10 Ekim 2012 Çarşamba

Puantiyeli basit bluz.

  Bu puantiyeli kumaş o kadar küçük birşeydi ki, detaylı birşey çalışılmaz diye düşünerek fazla soğuklar gelmeden değerledirmek istedim. Üzerine siyah dantel detayla bir parça farklılık katmaya çalıştım. Yenice iyi olurken detaylı modellere başlamadan bir ısınma çalışması oldu:). Esasen üzerimde oldukça güzel durdu ancak bu kez askıda çektim. Boyun oyuğuna normal siyah biye, yanlara yırtmaç uyguladım.


İzmir gezim sırasında aslında alışverişler de yaptım ancak bulabildiklerimin minik bir parçası aşağıda. Aldıklarımı öylece biryerlere koyarım sonra ise arar dururum. Hatta uzuunca zaman sonra yerlerini bulduklarım olur:))). Artık ben onları unuttuktan sonra ortaya çıkarlar. Son zamanlarda pudra rengi ojeler favorilerimden..  Claire's e uğrayarak 75 numara pudra rengi bir oje aldım, jel rujlar ise 271 numara, umarım yanlış yazmadım. Pudra rengi oje arayanlara bu rengin aynısından istiyorlarsa Pastel: 85'i de önerebilirim. Neredeyse  aynısı. Çünkü her şehirde  Claire's bulunmuyor malum. Benim yaşadığım şehirde de henüz açılmadı, İzmir'de bulunca almış oldum.  Onun dışında kertenkeleli yüzüğü  ise Euromoda'dan buldum, sevimli geldi çok. Bir de Ege Boncuk alışverişim vardı ki, esas oradan pek çok beğendiğim şey aldım; çok ilgili davrandılar ve  müşteri ile iletişimleri oldukça iyi, benden gerçekten tam not aldılar, çok tatlı insanlardı.  Ege Boncuk alışverişimi evde bulunca resimlerim umarım, bulabilirsem tabiki:).
 

 
 
  Bir hayli alışveriş yaptım demiştim; yerel dükkanlardan alışverişlerde ise çoğu zaman yaşanabilen; ve yaşanınca da kişiyi üzen ya da sinirlendiren sahnelerden yaşadım onu da belirtmek isterim. Bir ayakkabıcıda ve yine bir giyim mağzasında, hoş olmayan pazarlama teknikleri ve pazarlama ağızlarıyla konuşunca beni kaybettiler. Gerçekten çok kötüydü, isimlerini vermeyeceğim. İnanın bu kadar kötü bir yaklaşım tarzı uzunca zamandır görmemiştim. İzmir gibi büyük bir şehirde şok oldum. Neyse ki Eskişehir'deki  özellikle bazı esnaf; müşteriyle nasıl konuşulması gerektiğini gerçekten öğrendiler.. Kusura bakılmasın ne olur böyle konuştuğum için; ama inanın bazı mağzalardan içeri girer girmez acayip hallere girip, ya alırsın ya alırsın tavrı sergilenirdi. Yerel mağzalar deyince, pek çok marka yoktu hiç şüphesiz... Şimdi işin rengi değişti artık, pekçok mağaza var, onlar da anladılar ki neredeyse pek çok ülkede satış temsilcilikleri bulunan markalarla yarışmak durumunda kalıyorlar. İnternetten alışveriş ise işin daha da başka bir yönü! Çok cephede savaşılması gerektiğini, ekmeğin aslanın midesine indiğini herkes anladı, bu hepimiz için geçerli!..   Klasik pazarlama metodlarının unutulduğu, artık dünyaya yepyeni pencelerden bakmak durumunda olduğumuz; kurumsal iletişimin, marka iletişiminin, müşteri ilişkilerinin  öneminin daha fazla anlaşıldığı bir dönemde yaşıyoruz diye düşünüyorum.  Yalnızca  iyi olmak için çabalayan değil ne yazık ki; gerçekten iyi olan  ve bunun için var gücüyle efor harcayan,  kurumsal iletişime, marka iletişimine ve müşteri ilişkilerine fazlasıyla önem veren kazanıyor. İşler zorlaştı arkadaşlar.


15 yorum:

  1. On numara olmuş. Maşallah çok yeteneklisiniz. Ben bluza bayıldım. Böyle buna benzer ama daha uzunu ben anneme bu yaz dikmiştim..:))
    Güle güle kullanın inşallah mutlu günlerde...:))
    Çok selam ve sevgiler....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim. Bazen basit gibi görünen modeller farklı durabiliyor insanın üzerinde;) desene de bağlı biraz. Anneniz de iyi günlerde giysin, sizin de elinize sağlık:), benden de selam ve sevgiler.

      Sil
  2. Gooogoookcuğum yanlış pazarlama taktikleri nedeniyle artık adımımı atmadığım bir kaç mağaza var benim de. Bir tanesi var ki hele Alsancak'da oldukça merkezi bir yerde önünden her geçişimde kötü alış veriş anım canlanıyor. Allah bildiği gibi yapsın seni diyorum!
    Claire's sanırım Agora AVM de var. İstediğin bir şeyler olursa ben sana alır yollarım .Bu ara tadilat nedeniyle o kadar evde takılıp kaldım ki hem evden kaçmak için bahanem olur :) Ne dersin ?
    Dikiş konusunda o kadar cahil ve yeteneksizim ki,benim yapacağım yorum cahilce olacak ama şuna inan ki çok içten söylüyorum,kocaman bir "aferin " sana. Ne kadar hoş ,ne kadar asil bir model seçmişsin. Hem de zamansız,iyi günlerde giymeni dilerim.
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Değerli Nilgün ablacığım, çok haklısın. Gerçekten bu tarz yaklaşımlar insanı çok üzüyor. Çok incesin, çok teşekkür ederim, Claire's teklifin çok hoş gerçekten; içtenlikle teklif ettiğini biliyorum. Peki o halde olursa çekinmeden söylerim. Bluz basit birşey ama yapayım dedim. Kumaşım az olunca kol oyuğu bile az oldu:)) ama boş durmaktan iyidir:).

      Sil
  3. selam çok şık görünüyor elinize emeğinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Pınar Hanım'cığım sağolun basit birşey küçük bir kumaşı değerlendirmek için yapıldı;)

      Sil
  4. benımde böle üçücük burberry desenlı kumaşım var ne yapsam bılemedm hiç etmek istemıyorum çok goş olmuş

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Huzur Moda, benim aklıma sonradan farklı uzunluklarda şeritlerle (uyumlu renklerle tabiki) büyütmek geldi belki bu fikir sizin için de uygun olabilir.

      Sil
  5. Oluyor ara sıra böyle şeyler de herkes elini ayağını kesse belki yanlışlarının farkına varırlar ama yok.. yine giden gidiyordur.. Bluz ve yüzük çok hoşuma gitti güle güle kullan İnşallah, eline sağlık canımcım.. CiCi KaLL.. (^_^)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tatlı Cadı; Evet gerçekten herkes bu tarz yaklaşımları olanlardan uzak dursa, gerekli dersi almış olurlar. Teşekkür ederim bu arada güzel yorumuna.

      Sil
  6. Çok şık olmuş kumaşın desenini çok beğendim ellerinize sağlık,iyi günlerde kullanın.Sevgilerimle..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Mehtap Hanım. Sevgiler benden de.

      Sil
  7. Çok güzel olmuş bence :) Marifetli insan bir başka oluyor,ellerinize sağlık :) sevgiler..

    YanıtlaSil
  8. canım öncelikle bluzunu çok beğendiğimi söylemek istiyorum çok cici olmuş ellerine sağlık..oje ruj ve yüzüğünde çok güzel bendede var pudra rengi oje cok begenerel aldım ama daha sürmek kısmet olmadı henüz ..

    YanıtlaSil