27 Şubat 2013 Çarşamba

Siyah, Beyaz Kolye



Black and White Necklace
 
 
  
   Siyah, beyaz ve gri detayları olan bir çalışma. Biraz broş vari durdu. Kolye zinciri çok uzun değil, ayarlanabilir boyda ve 40-45 cm kadar klasik kısa zincir sayılan kolyelerden. Bu çalışmayı yaparken Japon yapıştırıcısı kullandım ama eski ithal japon yapıştırıcılarını bulmak kolay değil, ben hiçbirinden eski performansı alamıyordum, arkasında türkçe açıklama esktra yapıştırılıysa onları alıyor, direk türkçe yazıyorsa artık almaya tereddüt ediyorum. Bilindik markalarınki bile burada üretilmeye başlandığından beri hiç de iyi çıkmıyor. Japon yapıştırıcının bunun gibi yüzeyi olan yerlere iyi yapışması için biraz arkasına minik bir miktar (tüm yapışacak objelerin arkasına) pamuk ekledim ondan sonra japon yapıştırıcıyı damlattım, minik pamuk hem yapıştırıcıyı emdi hem de ojbe ile yapışacak yüzey arasında minik bir köprü oluşturmuş oldu. Bu ipucunu sizinle de paylaşmak istedim. Umarım sizlerin de işine yarar. Sevgiler.

29 yorum:

  1. cnmm süper olmuşşş!!! çokkk beğendim, çiçek detaylarını o kadar güzel seçmişsin ki, hepsi birlikte harika duruyor. O tatlı gri gül favorim zaten:)))
    ayrıca şu japon yapıştırıcısıyla ve pamukla verdiğin ipucu çok işime yarayacak, çok teşekkürler!
    ellerine emeğine sağlık cnm
    sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Melislicious; Melis'ciğim, çok teşekkür ederim. Beğenmene sevindim. İpucu belki başka arkadaşlarında işine yarar diye düşündüm hobiciler için. Sevgiler:).

      Sil
  2. sevgili handan hanım arasıra parmaklarımı haşlasamda ben silikon tabancası kullanıyorum :)
    ama sizinki daha pratik bir fikir
    ayrıca çok şık bir kolye olmuş
    bahara adım adım yaklaşırken özellikle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tulay Demirbas; Tülay Hanım, evet silikon tabancaları canımızı yaksa da bizim emektarlarımız:)! 93 yılından beri kullandığım var emektar, Ordu Pazarları vardı önceleri bilirsiniz, oradan almıştım. Ne ordu kaldı gerçi ne de pazarı!.. Neyse!...Benim kahrımı 20 yıldır çekiyor ama sıcak objeleri onunla yapıştırıyorum, soğuk objeler kışın düşüyorlar ne yazık ki. Kumaş minik gülü ve kurdaleyi silikon tabancasıyla yapıştırdım. Ama soğuk objeleri, (demir, plastik) gibi onları düşmesinler diye japon yapıştırıcısıyla arkasına minik pamuk koyarak yapıştırdım.

      Sevgil Tülay Hanım, sizinle konuşmak da benim için bir bahar havası gibi oluyor, her zaman pozitifsiniz. Eksik olmayın, hayatta insana sizin gibi arkadaşlar, dostlar gerek. Çevrenizdeki insanlar şanslı gerçekten. Sevgiler gönderiyorum.

      Sil
    2. ne güzel şeyler yazmışsınız gerçekten çoook teşekkürler
      maalesef hayat negatif olmamamızı gerektirecek kadar kısa:(
      bu aralar sağa sola takılıp ikide bir kırılan vınn'ım yüzünden nette çok aktif olamıyorum ama her girdiğimde blogumdan önce sizlere bakıyorum
      sizi tanıdığım için çok şanslıyım Handan hanım
      ve evet ordu pazarlarını ii bilirim çünkü gölcük askeriyesinde büyüdük
      lojman hayatını ve ordu pazarlarını ne çok severdik ailece
      nedense sizinle konuşmak anılarımı tazelememe sebeb oluyor ve bunu seviyorum:)

      Sil
  3. Handancım çok zarif, çok güzel eline sağlık canım, güle güle kullan...
    sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bücürükveben; Müjde Hanım, çok teşekkürler. Sevgiler benden de:).

      Sil
  4. çok güzel olmuş çok şık ellerine sağlık..Japon yapıştırıcılarından aynen hiç memnun diilim.. Pamuk yerine kağıt kullanmıştım ben birşeyi yapıştırırken pamuk aklıma gelmemişti kesinlikle daha ii fikir.)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Isik Erten; çok teşekkür ederim. Olsun kumaş da yerine göre kullanılacak duruma göre iyi fikirmiş;) çok teşekkürler bu da aklımda kalsın, her yere pamuk olmaya bilir;) Sevgiler.

      Sil
  5. çok şık olmuş, puantiyeli kurdele de ne güzel yakışmış.
    ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. zulaltan filiz; sevgili filiz Hanım, çok teşekkür ederim. Beğenilmesine sevindim;).

      Sil
  6. canım çok güzel olmuş,dediğin gibi broş havasında kolye çok hoş.Objelerde birbiriyle çok uyumlu her zaman ki gibi zevkini ve marifetini ortaya koymuşsun :) sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. nuryyl; Sevgili Nur çok teşekkürler, beğenmene çok sevindim, Sevgiler canım.

      Sil
  7. Bu kadar becerikli olmak zorunda mi herkes ? Kiskanclik taktir hissimin 30 cm uzerine ciktiginda kendime gicik oluyorum.

    Of of. Bir parca beceri ve bir parca sabrim olaydi nolurdu yaw.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nursun Hanım; doğrusu beceri mi diyelim bilemem ama kıskandığınızı hiç sanmam..:) sizin kendi temponuz çok yoğun biliyorum, o nedenle kendinize haksızlık etmeyiniz, belki bizim birazcık zamanımız vardır, sizin koşuşturmacaların uzaktan bu kadar yoğun olduğunu gördükten sonra ben sizinkini zamansızlığınıza veriyorum. Değilse Esin perilerinizi ve diğer perilerinizi unutmuş değilim:)), hayır üstelik şansta dağıtıyor o şirin şeyler:)! haksız mıyım?. Sevgiler, selamlar:).

      Sil
  8. Handan hanım;renkler harika,çok uyumlu,her renk kıyafetle kullanılabilecek bir aksesuar olmuş.Ellerinize sağlık,sevgiler :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayten; Hanım, beğenmenize sevindim, çok teşekkür ederim, hakikatten, gri ile siyah beyaz, krem, vizon, bordo, koyu yeşil, hatta özellikle Hardal da etkili durabilir bu kolye:)) Sevgiler:)

      Sil
  9. Benim renklerim tam; ne güzel olmuş kolye :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nurdan Kanber; çok teşekkür ederim, beğenmenize sevindim Nurdan Hanım. Sevgiler:).

      Sil
  10. Uğraşmışsınız ama Handan hanımcığım deymiş doğrusu gayet özenli bir çalışma olmuş ... Ellerinize emeğinize sağlıkm....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. HANDA CİGER; beğenmenize sevindim, çok teşekkürler.

      Sil
  11. çok güzel olmus emek vermıssınız emeklerınıze sağlık ama cok zevklı bır uğras bence

    YanıtlaSil
  12. Çok çok güzel.Ellerine sağlık canım:)

    YanıtlaSil
  13. Şakire duman; çok teşekkürler,

    zeymuran; beğenmenize sevindim:).

    canan beycan; çok teşekkürler.

    YanıtlaSil
  14. ellerinize sağlık
    çok güzel olmuş

    YanıtlaSil
  15. Çok şık olmuş ! Her biri ayrı güzel, bir arada uyumları ve renkleriyle ayrı güzel olmuş. Çok beğendim, ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  16. acemi gelin; çok teşekkürler

    NOWACRAFT; çok teşekkürler, beğenmenize sevindim:).

    Pierluigi Musco; thank you so much.

    YanıtlaSil