4 Nisan 2014 Cuma

Ahşap Topuklu Sabo ve Sandaletler


   Çok seviyor ve beğeniyorum. Çok eskiden de vardı; 70'lerde ve 80'lerin başında. Belki de en büyük popülaritelerini o dönem yaşamışlardı ama onlar  ara ara vitrinlerde hep yerlerini aldılar bu zamana kadar. 

   Farketmiyor aslında sezonu, dönemi, ahşap topuklu sabo ve sandaletler (benim tabirimle terlikler) her zaman beğenimi kazanmıştır. Hayli örnek toparladım, her beğeniye göre farklı seçenekler var. Türkiye fiyatlarına göre hayli uygun seçenekler de var içlerinde bilginiz olsun, bir bakın derim. 






Görseller; freepeople, net-a-porter, asos, Levi's, polyvore, nordstrom, kork-ease, theiconic, shopbop.


33 yorum:

  1. ben de hep beğenmişimdir :)
    çok güzel
    güzel bir gün dilerim handancımm :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler sevgili Bahar;) aynı dileklerle..

      Sil
  2. Günaydın Handan ...
    Ay hatırlamazmıydım.
    Ablam kendine almıştı bende arada aklım kesmeye başladığında gizli gizli giyerdim.
    Ama maalesef ablam 36,5 ben 40 giyince bana kalamadılar.
    En çok üzüldüklerimden biridir belki :(
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gülay'cığım, evet o abla kardeş arasındaki giysi savaşı enteresandır;) ne güzel günlerdir onlar;)) aradaki farklar işi bozar evet;)) Annemin de vardı o kızkardeşime yaradı;)) 37 giydikleri için annemle. Benim 36 olunca ben aradan çekildim haliyle:)) Kardeşim izmirde halen ara ara giyer annemin terliklerini;)) Sevgiler Gülay.

      Sil
  3. çok şık ve rahat oluyorlar annemde de vardı bende de vardı :) eski her şey moda oluyor atmamak gerek her şeyi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hazel'ciğim bunlar nedense hep sevilen modeller değil mi, herkesin illaki var, annenin, ablanın ya da kendimizin;))) Anneminki kızkardeşime uydu o giyiyor, ben bir ara almıştım ama ne yaptım hatırlamıyorum mıncırığı çıkana kadar giydim büyük ihtimal ve atıldı, yeniden edinmenin vakti gelmiş.

      Sil
  4. Süperler benim tarzım. Nekadar o incecik topuklu ayakkabıları giyen hatunlara özensemde ayak yapım ağlanılası. Yayvan+ düztaban olunca biraz spor takılan hatun oluveriyorsun. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Suhuba'cığım biraz daha spor modeller var evet yukarıdaki örneklerde de onlardan edinirsin olur biter tatlım, freepeople'ın kiler daha spor, Tl cinsinden fiyatları da uygundu, onlar olabilir ben de onları rahatlığı açısından daha uygun gördüm aslında. İncecik giyenlere şaşırasım şu an geliyor ama eskiden şaşırmazdım o kadar ince olmasa da topuklu giyerdim Bankadaki stajım sırasında çook eskiden 2 sene boyunca ince topuk giyince, uzun süre düz giyememiştim. Zaten normalde de düz giyince ayak bileklerim şişiyor, ayakkabı mevzuu aslında hayli sıkıntılı ve derin hepimiz için;)) hehe...

      Sil
  5. freepeople.... ne kadar güzel ve rahat, tam benlik, bayılırım:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Freepeople'ın fiyatları da uygun geldi bana hakiki deri oldukları düşünüldüğünde çok çok uygun;) hem de rahatlar bir bakın isterseniz. Sevgiler.

      Sil
  6. Ayy hepsine bayıldııım..
    Çok da severim sandaletleri..
    Yaz gelsin artık..:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynı fikirdeyim, yazlıkları özledik sanki;)) Sevgiler.

      Sil
  7. annemin de vardı kapalı olanlardan giymeyi bırakınca ben onlara çiçek ekip sehpanın ortasına koymuştum, ta o yıllarda. ( bir takvim yaprağının arkasında okumuştum pratik bilgiler köşesinde ) sehpa üstünde ayakkabı olur mu diye bir kaç gün içinde çöpe gitmişti. hatırladım şimdi güldüm kendime. çocukken bile bu işlerle uğraşıyormuşum. sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Özlem Hanım, harika bir fikirmiş ve üstelik uygulamışsınız da.. Bence süper bir şey olmuştur. Üstelik o kapalı olanlar hepsinden daha çekici oluyordu. Ancak bizim ülkemizde bu böyle ne yazık ki hep söylüyorum, yaratıcı yönümüz çok fazla olmasına rağmen hep, " O öyle olur mu yaa!" denmesi yüzünden git gide kendimizi köreltiyoruz ne yazık ki, sonrasındaysa artık fikir üretemeyen daha da kötüsü fikir bile beyan etmekten çekinen insanlar haline geliyoruz. Özgür olmalıyız gerçekten her konuda;)). Sevgiler.

      Sil
  8. Vay be Levis bile yapmış yani :)
    iiyiki eskileri atmamışım Handancım var iki üç çift
    çok güzel derlemişsin
    ben seviyorum ya pratikler
    çocuklu bayanlar için ideal bağcık derdi yok en azından :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet en uygun fiyatlısı da o 147. TL civarında. En güzeli atmamak ama evlerde yer kalmıyor sevgili Tülay ben de bir şekilde birşeyleri sıkıştırıyorum ama her zaman mümkün değil. Kesinlikle çok pratikler, çocuklu kadınlar için hem şık hem de stilettolarla kıyaslanınca hayli rahatlar.

      Sil
  9. 70lerde 80lerde bu formların epa denilenleri vardı. Epa, yarı elastik, yarı sert plastik bir şeydi galiba, petrol türevi sonuçta. Apartman topuklarla beraber zirvedeydiler. Annemin de vardı ve biran önce büyüyüp onları giyebilmeyi isterdim:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet bu ayakkabılarla ilgili anılarımız çeşit çeşit gerçekten, eskiden de sevildikleri iyice netleşti;)) yorumlardan bu çıkıyor.

      Sil
  10. En üsttekilerden benim de vardı keşke saklasaymışım:((

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :))) vardır öyle pişmanlıklar, ancak evlerde yer kalmıyor gerçekten..

      Sil
  11. Handan asosunkini beğendim heralde en klasik olan modellerden ,heyecanlandım şimdi yaz gelsin de biran önce giyebilelim, güzel haftasonları diliyorum sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle en klasiklerinden, bir de Isabel Marant'ın çalışması. Bahar ve yaz hepimizi heyecanlandırıyor. Sevgiler benden de..

      Sil
  12. Bunları görünce aklıma hep Hülya Avşar geliyor :-)

    YanıtlaSil
  13. bir saattir yorum yapacağım sayfa açılmıyor açılsa da yorum gitmiyor milliyet hürriyet de açılmıyor umarım bu yorumum gider
    ne yazmıştım dur hatırlayayım hah:))hatırladım
    bunlarla değil yürümek adım bile atamam:)))))
    sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Müjde Hanım, problem nereden kaynaklı bilmiyorum ama bloğumu en iyi şekilde görüntüleyebilmek için Chrome, Firefox ya da Safari kullanılması yönünde minik bir not iliştirdim bloğun sağ en üst köşesine, genelde Explorer da problem çıktığı söylendi bana.. Aklınızda olsun;)). Çok tatlısınız, ama orta topuklar çok rahatlar, geçmişte hem yüksek topuklusu hem de orta topuklu bir model kullanmıştım oradan biliyorum. Sevgiler benden de..

      Sil
  14. Bir erkek gözüyle ben 9. resimdekini sevdim :)

    YanıtlaSil
  15. free people'ın modelleri harikaymış cnm... Ben maalesef terlik şeklinde olanları çok giyemiyorum rahat edemiyorum bir türlü:))) ama sandalet tarzı olanlardan bir tane istiyorum mutlaka

    YanıtlaSil
  16. Ben de cesaret edip hiç denemedim bu tarz sandaletlerden rahat oluyorsa iyi :) sevgiler

    YanıtlaSil
  17. Ooo, ne çok modeli varmış bu saboların, iyi araştırma yapmışsın Handan'cığım. Dediğin gibi dönem dönem moda oluyorlar. Aslında kullanımları rahat, e yerden yükselmemize de ciddi katkıları oluyor. Sanırım bu yüzden vazgeçilemiyorlar. Ellerine sağlık canım.
    Sevgilerimle

    YanıtlaSil
  18. Ben topuklu giyemem ama bunlardan almistim bir kere pek rahatti. Bu arada sizinle tanistigima sevindim. Guzel bir blog arkadasligi olmasi dilegimle, sevgiler.

    YanıtlaSil
  19. Handancım merhaba ne güzel şeyler paylaşmışsın ben görmeyeli !! yüksek topukları hep sevmişimdir her ne kadar ayaklarımı ağrıtsa da :)) beyaz modele bayıldım en alttaki bulursam alayım ! paylaşımın için çok teşekkürler canım sevgiler...

    YanıtlaSil
  20. I love wooden clogs :)
    Following you now with GFC and Bloglovin. Will appreciate if you follow back too!
    xoxo
    http://www.redraoalice.blogspot.com/2014/03/april-blog-giveaway-benefit-oriflame.html

    YanıtlaSil