21 Ekim 2013 Pazartesi

Burda Agustos 2009 Model 117

Merhaba,
Ne zamandır aklımda olan bir modeli nihayetinde bitirmek üzereyim, çalışınca kolay olmadığı bir gerçek, neyse önemli olan bitmeye yakın olması; iç dikişleri temizlemek, eksik kusur varsa düzeltmek kaldı.. Burda'nın Ağustos 2009 sayısında bu bluzun volanlı yaka dikişinin yapımı; dikiş okulu kısmında ayrıntılarıyla açıklanmış, ben de yöntemlerden birini tercih ettim.. Aşağıdaki fotoğraflarda da görüleceği üzere çok basit bir yöntem, hem de duruş açısından güzel sonuç elde edilmesini sağlıyor.
 
 
 
 
Öncelikle modele çok benzer ince bir kumaş kullanıldı. Büyük şans! Burda'nın kumaş önerilerine dikkat etmek güzel sonuç elde edilmesini sağlıyor çoğu zaman.
 
 

 
Kalıplar çıktı, öncelikle bluz volanlarını 1cm içe dikiş payını kıvırarak teyelledim, yukarıda görüldüğü gibi.

 
Ardından 1cm içe teyelle kıvrılmış volanlara 1mm  zigzag dikiş yaptım, çok küçük zigzaglar elde edildi volanların içten ve dıştan görünüşü üstte..
 
 
 
Son olarak volanların teyellerini söküp 2 mm kalacak şekilde fazlalıkları makasla temizliyoruz.  Dıştan nasıl göründüğünü yukarıdaki kareden  üstteki  volan duruşundan zaten görüyorsunuz.

 
Volanlı bluzların tüm güzelliklerinin yanında en zor iş sanırım ütü işi,  volanın en alttaki uç kısmından ütüye başladım.
 
 

 
   Yaka kısmındaki çevrilen parçanın düzgün ütülenmesi için masaya iğneleyerek ütüledim. İğne izi ilkin kalmış gibi görünse de önemli olan dikişi gösterecek olan parça çevirmeyi düzgün gerçekleştirmek. İğne izi çabuk kayboluyor ama yanlış bir ütü izini düzeltmek çok daha zor oluyor.
 
 
 
   Bu arada bu dikişle birlikte minik ütü (seyahat ütüsü tarzı) arayışım iyice yoğunlaştı, bu dikişle bazı noktaları yalnızca minik ütü ile düzeltmek ve ütülemek ihtiyacı duydum. Esasen uzun zamandan beri arıyorum ama; internet üzerindeki yorumlarda kimisi "ütünün ısınının beklendiği seviyede olmayışından" kimisi ise "Isısı iyi ama boyutu mini ütü boyutunda değil, sanki büyük ütü boyutunda" diye yakınmışlar, bakalım neye karar vereceğim. Önerisi olanların önerilerini paylaşmalarını rica edeceğim.  
 
Sevgiler.
 
 

43 yorum:

  1. Çok başarılısın bence, iyi günlerde kullan, ellerine kollarına sağlık, üzerinde görebilmeyi diliyorum :)

    YanıtlaSil
  2. ben de jorjet kumaşla dikmiştim aynı bluzdan. ama bir daha dikersem daha ince bir kumaş kullanmayı düşünüyorum. poplin veya saten mesela. senin kumaş da çok hoş görünüyor. bitince üzerinde de görmek isterim :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Antigone; çok haklısın bu model eski ve aslında blog camiasında çok da yapıldı;)) ben arkadan gelenlerdenim ama ne yapayım çok beğenmiştim rengini duruşunu ;)) Bitirince fotoğraflamaya fırsatım olur umarım, güneş bir görünüp kayboluyor, sevgiler:)

      Sil
    2. Sen yaparsan kesin güzel olur. Bende jorjet kumaş kullanmıştım ama kumaş ağır kaçmıştı. Şifon kumaşlarım var onlarla deneyeceğim ama yakaya tela vs nasıl olacak? Şifonda tela belli olur araştırma yapmalıyım. Rengi süper üzerinde göreceğiz değil mi?

      Sil
    3. Bu arada bana göre kalıbı büyük gelmişti. Umarım sende aynı sorunu yaşamazsın

      Sil
    4. Suhuba'cım evet biraz genişti gerçekten de.. onu son dikiş notlarıma ekleyeceğim, güzel hatırlatma için teşekkürler:).

      Sil
    5. En azından dikecekler yararlanır bilgiden. Paylaşımcı hatun. :)

      Sil
  3. handanım ne güzel çalışmışsın titiz , özenli
    renk de harika
    yeni dikiş öğrenenlere çok güzel ipuçları veriyorsun blogunda
    bu arada geçmiş bayramın kutlu olsun canım arkadaşım:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler, senin de geçmiş bayramını kutluyorum, sevgiler:).

      Sil
  4. Çok güzel Handan'cığım eline sağlık, rengi de çok tatlı gerçi fotoda tam anlayamadım sarı değil de portakal rengine çalıyorsa çok severim, insana huzur ve olumlu enerji veren bir renk...eline koluna sağlık minik/küçük ütü diye bir şey valla hiç duymadım..:(
    sevgilerimle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Müjde Hanım, çok teşekkürler, yavruağzı rengi kumaş, aynı Burda dergisindeki rengiyle birebir diyebilirim. Sevgiler benden de..

      Sil
  5. Sevgili handan o kadar güzel olmuş ki maşaAllah ellerine sağlık tüm detay ve renk seçimiyle kesinlikle hem güzel bir seçim yapmış hemde iyi bir iş çıkartmışsın maşaAllah tekrar,dikiş için zaman ayıramıyorum bu aralar iştahım kabartıcım önce cam kavanozlar bitsin onların heyecanı sönmesin :)
    Sevgiler bıraktım..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Değmesin Yağlı Boya; çok teşekkürler beğenmenize çok sevindim. Evet hobilerde aynı dediğiniz durum söz konusu, bir arada biri daha yoğun yaşanır, bazen de başka biri;)) size de kolaylıklar dilerim, sevgiler benden de..

      Sil
  6. Çok güzel görünüyor canım ellerine sağlık. Üzerinde de görmek isteriz:) Bu modeli ben de çok beğeniyorum. Kalıbını uzun zaman önce çıkardım ama hala kumaşı kesip dikemedim. Belki senden özenip yaparım ben de:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Seher'ciğim, beğenmene sevindim, bitince ışık güzel olursa paylaşırım bir ara;)) Sen de yap tabiki bilmiyorum modeli ben çok beğenmiştim, ancak yapmak mümkün oldu :P) benim de. Sen de yaparsan keyifle bakarım.

      Sil
  7. Ahh ahh keşke ben de becerebilsem ne de güzel görünüyor ellerine emeklerine sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nalan Hanım, beğenmenize sevindim, çok teşekkürler:).

      Sil
  8. ellerinize sağlık rengi ve kumaş seçiminiz çok iyi olmuş modelini de çok beğendim iyi günlerde giyin selamlar :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler, beğenmenize sevindim, selamlar benden de:).

      Sil
  9. Ellerinize, sabır ve titizliğinize sağlık Handan Hanım.

    Söylemeden geçmek size haksızlık olur; "Ben yaptım hem de ne güzel oldu" türünden, özensiz, aleleacele biten (sanırım bunu marifet sayanlar var) işlerin yarattığı görsel kirliliğin üzerinden geçip gitmiş oluyorum size uğradığım her seferinde!

    Not: Yukarıdaki cümlelere yazdığım sitemkar sözüm kesinlikle Eskişehir'den dışarı bu arada :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nurdan Hanım, teşekkürler, benim de çok eksiğim vardır muhakkak, ama biraz özen göstermeye çalışıyorum sadece hepsi bu. Yapabildiğim kadar.. Bunun görülüyor olması mutlu etti açıkçası, çok teşekkürler. Doğrudur;))) içten sevgi ve selamlarımla:))

      Sil
  10. Model çok güzelmiş, sizde çok özenmişsiniz. Kombinlenmiş halini merakla bekliyorum doğrusu :) elinize sağlık

    YanıtlaSil
  11. Ellerinize saglık , ben de firfirli , volanli çalısmaları beğenirim ve cok severek dikerim , cok güzel görünüyor , üzerinizde de görmek isterim , selamlar ...

    YanıtlaSil
  12. çoook beğendim, ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  13. Çok güzel olmuş eline sağlık, bu modeli çok sevmiştim ben de, yakasını kullanmıştım. Kol ve yaka ütüsünde ben de sorun yaşıyorum ütü masası kol aparatı almayı düşünüyorum o yüzden.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nebihan Hanım, ben de sizinle aynı fikirdeyim, yakasını farklı şeylerde kullanabilirim diye düşünüyorum;) öte yandan ütü masasının kol aparatını önüme çok uygun bir fiyata çıkmasına rağmen almadım, onun pişmanlığındayım ben de. Gerekli gerçekten;) sevgiler.

      Sil
  14. Ellerine sağlık Handancım. Fotoğraflarla çok guzel anlatmışsın.

    YanıtlaSil
  15. Canım modele de rengine de bayıldım.Her zaman titiz ve özenli çalışıyorsun bu da onlardan biri..Ellerine sağlık.Bu arada geçmiş bayramını kutlar,o güzel yanaklarından öperim:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler canım, özenmeye çalışıyorum ama umarım başarıyorumdur. Ben de senin bayramını kutluyorum canım, sevgiler:).

      Sil
  16. harika görünüyor .güle güle giy .üstünde paralansın :).reglan ve düşükkol modelleri 1 beden küçük kesek gerekli .burda dergisinden kesiyorsak tabiki .selamlar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu güzel önerin için çok teşekkürler sevgili Çiğdem, selamlar benden de..

      Sil
  17. Rengine bayıldım, elinize sağlık!

    YanıtlaSil
  18. Handan'cığım, özenli ve titiz çalışmaların çok etkileyici. Burda' dan dikiş dikmek çok öğretici oluyor. Adım adım yapılacak işlemleri tarif ediyorlar. Ama bu tarifleri hakkıyla uygulamak da ayrı maharet ve titizlik ister. Dahası, ihmal etmeyip her önemli adımı fotoğraflaman da takdire şayan. Çok öğretici ve fikir verici, ellerine sağlık.

    Kumaşıyla, rengiyle çok şık olacak ve eminim üzerinde çok daha güzel duracak.
    Sevgilerimle

    YanıtlaSil
  19. cnm gerçekten inanılmaz güzel ve titiz bir çalışma olduğu belli..Zaten sen yapıyorsan aksini düşünmek mümkün mü?:))
    Ayrıca kumaş, model ve renk seçimin de bir harika! kumaşın akışkanlığı ve tatlı rengi beni benden aldı inan, bir o volanlar harika olmuş bu kumaş ve renkte... Umarım minik ütü arayışın da çözüm bulur:)))
    Ellerine sağlık cnm
    sevgiler

    YanıtlaSil
  20. ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΟ ΣΧΕΔΙΟ !!!!!!!!

    YanıtlaSil
  21. rengi de mükemmel tutturmuşsunuz. Hadi bakalım bitmişi bekliyoruz ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  22. dikişten hiç anlamam
    fakat renk harika;)

    YanıtlaSil
  23. benim için hala çok zor görünüyor

    YanıtlaSil