21 Şubat 2013 Perşembe

Eldiven, Bere ve Kulaklık Süsleme

    Bizim burada kış çabuk bitmez, eh yaz da gelmek bilmez, öyle iki arada bir derede bir açılırız bir kapanırız ve dolayısıyla rahatsızlıklar da artar. Şu cümle bizim buralarda daha sık söylenir "yahu geçmedi mi daha senin hastalığın ?". Burası Eskişehir, aynı gün içinde dört ayrı mevsim yaşandığı da olur, sisli puslu, ardından bir anda öğleye yakın güneş görünür, isteksiz gibiyse bir görünür bir kaybolur, derken yağmur başlar akşama doğru hatta tam saat 6'ya doğru (iş saati çıkışına) bir anda kara çevirebilir..  Bir 15 Mayıs'da kar yağdığına şahitliğim de vardır.  Bilenler bilir bu bizim giyim kuşamımıza sıkça yansır. Lahana gibi giyinebiliriz, üst üste, hava açıldıysa biz de açılabiliriz, soğuk çıkarsa tedbirliyizdir; kaban, bazen içine mont, onun içinde hırka, onun da içinde kolsuz badi giymiş birini görürseniz buralarda yaşadığından emin olabilirsiniz, İç Anadolu'da esasen bu tablo genelde birbirine benzer..  Ama en çok buralara başka şehirlerden gelen öğrenci arkadaşların kafası karışıktır. Mevsimi hakkında konuşulmuştur buraların; üşüyebilirsin demişlerdir, güzel demişlerdir, modern demişlerdir, öğrenci şehri demişlerdir, demişlerdir de demişlerdir... Esası şudur; ne burada yaşadığını bir türlü hazmedemeyen arkadaşların ifade ettiği kadar sıradan, ne de dilden dile destan gibi dolaşacak kadar şaşalı bir şehirdir.  Yemesi içmesi uygun fiyatlıdır. Alışveriş deseniz iki adımda ayağınızın altında sayılabilecek yakınlıktadır. Şehir gibi bir şehirdir.. Her şehir gibi, eksikleriyle belki varsa, görmek isteyen gözler için güzellikleriyle.. Neyse  böylesi bir girizgah yapma ihtiyacı hissettim bazı duyumlarımdan sonra, belki de Ay'ın Yengeç Burcunda oluşu beni etkiledi, ne de olsa doğduğumuz topraklara bağlılığı da anlatıyor, doğduğumuz şehirler gibi..
 
 Gelelim asıl bugünkü yayın amacıma... sıradan bir bereyi biraz ışıklandırmak istedim. Bilerek taşları büyük seçtim..  Bu tarz çok iri taşları kullanmak isteyenlerin, bence tereddütü olmasın bu derece iri taş kullanımından..  Böyle iri taş kullanmayı hep isteyip "acaba çok mu abartı durur ?" diye düşünen arkadaşlara örnek oluşturabilir düşüncesiyle paylaşmak istedim. Zira fotoğraflardan yeterince belli olmasa bile oldukça iri  taşlar..
 
ve işte öncesi...
 

 
 
ve sonrası...
 
 


 
 Giyilmiş hallerini de  üzerimde fotoğraflayınca paylaşırım değerli arkadaşlar..  Sevgiler.
 

47 yorum:

  1. handancım ben ışıltıyı bocugu pulu cok seven bır kokoş olarak bayıldım:)))uzerınde görmeyı ısterdım ama emınım cok yakışacak...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. örgü tasarımları; değerli Serpil Hanım, ben de seviyorum elimde değil, hakikatten bu insanın yapısından gelen birşey:) çok teşekkürler:).

      Sil
  2. Son derece şık olmuş ,pırıltılı-ışıltılı.. güzel günlerde kullanın inşallah

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Neslihan Metin; çok teşekkür ederim, sevgiler:).

      Sil
  3. handan kız sonuncu ne kadar kokoş olmuş :) ellerine sağlık incik boncuk işi ile hiç uğraşamam..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ceyda Çiçek; evet biraz kokoş oldu, teşekkürler.

      Sil
  4. bayıldım bayıldım:)süper olmuş güle güle kullanın sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ömür inandı; çok teşekkür ederim, sevgiler benden de..

      Sil
  5. Handancım hakikaten çok güzel olmuş, siyah-beyaz uyumu nefis, eline sağlık güle güle kullan canım...burası da Eskişehir'le aynı iklime sahip, ayazı felaket ben de senin gibi kışın beresiz, eldivensiz yapamam iyi oluyor, sıcacık tutuyor:)
    sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bücürükveben; Müjde Hanım, evet kesinlikle çok benziyor;) çek teşekkürler:) benden de sevgiler.

      Sil
  6. Harika olmuş güle güle kullan canım:)sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Elifle hayata dair; çok teşekkür ederim, sağolun:).

      Sil
  7. Bu ara ben de kocaman taşlara taktım. Her yerde görmek istiyorum:) Harika olmuşlar. Eskişehir'de mart sonuna kadar gündüz, nisan sonuna kadar da gece kullanılır:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Shelby; Seher'ciğim beğenmene sevindim, evet bazen takınca takıyoruz hakikatten. Eskişehir'i bir Eskişehir'li olarak ne güzel anlatmışsın:) sevgiler.

      Sil
  8. siyaha ışıltı nasılda yakışıyor
    çok güzel görünüyorlar
    eskişehirin soğuğunu ii bilirim
    bi dönem güzel sanatlar fakültesine orda anadolu üni.de devam etmiştim
    çok severim eskişehiri
    soğuk ama yaşanacak eğlenceli bir yer
    çok şanslısınız bence
    odun pazarında kalmışlığım vardır
    ey gidi günler
    bu bunalımlı günlerimde eskileri hatırlatıp beni gülümsettiniz handan hanım
    sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tulay Demirbas; Sevgili Tülay, neler öğreniyorum:) oo kim bilir ne kadar güzel günler geçirmişsindir burada.. yolu buradan geçmeyen gerçekten az insan var. Gülümsettiysem ne mutlu bana.. Keşke fırsat yaratsan da yeniden gelsen, bence ne iyiii olur.. Beklerim Sevgili Tülay..

      Sil
    2. gerçekten güzel günlerdi :)
      aileden uzak kalmanın verdiği boşluk dışında unutulmazdı
      eskişehirin ayazında sıcak bir çay bulup içmenin verdiği keyfi hala elime çay bardağı aldığımda özlemle hatırlarım
      şimdi her akşam demliyoruz ama aynı keyif yok sanki :(
      yine yolum düşerse ilk sizi bulacağım handan hanım :))
      bu arada evim nihayet boşaldı :)

      Sil
    3. Tulay Demirbas; sevgili Tülay seni çok iyi anlıyorum;)). Elbette ne demek başımın üstünde yeriniz var, beklerim ne zaman isterseniz.. Sevgiler.

      Sil
  9. Eskişehir ancak bukadar net anlatılabilirdi çok beğendim yazınızı bereyi de bugün üzerinizde gördüm ve gözümden kaçmadı mükemmel olmuş çok şık duruyordu ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. nuryyl; sevgili Nur, yazımı beğenmene sevindim, bazı duyumlar beni üzdü, incitti, o nedenle yazma gereği hissettim, dilim döndüğünce. İnsanlar acımızca eleştirirlerken, sanıyorlar ki acımasızca bir cevap alamayacaklar, oysa ben kibar bir dille şehrimizi tanıtmaya çalıştım. Üzerimde gördün evet;) iyi oldu bu güzel buluşmamız beğenmene çok sevindim. Yeniden daha çok bir araya gelmeliyiz;) sevgiler, kocamaan.

      Sil
  10. Vallahi taş güzel şey, bayılırım. Çok kullanamasam da platonik bir aşkım vardır :) Işığı renk renk yansıtmaları müthiş geliyor bana.
    Ne iyi etmişsiniz, bere eldiven kulaklık adeta yeniden doğmuşlar. İyi günlerde kullanın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. NOWACRAFT; beğenmenize sevindim, bir Eskişehir'liye daha selam olsun :)).

      Sil
  11. Güzel olmuş canım taşları ve boncukları bende çok severim..Bere eminim ki çok yakışmıştır ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  12. Parlayan taşlara bayılırım ! Harika olmuş canım ! Ba yıl dım !

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şepşeker; çok teşekkürler, beğenmenize sevindim:).

      Sil
  13. ne güzel anlatmışsın cnm yaaa, çok doğru! Eskişehir başka, şehir dışından ziyarete gelen birçok arkadaşım buraya ''yaşayan şehir'' diyo. Evet çok büyük bir şehir değil, gideceğin yerler sınırlı ama mekan çok herkese göre bi yer var...
    Bu ışıltılı kış takımın beni benden aldı biliyosun, gerçekte daha da güzel parlıyooo, gözlerimi alamadım, süper görünüyordun zaten:)))
    öpüldün!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Melislicious; çok teşekkür ederim canım, evet Eskişehir'i dilim döndüğünce anlatmak istedim, senin verdiğin güzel örnekte çok doğru, arkadaşlarının cümlesi bence çok yerinde...

      Hımm bu arada canlı gören gözlerin beğenmesi daha da hoşuma gitti hihi;)) sevgiler.

      Sil
  14. canım taşlar çok yakışmış trendi yakalamışsın gene :)eskişehir anlattığın gibi.eskişehirli olduğumu söylediğimde iki yorum alıyorum ya gördüklerine bayılanlar ya da enderde çıksalar 'çok abartıyorlar canım' diyenler farketmez ben yine eskişehirliyim diye gururlanarak söylüyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. berry; beğenmene çok sevindim, Eskişehir'li olduğunu bilmiyordum, çok memnun oldum ben de:)) yaa hep söylüyorum çok sıcak kanlıyız, nasıl da hissetmiş gibi e-posta yazmışım o zaman;)) sevgiler..

      Sil
  15. Çok güzel,taşlar değişik bir hava katmış.Ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayten; sevgili Ayten Hanım, çok teşekkür ederim, sağolun:).

      Sil
  16. eskişehir istanbula göre oldukça soğuk ama insanlarıyla sıcacık bir şehir canım :)canım benim ay yengeç burcundamıymış :)sen bayağı takip ediyorsun :))
    ayy ben senin mandallarını yiyim :)
    eldiven sapka kulaklık muhteşem olmuş ..bayılırım ben taşlı tuşlu şeylere ..
    buzgibi kış günlerinde seni sıcacık ısıtmaları dileğiyle hayatım..
    sevgilerimle..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevil Aslan; Sevil'ciğim, çok teşekkürler güzel sözlerine, Astrolojiyi çok takip ederim canım, genelde de blogger arkadaşların da doğum günlerini takip etmeye çalışır burçlarını öğrenmeye çalışırım. Ay Yengeç'teydi ya coştum biraz;)) oluyor öyle arada... Mandalları ben de çok seviyorum minicik:) Canım gelmek istersen şehrimize beklerim, seve seve ağırlarım;) sevgiler.

      Sil
  17. Eskişehir'i çok güzel anlatmısşınız görmeyi çok istediğim bir şehir belki bir gün kısmet olur.Taşlar çok yakışmış ellerinize sağlık.Sevgilerimle..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mehtap Kaya; Mehtap Hanım, çok teşekkürler, Eskişehir'i dilim döndüğünce anlatmak istedim. Sizleri de bekliyorum biliyorsunuz, nasip olursa çook sevinirim;) sevgiler.

      Sil
  18. Değişiklik katmak güzel olmuş siyaha hemde parlak taşlarla
    Bu arada mandallarınız da çok hoş
    Ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. güllerle dikiş; çok teşekkür ederim, beğenmenize sevindim.

      Sil
  19. ellerinize sağlık harika görünüyo :)
    güzel günlerde kullanın inşallah.

    YanıtlaSil
  20. çook güzel olmuşlar süslü süslü ellerine sağlık :)
    yeni buldum seni şöyle bir gezindim,banada beklerim izleyicim olursan sevinirimde :)
    http://ugurbocegimmutfagi.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  21. siyah zaten favori rengim çok seviyorum çok güzel olmuşlar canım ellerine sağlık. tam benlik. harika bir set

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Handanın Dünyası; Handan Hanım, evet siyah gerçekten son derece cazibesi olan bir renk değil mi:)? ice sözlerinize çok teşekkür ederim.

      Sil
  22. Ellerinize sağlık çok hoş görünüyorlar.Mutlu günlerde kullanın:)

    YanıtlaSil
  23. blogun çok güzel çekilişime beklerim
    kelebeketkisi39.blogspot.com

    YanıtlaSil
  24. Marifetli olmak başka bişey tabii..Bloglovinden takibe aldım Handan hanım sizi 88 sayısını severim 88. takipçi oldum!

    YanıtlaSil