7 Nisan 2014 Pazartesi

Gece Mavisi Elbise


  Gece Mavisi Elbiseye başlayalı epey zaman olmuştu. Elbise bir arkadaşım için yapıldı. Yakanın kare olmasını ve etek kısmının da hafif çan olmasını istemişti. Yukarıda da görüldüğü gibi Burda' dan bir elbise kalıbının üst kısmını kullandım.  İstediği gibi oldu, çanlığı pek belli olmadı çünkü  fotoğrafı çekerken içeriye çok az kıvrıldılar. Kalıp için söyleyeceklerim; ilkin herşey gayet güzeldi ancak, kalıbın arka kısmı ile ön kısım arasında ciddi bir uyumsuzluk yaşadım provalarda çok net görüldü. O nedenle kalıbı yeniden kullanmam büyük ihtimalle... Kare yaka için kare şeklinde öne parça çevirdim. Öne parça çevirme konusunda buradaki yayına bakabilirsiniz orada kolun dışına parça çevirmiştim, aynı mantıkla hareket ediliyor. Tam karenin dönüş noktalarına çıtlatma yaptım ancak kalın kumaşlarda bunu düzgün yansıtmak kolay olmuyor. Ayrıca sabah işe yetişmek için  ütüsüz çekmek durumunda kaldım. Kusura bakmayın.


   Yan kol altından gizli fermuar diktim, gizli fermuar dikişinin bana kalırsa en önemli mantığı kumaşın düzüne (kumaşın desenli tarafına), fermuarın düzünü yerleştirmekten ibaret. Değilse farklı fermuar ayaklarına takılmayın.  Farklı farklı fermuar ayakları olsa da hepsi aynı işi görüyor, bu gözünüzü korkutmasın. Fermuarımızı önce hafif ısıda ütülüyoruz, fermuar dişlisine yakın iyice açılması için, ardından yukarıda görüldüğü gibi desenli kumaş yüzüne fermuarın ön yüzünü birleştirip teyelliyoruz. Yukarıda görüldüğü gibi fermuarın ters tarafının bize bakıyor olması gerekir. Dikişin nasıl yapıldığına dair pek çok video da var internet üzerinde, onlara da bakabilirsiniz. Ayrıca tavsiyem tecrübenizi geliştirmek için öylesine gizli fermuar alıp, gizli fermuar ayağıyla; dikiş sıklığınızı en yükseğe getirerek (4-5 mm daha yükseği varsa o da olabilir) birkaç denemeyle gizli fermuar dikmek. Dikiş sıklığı yüksek olursa tekrar tekrar söküp dikmek problem olmaz. Bunu birkaç kez deneyin, hiç de zor olmadığını göreceksiniz.
 
 Sevgiler.

29 yorum:

  1. Renge bayıldım! Canım ellerine sağlık, harika bir elbise olmuş. Arkadaşın da güle güle giysin:) Öpüyorum:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Seher'ciğim. Ben de öpüyorum canım;) sevgiler.

      Sil
  2. çok başarıl olmuş ence, kumaş da çok hoş. güle güle giysin sahibi :))

    YanıtlaSil
  3. ellerine sağlık canım çok güzel olmuş:)

    YanıtlaSil
  4. Model ve kumaş çok isabetli olmuş bence. Renk ve kumaş zaten havalı bu modelle güzel durmuş. Güle güle giysin, senin de eline sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nebihan Hanım, çok teşekkürler, beğenmenize sevindim, sevgiler.

      Sil
  5. Çok güzel olmuş; kumaş ve renk seçimini çok beğendim. Elinize sağlık.

    YanıtlaSil
  6. Çok güzel olmuş ellerine ve emeğine sağlık canım :)
    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  7. eline sağlık canım, arkadaşın da güle güle giysin, buna beyaz inci kolye çok yakışır diye düşündüm:) bir fikir sadece:)
    sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Müjde Hanım, çok haklısınız hoş olur gerçekten, sevgiler;).

      Sil
  8. Merakla bekliyordum canım bu çalışmanın beklediğimede değmiş çok başarılı bir elbise olmuş. Tabi seninde nekadar titiz çalıştığınız ortada,iyi günlerde kullansın sahibi.
    Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Esasen üzerinde daha hoş durdu model ama arkadaşımı fotoğraflamak çok zor;)) o nedenle ancak böyle askıda çektim, sevgiler Nur..

      Sil
  9. çok sevdiğim bir renktir bu gerçekten göz alıcı... kumaş ve model seçimi de harika, yine harikalar yaratmışsın cnm...
    güzel günlerde giysin arkadaşın
    ellerine sağlık
    sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Melis'ciğim beğenmene sevindim canım, çok teşekkürler.

      Sil
  10. Elinize sağlık Handan Hanım güzel bir elbise olmuş.Ön parçanın bel den bütün olarak çalışılması halinde daha iyi netice alınırdı. Model çiziminde de ön parça bütün çizilmiş. Bir daha ki elbise de bu şekilde kesim yaparsanız sonucun daha iyi olduğunu göreceksiniz. Kucak dolusu SEVGİLERİMLE

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Türkan Hanım, evet haklısınız, ben onu arkadaşıma teklif ettim ama iki parçalı olmasında ısrarlı olunca elden başka birşey gelmedi, geçmişte bütün kalıp olarak çalışmıştım kuplu giysilerden çok güzel duruyor gerçekten ama o böyle isteyince ben de bu şekilde tamamladım çalışmayı;))) Sevgiler benden de çook.

      Sil
  11. Handancığım fermuar ayağını kullanmayı bilmiyorumki ben normal düz dikişle diksem çokmu kaba durur?
    makinamın fermuar ayağı varmı inan onu bile bilmiyorum :)

    YanıtlaSil
  12. yaka çevirme olayını tekrar görsellerle anlatabilir misiniz handan hanım... kol çevirmedeki kısımdan anlayamadım :( sevgiler ..gül...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gül Hanım, merhaba, yaka çevirme işini gece yaptığımdan fotoğraflayamadım. Ama sizi aydınlatıcı bir yayın daha mutlaka yapacağım, çünkü kendime de kare yaka bir tane yapmaya karar verdim;)). Esasen mantığı şu, normalde çevrilen parçalar hani giysilerin içinde kalır biliyorsunuz, ama bunda dışarı çevirip kalan parçaları da içine kıvırıp dikiyoruz. Parça çevirme olayını ben hem içe, hem dışa nasıl yapılır, yayınlayayım bir gün iyi oldu hatırlattığınız;))! Sevgiler benden de:)

      Sil
  13. Beklediğim elbise.
    Rengine bitmiştim zaten.
    Nefis olmuş.
    Bir postunda üzerinde görmek isterim ...
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gülay'cığım beğenmene sevindim. Elbiseyi arkadaşıma diktim onu yakalarsam bir ara fotoğraflarım, sevgiler canım.

      Sil
  14. Gerçekten herkes gibi bende rengini çok sevdim, şu sıralar elbiselere karşı da sanırım fazla ilgim var :) çok güzel olmuş ellerinize sağlık güle güle giysin arkadaşınızda inşallah :)

    YanıtlaSil
  15. Ellerine sağlık çok güzel olmuş.Rengi çoook güzel:)

    YanıtlaSil