20 Kasım 2012 Salı

Maybelline Affinitone Kapak Sorunu ve Sihirli Ruj Denemesi

   Maybelline makyaj ürünlerini severek kullanıyorum, özellikle de fondöten tarzı ürünlerinin vaaddettiklerini yerine getirmesi çok güzel. Nasıl ki; "Mat görünüm sağlar" denilen ürünlerden mat görünüm bekliyorsak, ya da yoğun nem sağlar yazan ürünlerden bunu sağlamasını bekliyorsak; bu beklentilere gerçekten cevap verdiğini düşündüğüm ürünleri var Maybelline'in.  Benim cildim özellikle ilerleyen saatlerde parlama sıkıntısı yaratan bir cilt tipi, o nedenle eskiden Maybelline "Wonder Finish" i kullanırdım. Çok da memnundum bu üründen, sonra bu ürünü piyasadan kaldırdılar, uzun süre başka ürünler de denedim; fena değildi diğer markaların ürünleri de. Çünkü artık giderek daha çok insan bilinçlendi ve giderek insanları daha fazla memnun etme çabasına girdi kozmetik firmaları. Artık beklentiler; "Vaat edilenin unutulduğu ve gözardı edildiği" bir  satış politikasından ziyade, herkesin görevini daha çok yerine getirdiği ve ciddi anlamda müşteri memnuniyeti odaklı uygulamalardan yana hiç şüphesiz.  Yukarıda fotoğrafını paylaştığım ürünlerden soldaki şu günlerde kullandığım; Maybelline Affinitone, sağ taraftaki ise çok eski makyaj malzemelerinin bulunduğu kutumdan çıkarttığım; Wonder Finish. Wonder Finish'i hem çok severdim hem de harika bir kutu tasarımı ve kullanışlı kapak özelliği vardı. İçinde topaklanmayı önleyen bilyesi de bulunurdu. Artık üretilmediğinden onu kullanamıyorum. Ancak Affinitone'da ürün olarak fena değil, üstelik bir parça daha ince yapısı var. Ürün kalitesi olarak memnun kaldığım bu fondötenin tek bir sıkıntısı var bilmem sizler de benim gibi yaşadınız mı, ürünün kapak kısmından minik sızıntılar oluyor, ürün daha ziyade makyaj çantalarına minik sızsa da, bolca kapağın içerisine doluyor, tabiki o kısımları artık kullanılamaz durumda oluyor.   
  
 
   Yandaki fotoğrafta bunu göstermeye çalıştım. Ne kadar sıkı kapatsam da "Affinitone" da kapak kısmına ürün bolca doluyor. Oysa Wonder Finish'de ayrıca ürünün ağız kısmını kapatsın diye ekstra bir çıkıntı yapılmış, kapağın dibinde görüyorsunuz, böylece ürün kapak kısmına hiç akmıyordu. Affinitone'daki bu sıkıntıyı dilerim bir şekilde düzeltirler.
 
 
 
 
 
 
   Gelelim diğer bir denememe; Sihirli Ruj; bildiğiniz eskilerin yeşil rujlarının turuncu versiyonu. Renk seçeneklerini çoğaltmışlar, mavi, sarı, yeşil, turuncu, mor... Alıp almamakta kararsız kaldım esasen ama bana vaat edilen şeftali tonuna yakın bir renk verdiği ve bu tarz rujların özelliği olan "uzun süre çıkmaması"idi. Denemekten ne çıkar diye düşünerek turuncu renk aldım. Oluşacak rengin şeftali tonu duracağı belirtilmişti.
 
  
 
  Denedim yanda da görüldüğü üzere, ilkin gayet güzel bir şeftali tonu oluşmuştu, sevindim ancak daha dakikalar sonra bildiğiniz yoğun bir pembe renge dönüştü. Tam olarak vaad edileni sağlamadı. Ama zaten pembe renk kullanırım diyenler alabilir. Yandaki resimde henüz tam pembeye dönmeden çekildiği için gayet hoş duruyor. Ancak dudakta dakikalar içerisinde bildiğiniz yoğun bir pembe oldu.. Belki tek avantajı uzun süre çıkmaması, ancak onda da eğer nemlendirici kullanmıyorsanız dudağınıza dakikalar sonra çok bakımsız bir görüntü oluşturabiliyor. Dudak nemlendiricileri gerçekten de önemli, ya da ne kadar yoğun olsanız da  sık sık makyajı kontrol etmek mi demeliyim ?


 

9 yorum:

  1. Bu markanın sadece maskarasını kullanmıştım ama madem test edip onayladınız; fondoteni deneyeyim.Kalıcı rujları sevmiyorum; parlatıcılar her zaman favorim oldular.
    Gerçi son birkaç yıldır cildime makyaj malzemesi çok nadiren değdiriyorum!Yaş arttıkça doğal hale dönüş hızlandı biz tarafta :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nurdan Hanım, maskarasını son olarak ben de aldım. Bunun dışında Affinitone' u almayı düşünürseniz; uygulama öncesinde yoğun bir nemlendirici kullanmanızı tavsiye ederim, çünkü pudramsı bir yapısı var. Dolayısıyla benim cildim gibi parlak, hafif yağlıya dönük bir cilde sahipseniz bile gerekiyor, bilginize:)

      Bunun dışında ben de katılıyorum size doğal ürünler esasen her zaman fark atıyor, kesinlikle katılıyorum, doğala dönüş esasen en güzeli şüphesiz:). Sevgiler, selamlar..

      Sil
  2. ben de affinitone fondoteni kullanıyorum ara ara, aslında fiyatına göre performansı çok iyi ama biraz fazla kıvamlı akışkan o yüzden çok süper kapatıcı değil, ben üzerine pudra sürerek kullanıyorum genelde. Bir de falsies maskaraları cidden iyi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Melislicious; evet çok haklısın, hafif bir yapısı var bu nedenle ben de zaten eski "Wonder Finish" i arıyorum bazen, onun yerine başka şeyler de öneriliyor ama ne bileyim benim aklım onda kaldı açıkçası çok memnundum biraz kıvamlı olmasına rağmen sanki işimi daha çok görüyordu;). Evet ben de seviyorum o maskaralarını:) Sevgiler.

      Sil
  3. canım fondotende ben maxfactor kullanıyorum cok memnunum.. kardeşimde maxfactor kullanıyordu ama ıstedıgı renk tonu aldıgı yerde kalmayınca maybeline affiniton almış.. iyi bir kapatıcı olmadığını söyledi oda..
    rujun resimdeki renginede bayıldım tatlım:)))keşke bu renk kalsaymış..bu rujda mı maybeline ?bende çıkmayan rujları sevmiyorum ..bir zaman sonra dediğin gibi kötü görüntü oluşturuyor..
    öpüldün canımcım ..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevil'ciğim, Affinitone'un kapatıcılık özelliği hafif, ama bunu özellikle arayan ve buna ihtiyacı olan bir müşteri kitlesi de var bildiğim kadarıyla. Onun dışında benim asıl benimsediğim, Wonder Finish'di, kapatıcılığı daha yoğun, değilse şimdilik Affinitone benim için hafif yapısıyla uygun gibi.. Benim asıl derdim kapaktan gelen sızıntı oldu.. Max factor'un fondöten dışında ürünlerini kullanmıştım, Pan Stick, Pudra, Rimel gibi... Fondöten önerin aklımda olsun. Ben de pekçok markanın fondötenini denedim ama bir iki saat içinde cildimde parlamaya neden oldular, o nedenle yaşadığım bir sıkıntı var. Affinitone parlamaya neden olmadı o nedenle kullanıyorum. Cildinde parlama sıkıntısı olanlara tavsiye edebilirim. Ama öncesinde nemlendirici kullanılmasını tavsiye ederim.

      Ruj Maybelline değil, yerel bir parfümeri de görüp aldım. Sanırım buna benzer ürünler pekçok yerde ve Gratis'te de var.

      Güzel önerine çok teşekkür ederim, selamlar canım:).

      Sil
  4. bende 1 senedir affinitone kullanıyorum.gerçekten dediğin gibi makyaj çantama koymuştum geçenlerde,göz kalemlerime falan bulaşmış ne kadar da sıkı kapatsan yine de akıyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. gulsah aydin; evet buna bir çare bulunmalı:)...

      Sil
  5. Sihirli Ruj denildiğinde aklıma niyeyse bu site geliyor:)

    http://www.sihirliruj.com/

    YanıtlaSil