5 Kasım 2012 Pazartesi

Kinesis

   Spora çok fazla zaman ayırabilen bir insan değilim, en iyi yapabildiğim, evde müziği açıp, müzik eşliğinde basit bazı jimnastik hareketleri yapmak ya da zıplamak. Ancak çok sürmüyor, sadece ve sadece bir parça rahatlatıyor, ötesinde kilo kaybı amaçlayarak yaptığım şeylerden değil. İşim dolayısıyla çok fazla zamanımı bilgisayar başında geçiriyorum, bu da hem duruş bozukluklarına, hem de vücutta ciddi bir gerilim hissedilmesine yol açıyor.  Esasen sürekli gidebileceğim ve sürdürebileceğim bir programa katılmayı da istiyorum doğrusu. Yaklaşan kış beni daha da korkutuyor, çünkü kilo alımına özellikle kışın açık bir insanım.  Size Kinesis' den bahsetmek istiyorum. Duymuşluğu olanlar, hatta uygulamışlığı olanlar da vardır muhakkak, bana bu spor nedense çok cazip görünüyor, özellikle benim gibi bilgisayar başında işi olanlar için,  detaylarına bir bakalım, neden bana cazip görünüyor ?
 
 
   Kinesis' te vücudun farklı bölgelerini ve farklı kas gruplarını çalıştırmaya yönelik dört ayrı bölümden oluşan platformlar var. Kinesis duvarı adı da verilen bu monte dikey platformlarda; üzerine ağırlık bindirilmiş   kablo  diye adlandırabileceğimiz  bir çeşit ipler kullanılarak gerçekleştirilen uygulamalar  Kinesis'in temelini oluşturuyor.
 
 
Vücut bu uygulamalar sayesinde esnekliğini ve kas direncini arttırıyor. Uygulanacak ağırlıklar kişilere göre belirlenebiliyor.
 
 
   Kinesis'in her ayrı dikey platformunda, ayrı kas grupları rahatlıkla çalıştırılabiliyor ve 250 ayrı egrezsiz uygulanabiliyor.
 
    Kısacası Kinesis'le:
 
* Vücudunuzun esnekliğini ve dayanıklığını (kas gücünü) arttırıyorsunuz,
* Duruş bozukluklarını düzeltmeye yönelik egzersizler uyguluyorsunuz,
* Spor eğitmeninizin belirlediği; vücudunuza çeşitli açılar kazandırarak yaptığınız uygulamalar neticesinde, tüm eklemleri çalıştırabilme şansına sahip oluyorsunuz.
  
Gerçekten cazip görünüyor......

Görsel Kaynaklar:
* technogym.com
* yelph.com
 

9 yorum:

  1. Çok tombik bir insanımve yemeden duramıyorum. İşin kötüsü bir tanecik bile hareket yapasım gelmiyor. Ama Kinesis güzel birşeye benziyor.. Çok çook teşekkürler..:))

    YanıtlaSil
  2. Evet bana da nedense cazip geldi...belki de insanların şu tebessüm eden yüz şekillerindendir; eğleniyor görünüyorlar bakar mısınız:))?....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şaka bir yana uzun süredir beni esnetecek birşeyler arıyordum bir tv kanalında ve yaptığım araştırmalar sonunda bu spor bana daha cazip göründü, vakit ayırıp gitmek asıl önemli olan..

      Sil
  3. bende spor yapıp kaslarımı kuvvetlendirmek istiyorum bunun içinde bir sürü spor hareketleri gösteren videolar indirmim, ama ben ne zaman spor yapsam başım ağrıyıp midem bulanıyor yarıda bırakmak zorunda kalıyorum.Küçükken ağaçlara kolay çıkardım şimdi ağaca çıkamıyorum. bu şehir hayatı kaslarımı eritmi.sporun ne kadar önemli olduğunu küçük bir elma ağacına çıkamayınca farkettim. küçükken sürekli en yüksek ağaçlara çıkardım, inanılmaz kol kaslarım vardı, sonra şehir hayatı ve çöküş. hareketli bir yaşamdan sonra durağan bir hayat insanı çürütüyor en büyük kanıtı da benim. ama ne yapıp edip bu kaslarımı eski hallerine getirecem diye kendime söz verdim.sporu zayıflamak için değil hayatta kalmak için yapmak şart.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. zulaltan filiz; evet sizin gibi sporu seven ve eski kuvvetini enerjik gücünü bilenler, bunların azaldığını ya da yavaşladığını görünce üzülüp eskiyi geri istiyorlar, çok haklısınız, insan gücü yettiği ölçüde bunları yapabildiği kadar yapmalı, sporu delice değil ama yerinde ve aşırıya kaçmadan yapsak zaten yeter;) sevgiler.

      Sil
  4. Kinesis ilk sende duydum arkadaşım, duruş bozukluklarına pilates'in çok iyi geldiğini biliyorum ama. Kızkardeşim öğretmen, kendisi gibi öğretmen bir arkadaşının biraz kamburumsu duruşu varmış, pilatese başladıktan sonra kadıncağız gayet düzelmiş. Kızkardeşim gözüyle görüp söylediği için rahatlıkla inanabilirsin:)zıplamaya gelince 29 Ekim'de Ulus'ta bir zıpladım, bir zıpladım, keşke her gün 'Dağ Başını Duman Almaz' çalsa da zıplasam:))))
    kolay gelsin bence pilatesi dene...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bücürükveben; iyi yapmışsınız severim ben de zıplamayı:). Pilates'e bir ön yargı var anlamadım gitti, Madonnanın ille de o pilatesten sonraki kaslı kolları gözümün önüne geliyor, aşırı kas yapmak pek istemiyorum:) Bakalım bir yerlerden başlamak gerek:) sevgiler.

      Sil
  5. ÇOK HOŞ BİLGİ BENDE SPORLA ARAM İYİDİR
    BİLHASSA KAS YOĞUNLUĞUNA ÖNEM VERENLERDENİM:)
    TEŞEKKÜRLER.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bir kase lezzet: rica ederim, sporla arası iyi olanları cidden tebrik ediyorum, ben bir ara sağlık nedeniyle iyice koptum sanırım içimde kaldı bazı şeyler..:)

      Sil