24 Haziran 2014 Salı

Gri Tişört Boyama


  Merhaba, daha önce de bloğumda gri t-shirt yenileme adında proje paylaşmıştım  benzer bir teknikle  bu kez kendi adımın baş harfini tişörte boyamış oldum. 

   Bahar başlangıcında gri ve yazılı tişört çılgınlığını  örneklerle paylaşmıştım, isteyenler onlara da bir göz atabilir.




   Rüzgar saçlarımı bir oraya bir buraya savururken çekim yapmak zorlaştı ama saçlarımdan çok memnunum; bakım uyguladım sizin le de paylaşacağım, oldukça işe yaradı. 


Yeni ayakkabılarımı bir önceki yayınlarımdan birinde kutu içinde paylaşmıştım, topuk şeklini merak edenler vardı ; dolgu topuk, platform değil ve dolayısıyla   çok yüksek sayılmaz.  Fazlasıyla rahat; hakiki deri bir ayakkabı internet ortamında da satışları var tavsiye ederim gerçekten çok rahat ettim.

Jean: Zara
Ayakkabı : Canzone 



    Gri tişörtün yapım aşamaları ise  fotoğraflardan da görüldüğü üzere gri bir tişört  ve üzerine boyamak istediğimiz desen seçilir ve yöntem belirlenir; ben stencil tekniğini kullandım ve bu amaçla asetat kağıdı üzerine deseni aktardım, ardından kretuar yardımıyla boyanması gereken iç kısımları kesip çıkarttım  ve böylece şablonu oluşturmuş oldum. Çift taraflı bantla şablonu tişörte sabitledim (yamuk yapıştırmamaya dikkat ediniz) ve beyaz akrilik boya ile boyadım. Ben içine biraz da beyaz opak kumaş boyası karıştırdım biraz daha akışkan oldu böylece. 1 gün kuruması bekleniyor ve üstüne ütü için kullandığınız ince bir bez örterek ütüleyebilirsiniz, direk ütü kullanmayınız. Benimkisi gibi son dakika aksiliği olup da  boya dökmezseniz projeniz tamamdır. Yok eğer ufak bir aksilik olur da boya dökülürse ki benim döküldü ıslak bezle güzelce silerek ardından yine 1 gün kurumasını bekleyip ertesi gün ütü işlemine geçebilirsiniz. Projeniz tamamdır;)

  

   Kırmızı ile işaretlediğim yerlerden  kestim ve  (yaka hariç) kıvırarak diktim yakayı kesip bıraktım dikmedim, kollardan iki kez dışarı kıvırarak diktim bel kısmında ise içe kıvırdım.   Daha arkası gelecek gibi durmadan başka başka  boyayasım var doğrusu ;) sonuç güzel olunca istekler artıyor, yok sonuç olumsuz olursa dikme ya da boyama isteği azalıyor sizlere de öyle oluyor mu?;))
Sevgiler.

38 yorum:

  1. süper olmuş valla,ellerinize sağlık
    çok seviyorum böyle tasarımları

    sevgiler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim, beğenmenize sevindim.

      Sil
  2. Çok orjinal olmuş. Güle güle giy :)

    YanıtlaSil
  3. Böyle gösterişli ve güzel bir hatuna böyle gösterişli bir ''H'' harfi yakışırdı zaten:))))) ben çok sevdim bu bluzu, kusursuz bir baskı olmuş gerçekten yakından daha da güzel:P Ayrıca o ayakkabılar bir harika, süper bir seçim, hem renk hem deri olarak çok kullanışlı ve şık....
    güzel günlerde kullan cnmcm:))))) öpüyorum!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Melis ciğim çok teşekkürler. O senin güzel bakan gözlerin, ve harika zamanlamaların sayesinde bu güzel pozlar yakalandı, instagram takipçilerini bildiği üzere. Eline sağlık senin de, sevgiler.

      Sil
  4. Çok güzel olmuş :) Ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  5. Çoookkk güzel olmuş ellerine sağlık :)))

    YanıtlaSil
  6. Handancım öyle güzel bir şey paylaştınki bütün gardrobu dökesim var şimdi :)
    hiç bilmediğim bir boyama tekniği ve o tişörte yeniden biçim kazandırışın yokmu onu görüncede eşimin bütün gardrobunu dökesim geldi :))
    bu teknikle kızımın tişörtlerine eteklerine yeni güzel şekiller ekliyebilirim değilmi
    ve handancım ben bir süredir yoktum saçlarının kesimide değişmiş ve sanki kilo vermiş gibisin ama ne yaptıysan sonuç gözalıcı !
    ayakkabıda güzel ama ben zara kotuna bittim güle güle giy canm :) öptüm çok :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle sevgili Tülay;) neler olmaz ki:) Şöyle bir dolaplar kontrol edilsin bakalım neler çıkacak;) Sevgiler canım ben de çok öpüyorum .

      Sil
  7. harika olmuş renk seçimi de çok başarılı selamlar.....:))

    YanıtlaSil
  8. Harika, bayıldım, kusursuz görünüyor..Ellerine sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Elif Hanım beğenmeniz beni mutlu etti, çok teşekkürler.

      Sil
  9. Ay cok guzel ellerinize saglik. Harika olmus. Ben de bir dolabi karistirayim bakalim

    YanıtlaSil
  10. Canım ben boyamayada tişörtün yeni şeklinede bayıldım. Bu tarz eğlenceli projeler tam kafa dağıtmalık çok seviyorum bende. Güle güle kullan canım, sevgiler

    YanıtlaSil
  11. aa canım ne güzel.. Maşallah çok maharetlisin :) Ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  12. Handan'cığım, senin bu projen yüzünden kocalarda tişört bırakmayacak bu hatunlar. O kadar güzel olmuş ki insanın hemen bir şeyler kesip biçesi geliyor. Baskı çok başarılı ve birçok başka projeler için ilham verici.
    Model güzel, üzerindeki her parça ayrı şık, fotoğraflar harika...Süpersin canım!

    YanıtlaSil
  13. En sevdiğim desenlerden biri t-shirt üzerinde harika olmuş ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  14. harika olmuş! ayrıca kombin de çok hoş :))

    YanıtlaSil
  15. Beni de heveslendirdin şimdi iyi mi?
    Yaz sezonu açıldı ya yatılı konuklar var bizde :))) Bir fırsatını bulursam ben de deneyeceğim hem ahşap boyama için aldığım bir dolu stencil var onlar da işe yaramış olurlar böylelikle.
    Sağlıkla giy canım sana her şey çok yakışıyor zaten maşallah !

    YanıtlaSil
  16. Handancım süper olmuş. Çok beğendim. Sonrasında bedenine oturtman çok daha feminen bir hava katmış.
    Saç bakımı ile ilgili bilgileride bekliyorum :)

    YanıtlaSil
  17. Yaa çok güzel olmuş. Ne beceriklisin, Maşallah.. Güle güle giy.

    YanıtlaSil
  18. Atolyekedi: Kesinlikle birşeyler çıkar şöyle bir bakın derim;)

    nuryyl:Sevgili Nur, kesinlikle, kolay projeler ama insanı oyalayıp mutlu ediyor;)

    Büşra Kahveci: Çok teşekkürler, sevgiler.

    NOWACRAFT: Çok teşekkür ederim Nowa Hanım, aynen hanımlardan dolaplara saldırı başlayacak;) eminim herkes birbirinden güzel şeyler yapıyordur zaten bu da yeniden hatırlatma oldu;))) Sevgiler benden de..

    Juliette Koc: Beğenmenize sevindim çok teşekkürler.

    ANTİGONE: Çok teşekkürler, Sevgiler.

    coletté: Sevgili Nilgün Abla’cığım, aynen stencil desenleri senin evde taşıyordur kimbilir ne güzellikler çıkar onlarla;))) Sevgiler.

    gülay Cansever:Gülay’cığım beğeneme sevindim evet spor mu olsun hafif oturtayım mı derken feminen görüntüde karar kıldım. Teşekkürler paylaşacağım saç bakımı bilgilerimi tatlım, sevgiler.

    bahceperisi: Artık maharet mi bilemem ama kesinlikle; can sıkıntısı diyebiliriz;)))

    YanıtlaSil
  19. Harika bir iş çıkarmışsın çok da yakışmış:))

    YanıtlaSil
  20. çok yakışmış ve harika olmuş canım. Ayakkabılara da bayıldım hani

    YanıtlaSil
  21. Uzun süredir sağlık sorunlarım nedeniyle buralarda değildim. Çok pratik ve güzel bir çalışma olmuş. Dilerim bundan sonra aralıksız takip edebilirim bu güzel bloğunuzu.
    Sevgiler,

    YanıtlaSil
  22. T-shirt erkeksi bir modelden kadınsı modele geçiş yapmış,çok da yakışmış.Saçların için ne yaptığını merak ediyorum doğrusu,sabırsızlıkla bekliyorum.Hoş belli ki saçlarının kalitesi zaten güzel,benimkiler maalesef çok ince telli. :))

    YanıtlaSil
  23. Harika olmuş canım benim ellerine sağlık. Ben de bir kaç tane beyaz tişört almıştım boyamak için, üşengeçliğimden öylece giyiyorum onları. Senin projen çok ilham verici oldu. Özellikle yapraklara bayıldım! Çok da yakışmış canım. Saçların da harika görünüyor:)

    YanıtlaSil
  24. Handamcım merhaba fırsat bulmuşken blog ziyaretlerine çıktım . :) Epeydir yoğun çalışıyorum o yüzden uzak kaldım buralardan . Tişörtüne bayıldım. Çok cici çok yaratıcı bir fikir canım eline sağlık güzel günlerde kullan . Resimlerde harika her zaman ki gibi sen de çok tatlı çıkmışsın . Sevgiler...

    YanıtlaSil
  25. Bayıldım valla. Süpersin. Nasıl zaman buluyon bunca işe :) Yapasım geldi. Sana gelsem birlikte yapıversek :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Suhuba gel birlikte yapalım:) güle eğlene karalar,yaparız bir şeyler; )), ne zaman istersen beklerim gerçekten.

      Sil
  26. Değerli yorumlarınız için çok teşekkür ederim.;).

    YanıtlaSil