1 Şubat 2013 Cuma

Saç Bakım Maskesi

 
 
 
Bu kitap uzun süre önce yayınlanmış; yenilerde alındı ve okuyorum. Fatma Nilgün Meral'in birbirinden güzel ve özellikli 21  hanımefendinin kendilerine özgü güzellik reçetelerine yer verdiği bir kitap.
  
 
   Fotoğraflarda; hanımların kah ellerinde ayna ile makyaj yapan, kah peeling uygulayan hallerini görünce inanılmaz bir dürtüyle bakım yapma ihtiyacı hissettim. Yani hayatın akışına ve koşuşturmacasına öyle bir kendimi kaptırdığımı hissettim ki, uzun zamandır uygulamayı düşündüğüm öncelikle "Saç Bakım Maskesi" uygulaması yapmaya karar verdim. Esasen kışın had safhaya ulaşan, cilt ve saç bakım ihtiyacı gerçekten de kendisini bir şekilde hissettiriyor. Sertleşen asi saçlar, ya da kuruyan pul pul olmaya başlayan bir cilt... Formül bu kitaptan değil. Zaten kitapta öyle büyük formüller yok. Ancak önemli uyarılar var hiç şüphesiz. Özellikle altını çizdikleri konuları göz önüne aldığımda neden yıllara meydan okudukları da ortaya çıkıyor açıkçası; işin sırrı "ÖZEN" den geçiyor. Kimisi "Uykusuna"  dikkat ediyor, kimisi " Kırmızı eti fazla tüketmemeye" dikkat ediyor, kimisi "Makyajını özenle temizlemeden asla yatmadığından", kimisi ise  "Hamur işlerinin yaşamında fazla yer tutmadığından" bahsetmiş. Devamını merak edenler kitabı alabilirler. İçinizden bu kitapların ne işe yaradığnı düşünenler de bulunabilir. Mesele şu, bu kitapta sihirli formüller bulunmasa da önemli noktalar var, ve insanda okuduktan sonra tek birşey hissettiyor. "Ben de kendimi biran önce toparlasam hiç fena olmayacak!"
 
 
İşte uzun süredir ertelediğim saç bakım maskemi de bu vesileyle tabiri caizse adeta heyecan ve hevese gelerek hemen yapmak istedim. Bu formül herkesçe de bilinen formüllerden öte birşey değil ancak, ben de işe yaradığını söyleyebilirim.  Saçlarım omuz hizasında orta sıklıkta.
 
 
 
1- Badem Yağı; 4 çorba kaşığı
2- Saç Bakım Yağı; 4 çorba kaşığı(çeşitli markaların cam şişelerde böyle yağları var)
3- 1 adet yumurta sarısı
4- B vitamin cinsinden ampul ( ben B vitamin ampulum evde kalmadığından 1 adet B vitamin tabletini ve 1 adet folik asit tabletini ezerek ilave ettim)
5- 1 çay kaşığı arı poleni ( arı poleni benim tercihimdi sizler eklemeyebilirsiniz, çok mukavemetli bir madde onca ezme çalışmalarıma rağmen fazla başarılı olamadım, pütürlü kalsa da özünü yağa verdiğini düşünüyorum)
6- Fotoğrafta görünmese de 3 çorba kaşığı da Zeytinyağı
 
Bu karışımı yaklaşık 2 saat saçımda beklettim. Bu karışımı sadece "Zeytinyağı" ile de arada yapmanızı tavsiye ediyorum. Tabiki bu uygulama ben de işe yaradı sizlerde yaramayabilir bilemiyorum.
 
   Saç Bakım Yağı' iyi hoş da; benim saçlarıma biraz ağır mı geliyor sanki (hani şu hazır satılan bakım yağları). Bir dahaki uygulamamda saç bakım yağı yerine yalnızca Badem yağını denemeyi de düşünüyorum.  Çünkü yumuşatmak yerine yine de hafif sert kalıyor gibi ya da benim saçlarım gerçekten çok yıpranmış ki ancak bir parça yumuşadı diyebilirim. Bu uygulamadan sonra genelde esasen yazın uyguladığım ballı maskeyi de bir iki hafta içinde uygulayabilirim. Yazın, o bakım maskesini de paylaşırım. Saçlarımı bu haliyle çok çekmeye çalışsam da, hava kapalı olmasından çok flaşlı oldu ve gerçeği yansıtmadı, saçlarımın gerçek durumunu açıkçası tam olarak ortaya koyamadılar,  o nedenle başka bir sefere paylaşmayı umuyorum. Şimdilik yumaşaklığı fena sayılmaz;), öncekinden çok daha iyi, herkese iyi hafta sonları, sevgiler:).

25 yorum:

  1. ya bende saçlarıma bakım yapmak istiyorum
    kızım doğduğundan beri yani 1 yıldır hiç birşey yapmadım saçlarıma iyi oldu bu postu yaptığınız dürtüklediniz beni :)))bu maskenizi deneyeceğim teşekkürler paylaşım için

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. acemi gelin, aynı şekilde kesinlikle kendimizi kaptırıyoruz, ertelemeyiniz;) sadece "Zeytinyağı" ya da "Bademyağı" da olur;) sevgiler.

      Sil
  2. cnmmm valla şu aralar tam ihtiyacım olan şeyi paylaşmışsın:)))
    ben de sadece zeytinyağı sürerim ama seninki bileşim açısından süper ve dengeliymiş daha faydalı olacağına eminim, içinde hem b vitaminleri hem de folik asit var. Deneyim ben de bu aralar:)))
    öpüldün!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Melislicious; yap tatlım iyi olur;) kışın cildimizin ve saçlarımızın ekstra ihtiyacı oluyor gerçekten.. sevgiler:).

      Sil
  3. Bende geçenlerde bayadır saçıma bakım yapmadığımı düşünüp, zeytinyağı:) sürüp bekleteyim bari dedim:)))Ama sonra o yağ saçtan nasıl çıkacak:)Bu postu yazdığın iyi oldu canım. Deneyeceğim kesinlikle:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. gulsah aydin; Gülşah'cığım çok rahat çıkıyor, bence yapmalısın;) bahara doğru zaten iyice ihtiyaç hissedersin büyük ihtimalle, şimdiden bakım yaparak daha da yıpranmasının önüne geçebilirsin;) sevgiler.

      Sil
  4. bende saç bakım kremi ve maskesi kullanıyorum...
    çokda memnunum...
    eskiden de badem yağı kullanıyordum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gurme Şirine; benim saçlarımda ekstra bir durum var bilemiyorum, kremler evde sıralandı, bakım maskeleriyle birlikte, onlarda saç diplerimi yağlandırdı bu sefer, herkesin formülü birbirine uymuyor;) öyle pratik memnun kaldığım çok eskiden bir ürünü vardı Elseve'in ama artık o piyasada yok.. olsa yeniden almayı düşünüyorum:) Sevgiler:).

      Sil
  5. çok güzel ve faydalı bir tarif bende deneyeceğim.
    sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. pınariko; basit uygulamalar bazen aslında daha güzel sonuçlar doğrabiliyor;) sevgiler benden de..:)

      Sil
  6. Handancığım, kitaptan sayende haberim oldu.Almak da farz:)
    Tarifini verdiğin maske mutlaka işe yarıyordur, eminim.
    Özellikle benim gibi saç derisi çok kuru olanların işine yarayacaktır.
    Teşekkürler zarif arkadaşım.Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  7. Yaparim yaparimda, ben o yumurtanin kokusun nasil dayanirim :D

    YanıtlaSil
  8. Bu reçete denenebilir... Özellikle badem yağı için çok olumlu tavsiyeler kulağıma çok çalındı. Siz de altını çizmişsiniz; test edip onayladınız da.

    Teşekkürler bu güzel bilgi için :))

    Güzel bir haftasonu dileklerim ve kocaman sevgilerimle,

    YanıtlaSil
  9. Epeydir saç bakımı yapmadığımızı hatırlatmış oldunuz Handan Hanımcığım :) Bu bakımdan öncelikle teşekkürler.

    Diğer taraftan bu maskede yok yok. Garibim saç " Bana şunu bunu verdiniz ama benim asıl .....'na ihtiyacım vardı." deme ihtimali bırakmamışsınız :)

    İnşallah çok gür ve yumuşacık saçlarınız olur...ahenkle dans eden...

    Sevgilerimle

    YanıtlaSil
  10. Güzel tarif ...Ben bir kere yapmıştım fakat daha sonra saçımdan çıkarmaya çalışırken saçlarımı daha çok yıprattım. :( yumurtayla da aramın pek iyi olduğu söylenemez. Şu sıralar Loreal İn anında mucizevi bakım kremi var,onu kullanıyorum ve inanılmaz etkili.daha önce bitkisel birçok ürün denememe rağmen en iyisi o krem oldu. saçlarım parlaklaştı,daha çabuk uzamaya başladı. Eşim bile saçlarına ne oldu,dolgunlaşmış,ışıl ışıl görünüyor dedi ...Mutlaka denemelisiniz:)

    YanıtlaSil
  11. ben de denicemm.Ya umarım işe yarar.son zamnalarda böyle şeyler arayışındaydım zaten.Çok teşekkürler.

    YanıtlaSil
  12. ben bal, yumurta ,zeytinyağı,ısırgan,biberiye ve badem yağlarını karıştırıp saçıma uyguluyorum. 1 saat saçımda bekletiyorum sonuç harika oluyor. tek sorun sürekli yapamıyom üşengeçlikten.
    cildime en güzel gelen maske yulaf unu, bal ve iki damla zeytinyağı ve limondan yüzüme sürülecek kıvamda yaptığım maske çok işime yarıyor. cildim ışıl ışıl ve parlak oluyor keşke etkisi hiç geçmese.

    YanıtlaSil
  13. Bakım iyidir iyi, tabii ben bakım yapmaya üşenen o nadir kesimdenim. Düzenli olarak tek yaptığım cildimi sık sık temizlemek, onun için de bir maskem var gözenek falan açıcı onu uyguluyorum. Saç falan bakım 0 :D Ama bu tarif iyiymiş anneme söyliyeyim de uygulasın, o çok sever saç bakımını. :] Yararlı olmuş bu post oldukça. :]

    YanıtlaSil
  14. OOOO ÖZENDİM VALLA:)İNSAN KENDİNE ZAMAN AYIRMALI HAKLISINIZ ...BAKALIM KENDİMİZE

    YanıtlaSil
  15. benimde böyle bir kür yapmam lazım

    YanıtlaSil
  16. Bu tarife benimde ihtiyacım vardı paylaşım için teşekkürler.Sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  17. Merhaba, öncelikle yorum yazan herkese çok teşekkürlerimi sunuyorum. "Öyle çok hastayım ki" adeta haftasonu ölü gibiydim desem yeridir. Gerçekten çok hastayım. O nedenle yorumlarda meydana gelen ve gelebilecek gecikmeler için şimdiden özürlerimi iletiyorum. Bu arada; yorumlar arasında önerileri olan arkadaşlar da var o nedenle onları da okumanızı tavsiye ederim.


    Yorumlara Yanıtlarım:

    ahestebeste; çok haklısınız, gerçekten benim de saç derim özellikle kurudur, o nedenle işe yarıyor;) ben teşekkür ederim.

    Belle Amie; Tatlım sen yumurtayı katmayabilirsin;) hımm anlaşıldı yumurtanın kokusuna dayanamayanlardansın demekki ;)

    Nurdan Kanber; Nurdan Hanım, aynen, badem yağı ile özellikle yalnızca denemek istiyorum ben de..:) benden de kocaman sevgiler…

    NOWACRAFT; çok tatlısınız, evet saça fırsat vermedim bu da eksik dedirtecek:)) çok teşekkürler:)

    Nazenin KILIÇ; Ooo çok teşekkürler bu güzel öneriyi herkes dikkate almalı o halde:) sevgiler:)

    çokomell; umarım işe yarar sizde de, sevgiler.

    zulaltan filiz; oo bu da çok iyiymiş dilerim sizin tarifi de denerim, diğer okuyucuların da denemesinde de fayda var;) çok teşekkürler Filiz Hanım.

    Burcu BAYRAM; cilt temizliği de kesinlikle en önemlilerinden, ancak sizin de ifade ettiğiniz gibi üşenilmese çok daha iyi olur, onu sanırım zaman zaman hepimiz yapıyoruz, yani bir üşengeçlik yok değil;))!, sevgiler.

    Mutluluklar Sokağı; Evet ben de kendim hevese geldiğim gibi okuyanlarda da böyle bir istek uyansın istedim açıkçası, sevgiler:)

    PINKY FASHION; kesinlikle zaman ayırmak gerekiyor kendimize, özellikle kışın ve yazın o sıcak günlerinde cilde ekstra bakım şart oluyor, sevgiler:)

    Mehtap Kaya; umarım işinize yarar, sevgiler.

    YanıtlaSil
  18. bu arada ben ojene bittim ne güzel yakışmış kibar ellerine....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. mormenekselerr; çok teşekkürler canım, sağolasın:).

      Sil
  19. Ben saçıma argan yağı kullanıyorum.Çok memnunum :)Bloğnutakibe aldım canım.Bana da beklerim.Farklı mekan ve lezzetlerle ilgili paylaşım yapıyorum.Sevgiler.

    YanıtlaSil