23 Ekim 2013 Çarşamba

Hayatı Ertelemeyelim / Karakalem Çizimler


   Sizlere de muhakkak oluyordur yıl sonları yaklaşırken; şöyle bir iki ay kala, yıl boyunca neler yaptığımızı düşünür dururuz. Yapılmak istenilenler; yerine getirilebilenler, getirilemeyenler tam bir muhasebe kaydıyla öylece karşımızda durmaktadır.  Yıl sonunda tutturulmaya çalışılan hesaplar gibi...  Çoğu zaman bu hesapların tutması genelde zor olur. Bunlar içinde; gidilmek istenilen bir yerlere gidilip gidilemediği, ziyaret edeceğim, ertelemeyeceğim dediğimiz dost ziyaretleri, bu sene artık kontrole gitmeliyim dediğimiz sağlık kontrolleri, yapılması gerektiği halde ertelenmiş diş bakım ve tedavileri, daha fazla alıp okuyacağım deyip vakit ayırılmamış kitaplar ve daha niceleri bulunmakla birlikte baş rollerde kurslar da yerlerini mutlaka alırlar. 
   Bu sene çikolata yapımı kursuna gideceğim denilip ertelenen; çikolata yapımı kursu, yüzme artık tamam, bu sene kesin kursuna yazılıp öğreneceğim, denilip  öğrenilemeyen yüzme, cesaret edilip gidilemeyen Paraşüt atlama kursları, Meze ve yemek kursları, vs.. vs.. liste uzar gider.
   Ben de, birazdan aşağıda fotoğraflarla da göreceğiniz "Stilistik Kursu" na gitmek için üç sene bekledim. Hayır, hayır ben ertelemedim. Bu üç sene de bir türlü kursu açamamışlardı nihayetinde üçüncü senenin sonunda ısrarlarımızla "10 kişi olabilirseniz, açabiliriz" dedikleri kursu 1994 senesinde Olgunlaşma Enstitüsü ve Pratik Kız Sanat Okulu'nda açmışlardı, hem de dünya tatlısı öğretmenimiz Hacer Hanım eşliğinde.
   Örnekleri ekledim ki bu tarz kurslara gitmek isteyen arkadaşlar varsa hevese gelip daha fazla ertelemesinler.. Bu tarz kurslar hayatımızdaki örüntülerin bir parçası olduğundan, diyorum ki; aslında HAYATI ERTELEMEYELİM..
   Aşağıda  Stilistlik kursunda ellerimizi kaleme alıştırmak adına özellikle çalıştığımız  karakalem çalışmalarımızdan bir kaç örnek var.  Stilistlik çizimi adına yalnızca toplu tek çizim ekledim.   Şu anki eğitimler (Üniversite eğitimi adına ya da kurslar adına) bunlardan kat be kat güzel ve detaylı olduğundan, ilerleyen pek çok teknik içerdiğinden şüphe yok!  Benimkiler  gittiğim dönenim izlerini taşıyor.










23 yorum:

  1. kesinlikle önemli şeyleri ertelememeliyiz hayatımızda
    sevgiler

    YanıtlaSil
  2. çizimler çok güzel ben de belediyenin açmış olduğu stilistlik kursuna gittim daha önce gerçekten hiçbir şeyi ertelememek gerekiyor mutlu günler...

    YanıtlaSil
  3. Haklısın Handancım.
    Ben bu değerlendirme - kendimle hesaplaşmayı bazen yıl bitmeden çok önceleride yapabiliyorum..
    Ama haklısın hayat bazen ok adar kısa ki hiç bir şeyi ertelememek lazım.
    Çünkü biz yapmak istediğimizde, yapabilecekmiyiz :)
    Her zamanki gibi çok güzel bir yazı olmuş ...
    Çok teşekkürler.
    Kendine iyi bak :)
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  4. Tam on sene bir dikiş makinam olsun diye bekledim hep araya birşeyler girdi, şimdi oldu iyi oldu ama daha önce edinseydim dikişte daha da ilerlemiş olabilirdim. Şimdi de en çok istediğim şeylerden birisi stilistlik kursuna gitmek. Çizimler bir harika bunları görünce daha çok heveslendim. İnşallah bunu kısa zamanda yapabilirim. Sevgiler....

    YanıtlaSil
  5. ben de hamileyken işten ayrıldığım bir dönemde gitmiştim stilistlik kusuna. hem çok keyifli, hem de çok şey katıyor insana. çizimlerin çok hoş bu arada, ellerine sağlık :))

    YanıtlaSil
  6. hayatı ertelememe konusunda çok haklısın, katlıyorum sana handan'cım.
    çizimlerin çok başarılı. daha önce bahsetmiştim yıllar yıllar önce ben de gitmiştim stilistlik kursuna fakat maalesef çizimim bu kadar iyi olmadı hiçbir zaman:))))
    ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  7. Beceremem ama bayılırım karakalem çalışmalara..Çok hoş ekledikleriniz..Keşke ertelemesek hayatı ne güzel olur

    YanıtlaSil
  8. çok güzel Handan'cığım, eline sağlık, çok keyifli oluyor değil mi? Kolay gelsin..
    sevgiler

    YanıtlaSil
  9. Çizimlerini çok beğendim.Stilistlik kursu değil de basit bir dikiş kursu arıyorum yıllardır,ve Adana'da yok.Birini bulsam evinde bile ders almaya razıyım.Dikiş mak.aldım Batu doğmadan önce ve 1yılı geçti doğrudüzgün birşey dikmedim.Bu yazın bana ders olsun,ve birşeyler dikeyim;)
    sence dikişe ne ile başlamalıyım.Bir çok Burda dergisi aldım öylece bekliyor.Elbise istiyorum düz,basit,diz boyunda.Model önerin varmı;)?

    YanıtlaSil
  10. o bende genelde yılsonlarında değilde yaşgünüm yaklaşmaya başladığında oluyor handancığım:)
    maalesef haftaya yaşgünüm 1.Kasım :((((((
    sakın kaç oluyorsun diye sorma
    kurs ortamlarını çok severim ben
    bu yüzden heralde kurs sertifikam çoktur :))
    dilerim seninkide harika geçer
    sevgiler canım

    YanıtlaSil
  11. Çizimlerine gerçekten bayıldım, ben de yüz çizimleri yapıyorum şu aralar ama tamamen amatör elbette. Özellikle şu oturan kadın çok hoş olmuş, gerçek gibi:)

    YanıtlaSil
  12. Handan'cığım, karakalem çalışmaların hiç de fena değil. Stilist kursuyla bu aşamaya geldiyse yetenek var demek ki. Zaman ayırırsan çok ilerleteceğin kesin görünüyor.
    Yetenekli arkadaşım benim, üstelik titiz ve çalışkan !

    Selam ve sevgilerimle

    YanıtlaSil
  13. Çizimler çok güzel olmuş,ben de hep stilistlik ya da moda tasarım kursuna gitmek istemiş ve ertelemişimdir. Aslında haklısınız,vakit yok diye diye neleri erteliyoruz oysa yarına çıkmaya garantimiz mi var?Bugünümüzü en iyi şekilde değerlendirmek gerek,sevgiler...

    YanıtlaSil
  14. Handan hanım çizimleriniz harikaaa bayıldım ellerinize sağlık :) haklısınız hiç ertelemesek yapmak istediğimiz şeyleri gerçekleştirsek ama malesef hep erteliyoruz keşke zaman olsa bende gelsem sizinle kursa :)
    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  15. Ellerine sağlık, çok ama çok güzel!

    YanıtlaSil
  16. heeey nette okuyor musun her gün melek mesajlarını.
    okumalısın.
    örneğin, kuthumi'yi kaçırma bak.
    :)

    YanıtlaSil
  17. Değerli yorumlarınız için teşekkürler arkadaşlar, yanlış anlaşılma olmasın, kursa yeni başlamadım, çoook eskiden di;)

    Yeni kurs planları var sırada başlarsam paylaşırım. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  18. ne güzel çizimler canım :) Yeteneklisin :) Ben hiç böyle şeyler çizemem.Yeteneğim yok.

    YanıtlaSil
  19. Handan, sende beni gördüm valla. Çok benziyoruz birbirimize. Hayallerde, yapılacaklar listesinde sınırda, durmakta yok. Aman durmasın zaten. Biterse biz apışıp kalırız. Ben bu hayalleri, planları seviyorum. Benide götür yüzme kursuna ben artık fobiye bağladım galiba. Hafif içten öğrenemeyeceğim korkusu:) Sonra annelik yaptım onu mu yapamayacağım diyorum kendime :)

    YanıtlaSil
  20. Bu arada çizimlerinle sana birdaha hayran oldum :)

    YanıtlaSil
  21. Harikasın! Diyecek söz bulamıyorum:) Devam canım..

    YanıtlaSil
  22. cnm olağanüstü çizimler bunlar!!!! ara ara görüyorduk çizimlerini ama daha kursa ilk başladığında bile yaptıkların nasıl güzelmiş, hayran kaldım... ayrıca sadece o dönemin modasını da yansıtmıyor şu an için de çok muhteşem şeyler...
    ertelememek konusuna da katılıyorum, ben herşeyi erteleyen biriyim, ama kaybedecek pek zamanımız yok maalesef...
    sevgiler

    YanıtlaSil
  23. ertelememekle çok iyi yapmışsınız.. ben de bu düşünceyi geçte olsa edindim.. çizimler çok güzel..

    YanıtlaSil