17 Kasım 2014 Pazartesi

Ekose Şal Denemem ve Bir Mim

    Merhaba,
 Sevgili Tülin Hanım'ın (Tatesal) bir önceki yayınımda bahsettiğim şalını ilk dememe giriştim. Hayli de ördüm aslında ama yanlış iple örmüşüm. Kalın ip kullanmam büyük hata olmuş, oysa o şalın akışkan dokusu çok net belli oluyordu ona rağmen, kalın iple de olur ve çabuk biter diye düşünmem büyük hata oldu. Kalın iple hakikaten çok çabuk ördüm ;)).  Planım bir giysinin gövdesini oluşturacak şekilde  ekose dokulu bir parça elde etmekti aşağıda da görüldüğü üzere vücut şeklini yansıtacak şekilde ördüm kafesleri. Üzerine kaba durmamamsı için hafif ütü geçecektim. Dar olsun istediğim yerlerin kafes aralarını 1 zincir, geniş olsun istediğim yerlerde ise 2 zincir ara verip ördüm. Buraya kadar herşey yolundaydı, ancak ön parça artık tamamdır diye düşünüp aralarından halı dokusu gibi geçeceğim diğer ipleri  geçirmeye gelince herşey  su yüzüne çıktı, kalın iple oluşturduğum bu yapı hiç de istediğim görüntüyü yansıtmadı, sebebi ise aşağıda da rahatça görebileceğiniz gibi çok kalın ip kullanmam oldu, bu örneği siz de benim gibi hırsa gelip bir anda örerek kalın ip kulanmayasınız diye göstermek istedim.  Bu örnek için ince ip kullanılması gerekiyor arkadaşlar açık ve net;)!




 ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Gelelim Mim konusuna; enteresan bir mim, Complete the Sentences; beni mimlemiş;

Aşağıdaki Smiley lerin benim için ne ifade ettiğini  içlerinden seçerek anlatmaya çalışacağım.
 


  Ben çok fazla smiley kullanan biri değilim çünkü, sanal iletişimde özel bir yeri olsa da hatta özlü bir şekilde anlatmaya yarasa da bazen cümlenin gelişine göre kullanılması yanlış anlaşılmalara neden olabiliyor. Kısacası sanal iletişim zaten her dakika yanlış anlamalara müsaitken, bazen sizin kullandığınız bir smiley karşı tarafca farklı yorumlanabilir, o nedenle çok fazla kullanmıyorum sanki. Bununla birlikte "ÖZLÜ" bazı anlatımlar için gerekli olduğunu söyleyerek içlerinden seçtiğim birkaçının bende çağrıştırdıklarını paylaşayım. 

1 ve 3 en çok kullandıklarım. Benim için onlar özel...:)

2 - Bazı gençlerin birbirleri için ve dahi kendilerinden büyükler için sürekli ama sürekli yaptıkları hareket!! "Noooolmuş yani" havası, ne olduğunu bazen geç keşfediyorlar;)))! 

4- Ev ortamlarında,  ya da çok sevdiğim insanlarla bir aradayken...

5- En sevdiklerimden, nedense onu görünce hep gerçekte de küçük olan yüzüme bir türlü uygun bulamadığım gözlükler geliyor;) bir bulsam aynı 5 teki gibi gülümseyeceğim. O da ondan gülüyor muhtemelen, bak tam yüzüme göre bir güneş gözlüğü buldum,  içim rahat, keyfim yerinde;))!!! Bir de gözlük her daim kurtarıcı, gözlerdeki asıl durumu gizliyor, için için gülüyor musunuz, yoksa gözleriniz hüzünlü mü dolaşıyorsunuz belli değil,  bazen belli etmemek gerekiyor;)!  Bu smileyi seviyorum;)

8- Zaman zaman kendimi hissettiğim:)! Hehehe....!

10-12 Ülkemde olanları düşünürken şu sıralar hep bu hale dönüyorum.

      Benden bu kadar;)) yapmak isteyen tüm arkadaşlarım seve seve davetlidir.


Sevgiler.

7 yorum:

  1. Cevaplarını çok sevdim. Enn çok da 2'yi! Tam isabet bence.
    Bu arada örnekle ip uyum sağlamamış desen de, pembesi tam benlikmiş...
    Sevgiler...:)

    YanıtlaSil
  2. Handancım o dediğin şeyi defalarca yapmış halende yapmaya devam eden biriyim ben :))
    Çabuk bitsin diye kalın ip seçtiğim yada kalın şiş kullandığım çok oldu :)
    İpin üstündeki numaraya uymak gerekiyor biliyorum ama napalım bizler meşgul ve üretken kadınlarız olur o kadar hatalar dimi ama :))

    YanıtlaSil
  3. Renkleri çok güzel seçmişsin canım, kalın iple daha farklı olmuş duruşu neyse sende denemiş olmuşsun. Eminim ince iple de denersin sen :) Eline sağlık canım

    YanıtlaSil
  4. Renkler süper olmuş. Vakit bulsam patronla kendime atkı yapacağım. Mim de şahane. İlk smile'ın gençlerin "ne olmuş yani?" söylemine aitolduğunu düşünemezdim. Kendine çok iyi bak. Öptüm.:)

    YanıtlaSil
  5. şirincik yazmışsın yaaaa :)

    YanıtlaSil