22 Ekim 2014 Çarşamba

Kolay Broş Yapımı



    Merhaba soğukların kendisini biraz daha hissettirmeye başladığı şu günlerde boyunluk fular ve benzeri aksesuarlara ilgi de giderek yoğunlaştı. Geçen senelerde de yapmıştım boyunluk  (Snood). Genellikle yumuşak ama kalın penye kullanıyorum. Örgü olanların kimisi kişiye göre alerji yapabiliyor. Bir etkinlik için yaptığım bir çalışma bu, bir iki güne yayınını hazırlayacağım. Ama onun öncesinde bu kolay broşu evinizde hiç de sıkılmadan kolayca yapabilirsiniz. Malzeme seçimi ise tamamen size kalmış, özgürsünüz.

Ben evde bulunan malzemeleri değerlendirmek istedim. Evinizde bulunan küpe, ya da hazır süslerden yararlanabilirsiniz. Yine de; deri, küpe  ya da hazır süsler, japon yapıştırıcısı, nakış makası (bu makası size mutlaka tanıtmak istiyorum başka bir yayında harika birşey), iğne, naylon iplik ve başkaca süs iplikleri benim tercihim. 





   Ben hazır bulunan süsün uçlarına püskül yapmayı tercih ettim. Bunun için elinizdeki hazır süs -tuhafiyelerde satılıyor böyle şeyler-;(benimki baklava şeklinde görüldüğü gibi) onun aynısının kalıbını çıkartıp başka bir deriye onu kesiyoruz, ardından hazır iğneliği, iplik ile deriye tutturuyoruz. İğneye ipliğin geçmesinde ben -Balmumu- yerine ağzını açık bırakarak biraz kuruttuğum, "mat saç wax" ı kullanıyorum. Naylon iplikler ve nakış iplikleri lif lif ayrılır ve iğneye geçmekte sıkıntı yaratır bilirsiniz. Ağzı açık kalıp kuruduğu için  ipliğin ucunu balmumlayıp geçirmek yerine işlerimi kolaylaştırıyor, kullanmadığınız varsa denemenizi tavsiye ederim ancak çok kurutmayınız; çok işe yarıyor.

 


    Deri parçasına naylon siyah iple sabitlediğimiz iğneliğimizi hazır süsün arkasına japon yapıştırıcısıyla yapıştırdım ve broşum hazır oldu. Sizler buna benzer yalnızca bir deri parçasının üzerini süsleyerek çok daha farklı modeller elde edebilirsiniz, derinin üzerine kullanacağınız malzeme gerçekten de bizim hayal gücümüze kalmış. Atmayı düşündüğünüz çantalarınızın deri kısımlarını da bu tarz çalışmalarda kullanabilirsiniz.  Bugün kolay bir çalışma paylaşmak istedim, zira kışa girerken, evdeki fazlalıklar yeniden gözden geçiriliyor tahminimce,  ben bir sürü çanta ayırmıştım ki, bazılarını bu tarz çalışmalarda kullanmaya karar verdim. 

Sevgiler.

14 yorum:

  1. That is amazing! Great job.

    http://www.thefashionstirfry.com

    YanıtlaSil
  2. Merhaba Handan,yine ne hoş bir iş çıkarmışsın,tebrik ederim.
    Bu arada bana gelen ödülü seninle paylaşmak istiyorum.Beklerim :)

    YanıtlaSil
  3. Çok güzel olmuş gerçekten, çantalarda iyi fikir çünkü çabuk sıkılabiliyoruz, ellerinize sağlık :))

    YanıtlaSil
  4. Merhaba. Ne kadar yaratıcı bir çalışma. Değerlendirme konusunda tebrik ediyorum.
    Nursel hanımdan ödül aldım (size de vermiş o ayrı) Ben de bu ödülü sizinle paylaşmaktan mutluluk duyuyorum.

    YanıtlaSil
  5. ellerinize sağlık. balmumuna alternatif bulmanız çok güzel olmuş. sevgiler...

    YanıtlaSil
  6. snood güzel, broş ondan da güzel, denemeli ikisini de ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  7. hem yaratıcı hem şık olmuş.ellerine sağlık sevgili handan.bu arada balmumuna verdiğin alternatif şahane!

    YanıtlaSil
  8. Süper bir çalışma harika işçilik muhteşem fikir :)))

    YanıtlaSil
  9. Canım ellerine sağlık. Pratik ve şık bir çalışma yapmışsın. Güle güle kullan. Sevgiler

    YanıtlaSil
  10. Eline sağlık çok güzel :)

    YanıtlaSil
  11. canim ellerine saglik cok güzel hem kolay hem pratik bir calisma olmus muhtesem :)
    sevgiler♥

    YanıtlaSil
  12. Handancım bu kadar işi çalışmana rağmen başarabilmenin sırrını çözdüm galiba :)
    senin kendine özgü çok pratik ve kolaylaştırıcı çözümlerin var , allahaşkına ben yıllardır iğneye bir türlü iplik geçiremem , sinirden deli olurum ama böylesi bir çözüm hiç aklıma gelmemişti :(((((
    Dilerim yazının tamamını herkes okur , bunu atlamaz çünkü gerçekten önemli bir detay

    YanıtlaSil
  13. Cnm gerçekten ben de Tülaya katılıyorum. Farklı bir titizlikte çalışıyorsun. El becerin harika zaten:))) çok güzel bir çalışma olmuş yine malzemeleri harika kullanmışsın, ellerine sağlık:)))

    YanıtlaSil
  14. ELLERINE SAGLIK COK SIK OLMUS ELAIGDAN SEVGILER SIMDIDEN IYI BAYRAMLAR IYI TATILLER DILIYORUM

    YanıtlaSil