8 Ekim 2014 Çarşamba

Gri Yarasa Kollu Triko Bluz


    Merhaba ne zamandır aklımda olan bir çalışma bu. Ben bu çalışmayı doğum günü hediyesi olarak hazırlasam da esin kaynağım aşağıda görülmekte, birebir aynısını yapmadım ancak bir parça uğraşmayla olabilecek bir model. Yukarıdaki model de giyince çok hoş duruyor.  Kendime de bir tane hazırlamayı düşünüyorum, yukarıdaki model gibi mi olur, aşağıdaki model gibi açık birşey mi olur bilmiyorum. Şehrimiz bir parça soğuk olur açıkçası tam karar vermiş değilim ancak trikodan hazırladığım için gayet sıcak tutacak birşey oldu bu.






    Hazırlık aşamasından çok kısaca bahsettim ki dikmeyi düşünenleri hevese getirsin. Yarasa kollu çalışmalar diğer dikiş işlerine göre oldukça basit.

 Yarasa kollu bir bluzumu kalıp olarak kullandım. Bilek kısmına manşet (bilekçe) yaptım. Ben genelde standart sayılabilecek  (kendimce) bir ölçü kullanıyorum bileklerde 21-22 cm'e 7 cm, tam uyuyor benim için, ne gevşek ne sıkı. Manşet için kestiğimiz parçayı tersi dışarı bakacak şekilde ikiye katlıyor ve overlok ya da zigzag dikiş atıyoruz, ardından bu kez dikişler içeride kalacak şekilde manşet kısmını ikiye katlayıp bluzun  bilek kısmında üst üste yüzleri birbirine bakacak şekilde overlok yapıyor ve dikiş atıyoruz ve manşetler bitiyor.



   Modele yukarıda görüldüğü gibi baştan karar versem de farklı hazır yakaları da denemeden edemedim ve nihayetinde krem rengi dantel yakayı kesip farklı yerleştirerek zigzag dikişiyle uyguladım. Bakalım kendim için nasıl bir şey yapacağım, bu modeli nedense çok sevdim bir seri üretme isteği oldu  açıkçası:).


 



49 yorum:

  1. Cok guzel olmus, manset kismini ben zor geldigi icin yapmiyordum, Kolaymis halbuki.. sevgiler, gule gule giyin..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Meri, sen daha güzellerini yapıyorsun aslında, insana bazen bir giysinin herhangi bir bölümü ille de zormuş gibi gelebiliyor.

      Sil
  2. Senin yaptığın daha güzel olmuş o resimdekini beğenmedim ben. Ama bir heves geldimi evet geldi eve dönünce bakacağız duruma :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Aycan, çok teşekkürler, gelsin gelsin;)).

      Sil
  3. Hoşgeldiniz Handan hanim yeni projenin devamını ve tabii ki giyilmis halini merak ediyor ve bekliyorum kolaylıklar dilerim sevgilerimi biraktim.:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgi Hanım, çok teşekkürler, ben de yapınca üzerimde yayınlayacağım artık;) teşekkürler.

      Sil
  4. Gerçekten çok heveslendim,ufak tefek dikiş bilgim var,ilk fırsatta uygulamak isterim...ellerine sağlık arkadaşım güle güle giyin...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tülin Hanım, çok güzel şeyler yaptığınızı biliyorum ve dahasında yapabilecekleriniz de en az diğer çalışmalarınız kadar orjinal olacaktır. Sevgiler.

      Sil
  5. Pratik ve çok şık olmuş. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  6. Oldukça güzel görünüyor. Üzerinizde de görmek isteriz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben kendime de yapınca onu yayınlayacağım;) sevgiler.

      Sil
  7. çok güzel olmuş danteli şıklık katmış çok iyi anlatmışsın tam mevsimi güle güle giy selamlar.....:))

    YanıtlaSil
  8. Merhaba; gri en sevdiğim renklerden biri. Size de çok yakışacağını tahmin ediyorum, iyi günlerde kullanmanız dileğiyle. Selamlar :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayten Hanım, merhaba benim de sonradan fazlasıyla sevdiğim bir renk oldu esasen renkli olmayı da seviyorum. Benden de sevgi ve selamlar;)

      Sil
  9. Çok değişik ve şık olmuş :) Sahibinin üzerinde de görebilirmiyiz ki :)) Ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, ben kendime diktiğimi üzerimde yayınlayacağım, sevgiler;)

      Sil
  10. Çok güzel olmuş, ellerine sağlık, kendin için bir de orjinal fotoğraftaki gibi açık rengi denesene :) Hem yarasa kolu hem danteli hem de kayık yakayı pek çok severim, üçü birarada harika olmuş :)
    Kendin için diktiğinde mankenliğini de sen yap Handancım, çok güzel taşıyorsun çünkü kıyafetleri :)
    Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Esen, ben de senin gibi düşündüm, ondan da kendime yapayım diyorum;) bakalım nasıl olacak;) Güzel sözlerin için ayrıca teşekkürler, o senin güzel görünüşün, beğenmen mutlu etti.

      Sil
  11. merhabalar...dikisle yillardir ugrasan birini eski gunlere goturdun sevgili handan...
    ellerine kollarina saglik,,ne guzel birseyle ugrasmak,,,meydana cikarmak
    sevgiler bahcemden:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sizin yaptığınız güzelliklere de ben hayranım, evet birşeyler üretmek insan için müthiş bir duygu, paylaşımlarımız insanlar için heves verici oluyorsa bu daha da güzel.. Benden de o güzel bahçeye sevgi ve selamlar..

      Sil
  12. Çok şık olmuş yakayı yerlestirisin de farklılık katmış valla be de beğendim sahibi Güle güle gitsin inşallah

    YanıtlaSil
  13. Çok kullanışlı bir model bu canım , açıklamalar da dikiş dikmek isteyenleri heveslendirecek. Detaylı anlatım iyi oluyor. Ellerine sağlık. Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Nur, basit bir model ama anlatımlar çoğu zaman insanlar için teşvik edici oluyor. Sevgiler benden de;))

      Sil
  14. ne hoş bir çalışma olmuş bu böyle, eline sağlık şeker...

    YanıtlaSil
  15. Canım harika bir çalışma olmuş! Bayıldım:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Seher'ciğim beğenmene sevindim basit fakat giyince oldukça hoş durdu;)

      Sil
  16. Dikiş dikmeyi cok istedim ama makina basina ilk oturdugumda igneyi kirdim ve o sinirle bir daha oturmam dedim.Bayiliyorum dikislarine Handan.Ellerine saglik.Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Gülev, o tarz aksilikler hep oluyor bu seni yıldırmasın, anlıyorum;))) Otur bence dikiş makinesinin başına mutlaka güzel işler çıkartırsın;) dikişlerimi beğenmene çok sevindim, sevgiler benden de...

      Sil
  17. Handancım geçmiş bayramın kutlu olsun canm :)
    Bayramda bilgisayar açmak gelmedi içimden o yüzden kutlayamadım bayramını kusura bakma olurmu :)
    Trikoya gelince yine her zamanki gibi çok zor bir çalışma seçmişsin ve her zamanki gibi emeğine değmiş ama o esinlendiğin modele bayıldım doğrusu ,sevgiler cnm :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Tülay, canım senin de kutlu olsun. Hiç önemi yok;) olabilir ne demek ben de çok yoğundum, bayram öncesi, bayram ve sonrası yine de dolu dolu geçiyor benim öyle oldu, bir de cenazemiz vardı ki, insanlar ne yaşadıklarını kendileri bilirler. O nedenle ben bu tarz detaylara hiç takılmam;)) rahat ol lütfen. Bu arada bayıldığın o modelden yapacağım;)))! Sevgiler.

      Sil
    2. Allah sabır versin canım mekanı cennet olsun inşallah
      bide biliyorsun kanlı ay denen şu şey varya akrepleri çok etkileyecek denmişti , ancak bu kadar tutar yani full dolu bir ay yaşıyorum
      yetemiyorum artık , Kibele'nin ilk kez tattığı okul heyecanı ve koşuşturmalarının yanına aynı anda benim atölyeye başlamam denk düştü , biliyorsun esk.ana.üni.güzel san.bırakmıştım ben şimdi atölyede resim aşkımı yaşıyorum tekrardan.
      Napim Handancım iz bırakmak lazım hayat beklemiyor hiç :)
      bak gördünmü yine çenem düştü :) sevgiler cnm

      Sil
  18. o kadar kolaymış gibi anlatmışsın ki heveslenmeden edemedim :) çok şık olmuş kesinlikle ellerine sağlık sevgili handan..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Heveslen tabiki, kolay gerçekten, beğenmene çok sevindim Dolunay' cığım Sevgiler.

      Sil
  19. Çok güzel olmuş ellerinize sağlık..Bana da ilham oldu doğrusu..))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Neslihan'cığım, senin güzel çalışmalarını da ben hayranlıkla izliyorum doğrusu, beğenmene çok sevindim, sevgiler.

      Sil
  20. muhtesem otesi olmus handancım bayıldım

    YanıtlaSil
  21. merhabalar. çok güzel olmuş Eskişehirin havası düşünülünce tabi ki sizin diktiğiniz daha kullanışlı. iyi günlerde giysin sahibi ve mutlu yılları olsun. emeğinize sağlık.

    YanıtlaSil
  22. yarasa kolu çok seviyorum, ne güzel anlatmışsın,
    ellerine, emeğine sağlık..
    sevgimle..

    YanıtlaSil
  23. cnm güpür detay nasıl da güzel bir hava katmış bluze, nasıl da güzel düşünmüşsün... güle güle kullansın hediyenin sahibi... Kendin için hazırlayacağını da merakla bekliyorum cnm:)))) ellerine sağlık
    sevgiler

    YanıtlaSil