28 Kasım 2013 Perşembe

Biye Dikişinde Kullanılan Aparatlar

   Merhaba,
  
  Eski bir yayınımda kesilmiş biyelik kumaşlar nasıl biye olarak hazırlanır  BURADA yayınlamıştım. Yine bir süre önce biye için uzun şeritler kesmiştim ve yapılacak bir çalışmada kullanacaktım, bileğimden rahatsızlanınca bu tarz çalışmalara biraz ara verdim bildiğiniz üzere ama, vaktim olduğunda  aşağıdaki videoları izledim benim hem hoşuma gitti hem de yararlanabiliriz diye düşündüm.  Biyeyi kumaşınıza diktiğiniz an eşit olarak birleştirmenizi sağlıyor. Hem de tek hamlede dikişi tamamlıyorsunuz. Birisi reçme  bant aparatı olarak geçiyor, diğeri ise Janome'un biye ayağının kullanımını gösteren bir video, belki sizlerin de ilgisini çeker. Bilen ve kullannanlar vardır muhakkak.
 

  Ben bu videodan sonra Janome Biye ayağını almaya karar verdim. Benim makinem zaten Janome (423 S). *Benim kendi kullandığım makinemin modelini soran sevgili arkadaşlar: Janome (423 S) model adı bu şekilde geçiyor.* Çok çok memnunum. Bir sanayi tipi makinenin yerini tabi ki  tutamaz. Annemin makinesi; Singer, yıllardır kullandığı. Ama ben ve kız kardeşim Janome'u tercih ettik. Bayilik ve servis sıkıntısı  dışında, çok çok memnunum. Ki servise hiç ihtiyaç duymadım şu güne kadar. İnternetteki yorumları okuyarak karar vermiştim zaten almaya, gerçekten de bahsettikleri kadar rahat ettirdi beni.  Kotlar dahil çok rahat çalışıyorum. 
 
  Aşağıdaki  ilk videoya  ise ayrıca bayıldım. Reçme Çift Kıvırma Bant Aparatı olarak geçiyor ama normal makinelerde de kullanım şansı olsa hemen almak isterdim doğrusu.



 
 
 
Reçme çift kıvırma bant aparatı
 
 
 
 
 
 
Janome Biye ayağı kullanımı
 





12 yorum:

  1. canım makinenin modelinide söylermisin sakınca yoksa? makine alacağım da karar veremiyorum marka ve model arasında.
    bileğin nasıl oldu bu arada? umarım iyisindir.
    sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kerime Hanım, isteğiniz üzerine hem de daha önce soran arkadaşlar için de modeli yazdım. Zaten yayın içinde yazıyordu ama daha belirgin bir anlatımla eklemiş oldum, çok teşekkürler bileğim bir parça daha iyi oldu, sağ olun, çok incesiniz;) sevgi ve selamlarımla:)).

      Sil
    2. cevabının için teşekkür ederim :) gözden kaçırmış olabilirim kusura bakma. umarım şimdi daha iyisindir.
      sevgilerimle :)

      Sil
  2. çok pratik oluyor biye ayakları bende birçok video izlemiştim nette,ama buralarda bulmak zor bu aparatları.
    Alırsan haber ver canım :) sevgiler

    YanıtlaSil
  3. Cok güzel anlatım bende makina almayı düşünüyorum o zaman bu bilgilerden sayenizde faydalanacağım:)

    YanıtlaSil
  4. Ben de makinem bozulduğunda çok pahalı tamir ederler düşüncesiyle makine araştırmıştım ve senin makinene karar vermiştim. Ama tamir düşündüğüm kadar çok tutmayınca vazgeçmiştim. Benim makinem çok eski ve ayak bulmak çok zor ama bulsam bile eminim çok pahalıdır. İğnesi bile singerin iğnelerinden pahalı maalesef. Bu arada geçmiş olsun. Umarım daha iyi durumdasındır. Sevgiler. :)

    YanıtlaSil
  5. canım arkadaşım güzel yazılarını çok özlemişim:)
    iyiyiz artık çok şükür , dilerim bir aksilik daha olmazda yazılarından mahrum kalmam
    ben tembelim biraz , verev biye kullanıyorum ama her cins ve renkde bulmam mümkün olmuyor
    yine faydalı bir post Handanım , iiki varsın
    sevgiler canım:)

    YanıtlaSil
  6. Bu biye ayağı normal singer makinelerde de kullanılıyormu ki acep çok kolaylık sağlayan bir aparat mış paylaşım için teşekkürler
    sevgiler

    YanıtlaSil
  7. Gerçekten bu tarz çalışmalar yapanlar için çok faydalı olmuş Handancım bu videolar, benim gibiler ise şimdilik bakabiliyor sadece :)))) Biran önce bileğinin iyileşmesini ve harika tasarımlarını bizimle paylaşmanı diliyorum cnm!
    sevgiler!

    YanıtlaSil
  8. Günaydınlar umarım daha iyisinizdir elinizi fazla zorlamayın, bende bir makina almak istiyorum , sanayii makinası almayı planlıyorum gerçi birazda kararsızım.

    YanıtlaSil