27 Kasım 2012 Salı

Eskitilmiş Kolye


 
   Uzun zaman önce yaptığım bir çalışma; eski bir  görüntü vermeye çalıştığım madalyonumsu  büyük boncuğun üzerine; renkli çıktı alıp uyguladım. Üzerine sprey vernik uygulandı 3 kez. Eski fotoğraf aslında süsü püsü olmayan sevimli bir kız çocuğuydu. Ben Photoshop'ta başına bir gül, kucağına bir demet çiçek ve omzuna kelebek kondurdum. İndirip kullanmak isteyenler kullanabilirler, aşağıda bir parça düşük boyutta sundum; rahatlıkla indirip istediğiniz ölçüyü verdikten sonra çıktılarını alıp kullanabilirsiniz.  Fotoğraf gece çekildiğinden kolyenin gerçek rengi farklı çıkmış.


Bu sevimli fotoğrafı ben her ne kadar süsleyip püslesem de..
Fotoğrafın orjinalini merak edenlere adresi:

http://magicmoonlightfreeimages.blogspot.com/

21 yorum:

  1. çok tatlı olmuş vintage detayları çok seviyorum, özellikle böyle resimleri ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  2. Rahmetli annemin böyle bir,iki kartpostalı vardı demek 1930, 40'lı yılların tipleri:)))Handan'cığım çok hoş canım eline sağlık bu arada vintage yerine Türkçe bir sözcük bulalım, ne dersin, güzel lisanımıza yeni bir İngilizce sözcükten kurtarırız:)))malum benim takıntım var bu konuda..:)sakın yanlış anlama..
    sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bücürükveben; Müjde Hanım'cığım esasen benim de aklımdaydı, alışkanlık sanırım istemeden de olsa dil alışkanlığı olarak kullanılıyor, hemen düzeltildi:) sevgiler benden de kocaman:).

      Sil
    2. Canım arkadaşım yanlış anlamadığın için çok teşekkür ediyorum,ben de bu bir takıntı oldu gerçekten aslında çekiniyorum herkese söylemiyorum ancak samimi olduğum arkadaşlarıma söyleyecek cesaretim oluyor:)
      sevgilerimi bıraktım:)

      Sil
  3. çok hoş olmuş eline sağlk

    YanıtlaSil
  4. çok şık olmuş elinize sağlık iyi günlerde kullanın:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. pınariko; teşekkür ederim pınar hanım:).

      Sil
  5. Pek güzel olmuş, emeğine sağlık.
    Sevgiler ^-^

    YanıtlaSil
  6. Çok romantik olmuş bu kolye :)
    Bayıldım ben...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nurdan Kanber; Nurdan Hanım çok teşekkür ederim:), beğenmenize sevindim:).

      Sil
  7. Çok zarif, vintage bi çalışma olmuş. Zinciri ara sıra dantelle değiştirebilirsin.Ellerine sağlık:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bahar006; çok teşekkür ederim. Oo evet o da güzel fikir; ben bunu sonradan bir parça değiştirmiştim zaten,somon rengi bir fiyonk yapmıştım zincirin üzerine, o resmi bulamadım, ama yalnızca kurdele de çok iyi fikir böylece eski havasını daha çok yansıtır;) haklısınız teşekkür ederim önerinize:).

      Sil
  8. MUHTEŞEMMMM, iy günlerde kullanın, benimde evde kolye yaparım diye çıkardığım bir sürü resim var, bir de onlara el arsam süper olacak, çok beğendim hakikaten...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Marifetli Cadı; çok teşekkür ederim, hediye ettim ben bunu, ama her an yeniden yapılabilir:). Evet bir ara insan belli şeylerle daha çok ilgileniyor, güzel resimlerinizden eminim çok hoş şeyler çıkar ortaya, sevgiler.

      Sil
  9. Nurdan Hanım'la aynı şeyi hissetmişiz, görür görmez çok romantik dedim . ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. zulaltan filiz; evet romantik birşey oldu sanırım;))çok teşekkür ederim.

      Sil