2 Ocak 2013 Çarşamba

Lacivert Triko Tunik

Merhaba,
Proje defteri 2 ' den 3 nolu lacivert triko kumaştan tasarladığım projem bitti. Işığın  az olduğu şu  günlerde çekimlerde  gerçekten çok karanlık gerçekleşiyor. O nedenle, zaten harika olmayan bir fotoğraf makinesi üzerine bu kapalı havada çekim yapmak hakikatten zor oldu,  bu açıdan fotoğrafların göz yormaması dileğimle çalışmamı paylaşmak istiyorum Bu çalışmaların taytla giyilmesinin planlandığından bahsetmiştim, o nedenle şu kot; jean,  baskılı taytlardan giydim.  Türkçe kelimeler konusunda çok hassas blog arkadaşlarım var, haklılar bazen bunları aradan ayıklamak zor olabiliyor, dilimize çok fazla girdiklerinden, bazen farkına varamıyoruz bile.. Gelelim hem kot baskılı tayta, çalışmanın detay  ve sonuç görüntülerine. Dilerim yansıtmak istediğim gibi olmuştur. Bu arada deri olarak daha açık renk birşeyler istesem de şimdilik bulamadım. Neyse benim işim bittikten sonra piyasaya sürülürler, her neredeyseler saklandıkları yerlerden çıkabilirler:). İşim bittikten sonra aramadığım kadar fazlasını buluyorum etrafta:)) 
 
 
 
 
 
Bu tayt o kadar rahat ki, şimdi bunların biraz daha kalın dokumada olanları da var..
 
Tunik Detayları...
 
 
   Deri detay tam değil yarım yani yalnızca ön kısımda görünecek şekilde süs amaçlı ve uçları yuvarlatılmış olarak dikildi, o nedenle çok fazla sert durmadı her ne kadar görüntü de sert gibi dursa da esasen son derece yumuşak boyun kısmında deri olduğunu hissetmiyorsunuz bile...
 
 
 
    Güneşli bir havada kendi üzerimde çekmeden önce yakın görüntüsünü almıştım,  iyi ki almışım.  Kendim çekim yaptığım sırada hayli karanlık bir hava vardı. 
 
 
 
 
 
    Hafif yarasa kollu yapmak istediğimi belirtmiştim daha önce, öyle oldu. Alt kısmın çan gibi  durmaması için hafif daralttım. Gerçek tasarımla renk farkı var gibi görünse de tasarlarken bilerek, modelin daha anlaşılır görünmesi açısından açık bir lacivert kullanmıştım. Pliyi ifade edebilmek ve trikonun dokusunu yansıtabilmek adına.. Hava kapalı olduğu için net görülmese de esasen lacivert renk, güneşli günlerde üstte çektiğim kadar açık bir renge sahip.
 
 
 

 
Sevgiler, herkese ...
 
 
 

39 yorum:

  1. Oooo ne güzel olmuş...Yarasa kolları, öndeki serbest pliler ve deri detaylarla çok kullanışlı ve şık görünüyor. Öndeki deri kısmı cep gibi görünüyor ama cep değil galiba.
    Fotoğraf çekiminde ışık ne kadar önemli, kışın genelde sıkıntı oluyor. Renk tonları ne çok fark ediyor.Benim de başıma gelmişti, hatta biri "Bunlar farklı (objelerin) resmi galiba " demişti.
    Ellerinize kollarınıza sağlık.
    Başta Bekir olmak üzere tüm kedi ailesi de iyidir umarım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. NOWACRAFT; çok teşekkür ederim, ışık çok önemli gerçekten kışın biraz sekteye uğruyor artık çekimler.. Neyse öndeki evet minik bir cep detayım. Anlaşılmayınca fotoğraflar öyle yorumlar geliyor olabilir haklısınız:)). Kedi ailesi iyiler şimdilik, çok teşekkür ederim, güzel yorumlarınıza.

      Sil
  2. cnm benim harika olmuşlar! o kot taytlar çok rahat ve kullanışlı oluyo, triko tuniklerinle de çok tatlı olur. Deri detayları çok seviyorum ne güzel kullanmışsın yaa bayıldım! çok şeker olmuş uçuk mavinin tonu pudra bej gibi deri çok yaratıcısın yine:))) ben de hala Eskişehir'e gelemedim özledim şehrimi:P
    öpüyorum!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Melis'ciğim merhaba, demek halen gelemedin, olsun bak bizi yalnız bırakmıyorsun ne güzel:) eminim güzel geçiyordur zamanın, görüşmek dileğiyle canım.

      Sil
  3. Ufak ufak derken çaktırmadan siz, işi ciddi olarak çok büyüttünüz Handan Hanım... Ağzım açık bakıyorum yaptıklarınıza bazen :))

    Detaylarıyla, özeni ile, kusur kapatan ve gerekirse elbise olarak da kullanılabilecek olan bu güzel tuniğe de bayılanlardanım.

    Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nurdan Hanım, çok teşekür ediyorum. Bir araya geldiğimizde giyimle ne kadar ilgilendim, hangi sürelerde ilgilendim, şimdi ne kadar ilgileniyorum.... inşallah hepsini konuşma fırsatımız olur.

      Bazen çok detaycı oluyorum, Ay Burcum Başak tam bir toprak insanıyım, burcumda Boğa olunca, zor beğenir ve kendimi çok eleştiririm, yaptığm iş anlamında, değilse insan sevgisi yönünden çok şükür kendime bir eleştirim yok, yapılan işler konusunda kendimi en acımasız olarak eleştiririm.

      Kusur kapatma konusuna gelince, ben rahat modelleri gerçekten çok seviyorum, ama nedense insanlardan hep aynı sorular geliyor, rahat şeyler tercih edince; kilo mu aldın, yok bebek mi bekliyorsun gibisinden.. O nedenle ne yazık ki yeterince rahat giyinemiyorum oysa tercihim, rahat ve salaş modellerden yana. Ufak tefek olunca sanırım alınan kiloları hemen yansıtıyorum, yapacak birşey yok beni de seven böyle sevsin, haksız mıyım:)))

      Kısacası bol, rahat giysiler çok tatlı duruyor bence insanlarda... kişiyi bunaltmıyor, ayrıca kim ne isterse onu giyer diye düşünenlerdenim, insan mutlu olduğu şekilde giyinmeli, nasıl mutlu hissediyorsa, ya da o günkü ruh hali ona nasıl giyinmesi gerektiğini fısıldıyorsa öyle... teşekkürler güzel yorumunuza, Sevgiler benden de..:)

      Sil
  4. gerçekten harika olmuş elinize sağlık handan hanım ya helede kotla nasıl yakışmış :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ceyda Çiçek; çok teşekkürler, kot taytla tam bir rahatlık abidesi oldu haha:)) ben kışın bu rahatlığına fena kaptırdım kendimi bakalım yazın nasıl vericez o kiloları;)!.

      Sil
  5. Çooook şık. Yakadaki derinin kattığı hava bambaşka olmuş. Modelin kumaşla uyumuna da bayıldım. Harika olmuş gerçekten. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Değerli Güven hocam, çok teşekkür ederim. Sizlerle de nasipse bir araya gelmek isterim. Ne de olsa sizde Eskişehir'desiniz bildiğim kadarıyla. Teşekkürler güzel yorumunuza.

      Sil
    2. Canım... Bana Gülsüm Abla demen beni çok mutlu edecek. Hoca ünvanını haketmem için epeyce fırın ekmem yemem gerek benim. Mahcup ettin beni. Bursa'da yaşıyorum ben ama kızım ve torunum için çok sık gidiyorum Eskişehir'e. Neden olmasın? İnşallah buluşup bol bol muhabbet ederiz seninle.

      Sil
    3. Değerli Gülsüm Abla'cığım, bir isim benzerliği nedeniyle sizin Eskişehir'deki hocalarımızdan biri olduğunuzu düşünmüştüm. Bir araya gelme fırsatımız olursa bunları konuşuruz inşallah, çok teşekkürler güzel teklifinize:) sevgiler.

      Sil
  6. MaşaAllahhhh Handan hnm süper olmuş gerçekten ellerine sağlık :) bazen biz hanımların elde diktikleri diğer hazır giyimden ayırt edilebiliniyo yapılan hatalardan dolayı ama bu gerçekten çok iyi olmuş nazar değmesi tü tü tü :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merve Güçlü; çok teşekkür ederim güzel yorumuna.

      Sil
  7. çok şık olmuş sanada yakışmış darısı bizlerin başına:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kardelen; çok teşekürler, mutlaka yaparsınız çok detaylı birşey değil benim bu çalışmam.

      Sil
  8. Çok şık olmuş yakadaki deri detayı bende çok beğendim ellerinize sağlık.
    Fotoğraflarken ışık detayı gerçekten çok önemli bunun sıkıntısını bende yaşıyorum ,renkler orjinal görüntüsünde genellikle çıkmıyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mehtap Kaya; çok teşekkür ederim Mehtap Hanım, evet ortak sıkıntı oluyor kışın bu durum:).

      Sil
  9. ooo harikasın, eline sağlık; güle güle giy canım, bu arada bazı kelimeler artık dilimize girdiler onlara bir şey yapamıyoruz, ben de o hassas olanlar grubuna giriyorum ama dediğin tür kelimeleri ben de kullanıyorum yıllardır kullanıla kullanıla geçti dilimize...yapacak bir şey yok yani...:)))sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bücürükveben; çok teşekkür ederim, kesinlikle öyle oldu, çoğu zaten geçmiş durumda, yine de sizin de ifade ettiğiniz üzere belki biraz daha özen gösterirsek çok daha iyi olacak. Artık istemeden olanlarda affola.

      Sil
  10. Merhaba gerçekten çok rahat bir model olmuş.Ellerinize sağlık :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayten; Hanım, çok teşekkür ederim, sağ olun.

      Sil
  11. O botlari calabilirmiyimmm :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Belle Amie; o kadar içten bir insansınız ki çalmanıza izin verebilirim gerçekten:)). Sevgiler.

      Sil
    2. Senden bu guzel iltifatlari duymak icin sabahtan aksama yorum yapabilirim :D
      Cok tatlisin :)

      Sil
  12. merhaba:) tuniğiniz çok güzel olmuş ama ben çizime daha çok takıldım:)) şu anda sınıf öğretmenliği okuyorum ama asıl istediğim moda tasarımı okumaktı. ailem çok sıcak bakmadı şimdi tabi pişmanlar benim içimde kalan ukde yüzünden... Ben tasarım evi gibi bişey açmak istiyorum ileriki zamanlarda. Ama öncelikle bazı sertifikaları alıp iş tecrübesi edinmek istiyorum. çünkü çoğu işde moda tasarımı bitirmiş olmak şartı var... Sizce nasıl bir yol izlemeliyim? stilistlik kursuna gitmişsiniz. ayrıca bu kadar güzel çizim yapabilir miyim bilmiyorum:S

    YanıtlaSil
  13. Aslı haN; Aslıhan Hanım, teşekkür ederim güzel yorumunuza. Ben çok eskilerden gittim 90'lı yıllarda ülkemizde henüm Moda tasarım bölümleri açılmadığı zamanlarda STİLİSTLİK kursları vardı.

    Benim şehrimde geç açıldı bu kurslar 1994 yılında... Şehrimizdeki ilk stilistlik kursuydu (Olgunlaşma Enstitüsü Pratik Kız Sanat Okulu'nda açılmıştı..) O günlerde de hiçbir şekilde bizden Modacı olur düşüncesiyle gitmedik ama elbette ola da bilirdik. İstanbul'da yaşamıyor olmamız bizi böyle düşündürdü belki de. O sıralar en iyi okullardan biri (MODA TASARIM BÖLÜMLERİ YOKKEN) ---La Salle International Academy-- idi. Tamamiyle İngilizce eğitim veriyordu. Benim o sıralar Maddi imkanım bu eğitime katılmaya yetecek düzeyde değildi. Zaten İstanbul'da da yaşamıyordum. Neticede orada yeni bir yaşam kuramazdım. Moda Tasarım Okullarına artık çok önem veriliyor, haklılar. Öte yandan La Salle International Academy-- ve benzeri pekçok kurs halen var. Onlara gidebilirsiniz. Moda evi açan pekçok insan var bunların hepsi çok derin eğitim almış değiller, alırlarsa elbette kendileri adına çok daha iyi olur. Hatta ben terzilerin yanında çalışmanın çok önemli olabileceğini düşünüyorum, çizim dışında dikiş bilgisini de edinmeniz hiç şüphesiz kendi yararınıza olacaktır. En azından çevrenizde dikiş bilenlerden de bu işi öğrenmeye çalışmalısınız. Çizebilir miyim konusuna gelince, kesinlikle çizebilirsiniz, bunların da teknikleri var zaten... Çok rahat çizersiniz, içten bir çizim yeteneği varsa zaten çok daha da ileriye götürülebilir. Her konuda olduğu gibi bu konuda da işin sadece çizimden ibaret olmadığını bilmek, ve çok sevmek gerekiyor, malum benim bir Moda evim yok, o nedenle benim verdiğim bilgiler kısa ve belli bir perspektifte kalabilir:)) Umarım ilerleyen günlerinizde o güzel düşüncenizi gerçekleştirme şansını yakalarsınız;) kişinin sevdiği işi yapması çok önemli..Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. beni ciddiye alıp sabırla yardımcı olmanız çok sevindirdi beni:)İnş yaparım çok istiyorum çünkü:) blogumda görmüşsünüzdür herşeyden yeni birşey yapabilme kapasitem var:) Dikişi de profosyenelleştirmeyi düşünüyorum inş:) Konya da stilistik gibi kurslar var mı hiç bilmiyorum. arattığım kurslar hep istanbul çıkıyor .. Maddi olarak uygun olsam eğitimiyle uğraşmam hiç. Ama beni aşıyor haliyle. O nedenle stilistik kursu ve giyim mefruşata gideyim diyorum.. Tekrar teşekkür ederim. Çok sağolun umutlarım iyice yeşerdi:) iyi günler

      Sil
    2. AsLı haN; Aslıhan Hanım, benim esas vurgulamak istediğim, MODA TASARIM, bölümünde okuma şansınız varsa esas onun 4 yıllık eğitimini almanızdır, ama anladığım kadarıyla şu an için bu imkan yok. O nedenle kursları öneriyorum, değilse yanlış anlaşılmasın elbette bir işin okulunu okumak kadar güzeli yoktur elbette. Ben örnek oluşturması açısından ve çok arzu ettiğinizi hissettiğimden dolayı kursları önerdim. Dilerim önerilerim diğer okuyucular tarafından da dikkatle okunup ne anlatmak istediğim net anlaşılmıştır. Sevgiler:).

      Sil
    3. Yok yanlış anlamadım elbet ama anca bu okulu bitirdikten sonra okuyabilirrim tabi kısmetse. o zmna kadar boş durmamak amaçlı kurslara da gitmeyi kararlaştırdım.. tekrr teşekkürler

      Sil
  14. renk harika , kombininizde çok başarılı
    moda blogu açmaya ne dersiniz Handan hnm.:)
    ayrıca ben çizimlerinize de bayılıyorum
    sevgiler

    YanıtlaSil
  15. senin pozlarını sevsinler.
    çok hoş olmuş canımcım:)

    YanıtlaSil
  16. Tulay Demirbas; güzel yorumunuza tesekkur ederim.

    bir kase lezzet:çok teşekkürler.

    YanıtlaSil
  17. canımmm oncelikle çok mutlu olduğun sağlıklı bol gülücüklü çok güzel bir yıl diliyorum sana..kocamanda öpüyorum seni..
    hamarat arkadasım hiç boş durmamışsın ve çok güzel şeyler dikmişsin yine..kot desenli taytlara bende bayılıyorum canım son zamanlarda taytlardan baska birşey giymez oldum desem yeridir..çok raht ediyorum birde senin diktiğin gibi üzerine güzel tunik giydikmi tamamdır..tuniğinede bayıldım çok ama çok güzel olmuş..çok güzel bir kombin yapmışsın canım..iyi günlerde giy..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevil Aslan; Sevil'ciğim, çok teşekkür ederim, çok incesin, hepimiz için güzellikler diliyorum ben de:).

      Sil
  18. tunik olsun taştan olsun be diyenlerdenim. en çok tercih ettiğim giyisidir tunik. pantolon üstüne giy çık. deri dataylarını çok sevdim ,çok şık.
    ellerinize sağlık.insanlar neyi giymekten mutlu oluyorlarsa onu giysinler bence de.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. zulaltan filiz; Filiz Hanım, bu yorumunuz gözden kaçmış lütfen kusuruma bakmayın, evet kesinlikle insanlar nasıl mutlu oluyorlarsaöyle giyinmeliler..

      Sil
  19. geri dönüşüm değerlendirmelerini çok güzel.bloğunuzu sevdim.diğer çalışmalarınızada baktım ama tek tek yorum yazamadım.ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Alanay yıldırım; Alanay Hanım, çok teşekkürler değerli görüşünüz için çok incesiniz;) sevgiler.

      Sil