    Futuristik kısım :

    İNCİ
    ETKİLEDİĞİ ÇAKRALAR:1.,2. ve 4. çakralar
    UYUMLU BURÇLARI:Tümü
    BEDENSEL VE RUHSAL:Bolluk ve bereket simgesidir.İnci takan kişi huzur,güç ve çalışma azmi duyar.İnsanın kabuğundan çıkıp hayata daha objektif bakmasını sağlar.İnci içsel blokajları çözer. Bazı ruhsal hastalıklara bile iyi gelebilir.İnci kalsiyumdan oluşmuştur.Besinlerle aldığımız kalsiyumun daha iyi emilmesini sağlar.Kemik ağrılarını,kronik baş ağrılarını alır.
    kaynak:Ainos Doğal taş Gümüş ve Takı / Kristalleringucu.blogcu.com

    Felsefik kısım:

    Ben, incinin son derece zarif, mütevazi ama bir o kadar derin felsefik bir mana taşıdığına inananlardanım.

    Derinlerdeki iddiasız ve hayatta kalmaktan başka amaç taşımayan bir kabuk içinde tek bir kum tanesinden sabırla ve zamanla meydana gelen bir inci-aslında bizi ve ruhsal özelliklerimizi de anlatır kanımca ve bana göre fiziksel ihtiyaçlardan ruhsal gelişime giden hayat yolunun semboludür bir manada!
    Rüya tabirleri içinde de benzeri özellikleri anlatan sembolik bir nesnedir İnci.

    Dolayısıyla ben, bugünkü inci güzellemenizi çok sevdim. Devamı da gelsin isterim.

    Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nurdan Hanım; verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim. İşte hep böyle yaklaşıyorsunuz ya olaylara, bayılıyorum. Tam benim sevdiğim şeyler bunlar:). Teşekkür ederim gerçekten yayını tamamlayan bilgiler oldu, sevgilerimle:).

      Sil
  3. Çok şık olmuş ama ben inci kullanamayanlardanım:)Nedendir bilmem kendime hiç yakıştıramıyorum.Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cingifilli; gerçekten o bazen bende de oluyor, ama model ile alakalı bence, klasik dizili inci boyunda bazen insanı düşündürebiliyor; "oldu mu şimdi oldu mu yaa!" tarzı düşüncelere dalıyoruz, oysa model ile çok ilintili, bence inci ile tasarlanmış modelden kaynaklı;). Modernize edilmiş ilginç çalışmalar kişi de daha fazla takma isteği uyandırabiliyor;).

      Sil
  4. canım inciyi ben de çok seviyorum, çok hoşlar. Huzurla kullan inşallah...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Swotpisces; çok teşekkürler canım;) sağol.

      Sil
  5. Merhaba; bende inciye gerçekten dayanamam hatta evdeki yapma çiçeklerin ince yapraklarına bile taktım çok şık durdu. Hatta ve hatta ben inci kullanmam yaşlı işi diyen gelinimize düğün hediyesi olarak almıştım Stüdyoda fotoğraf çektireceği zaman kuzenim abla taksın gelinlikle çok yakışır demişti. Çıkartıp Seçil'in boynuna ve kulağına taktığımda bayıldı ve boynundan zor aldım. ''Yaaaa ama düğünde takacağım kızım ver verrr'' diyerek güç bela aldım. Şu anda bana teşekkür ediyor abla beni inciyle tanıştırdın diyerek.Artık O da bir inci hayranı....
    Güzel günler dilerim:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Pınariko; Evet oluyor öyle şeyler;))) Dekorasyon amaçla kullandıklarınızı da sizler de paylaşın, bizlere de fikir olur, benim çerçeve süslemişliğimde var, ben de ilerleyen günlerde paylaşırım basit olsa da benim hoşuma gitmişti...

      Sil
  6. inciye bende bayılrıım :)

    YanıtlaSil
  7. ellerine sağlık , inci benim vazgeçilmezim , çok seviyorum , her şeyden önce çok asil ve saf duruyor
    köşeyi dönünce alacağım ilk şey , akdeniz'den çıkan pembe incilerden yapılmış bir gerdanlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tulay Demirbas; teşekkürler, dilerim aklınızdaki güzel model sizin olur;)

      Sil
  8. İnci her giysiye uyabilecek kadar zarif bir boncuk.çok kibar bir duruşu oluyor:)güzel günlerde kullanın.sevgiler.:)

    YanıtlaSil
  9. ellerine sağlık çok güzel olmuşlar, bende incinin modasının asla geçmeyeceğine inananlardanım

    YanıtlaSil
  10. Mükemmel gerçekten mükemmel olmuş. Ben de çok seviyorum inciyi.. Ama çok fazla takamıyorum nedense... İnanılmaz bir zerafet, incelik katıyor bence kullanıldığında...:))

    YanıtlaSil
  11. harikalar eline sağlık bloğuna bayıldım bana da beklerim www.gecekiyafeti.com

    YanıtlaSil
  12. Eline sağlık arkadaşım, çok güzel olmuş, inciyi ben de çok severim, çok zarif, hele hele siyah düz bir elbise üzerinde beyaz inci, beyaz küpeler ne kadar asil, zarif durur...çok sevdiğim halde hiç takı takamam biliyor musun?:) Elim, kolum, boynuma doğal olmayan soğuk şeylerin temas etmesi hoşuma gitmiyor..huylanıyorum ama seyretmesi çook zevkli, alması da alması derken tabii bütçeler malum, ancak sahte inci alabiliyorum, böyle bijuterilerdeki incik boncuklara da bayılırım, kedili ,medili alırım beğenip, sonra kutuya koyarım takamam:((ancak önemli bir yere gideceksem mecburen takarım azıcık şıklık katsın diye...

    YanıtlaSil