27 Kasım 2015 Cuma

İnstagramdan Kareler

   Merhaba 
   İnstagramdan kareler paylaşmayalı epey oldu. Kumaşlar alındı, bazı kalıplar üzerinde karar veremedim derken siyah renk üzerine yoğunlaştığımı da belirtmiştim. Siyah kumaşlar alındı ama, Dikiş makinemin bu arada bozulduğunu ve bakım yaptırılmak için beklediğini de belirtmeliyim, aslında vakti gelmişti. Hem  Singer Overlok makinemi,  hem de Janome 423 S' yi hiçbirşey olmasa bile bakıma götürmeyi düşünürken, kalın penyeyi dikemeyince defalarca deneme yapmama rağmen başarılı olamayınca bakımın zamanı geldiğini anladım.  Birkaç güne kadar bakımı yapılacak her ikisininde.. 

   Yine belirtmeliyim ki Janome 423 S den fazlasıyla memnunum, 3,5 sene tamamlandı 4'e girmek üzereyim ve bana bu güne kadar hiç sorun çıkartmadı... Ancak  profesyönel bir bakım arada yaptırmamız daha doğru diye düşünüyorum.



 Kumaşlardan başlayayım;

1- Çok sert kalın lastik bir kumaş, bomber ceket ve benzeri uygulamalarda lastik bölümlerine dikmek için alındı...

2- Kalın Penye ile Bluz yapılacak.

3- Siyah kaşe kumaş ile Bomber ceket yapılacak, bu sürprizli olsun, şayet kenarlarda duran farklı bir dalgıç kumaşımı bulursam onunla birlikte kullanmayı düşünüyorum.
4- Sportsoul.com dan aldığım Nike Free yürüyüş ayakkabılarım. İnanılmaz hızlı bir kargoyla elime ulaştı çok memnun kaldım. 

5- Bloğumla çok ilgilenemiyorum şu sıralar çünkü çalıştığım iş yerimde hayli yoğunum, sürekli beyaz kağıtlara bakıyor, makaleleri gözden geçiriyor, ve yazışmalar yapıyorum çalıştığım Dergide. Dergi işleriyle o kadar yoğunum ki, beyaz kağıtlara bakmaktan artık neredeyse iflasın eşiğinde olan gözlerim için A vitamini kullanıyorum. 





Bu güzellikleri ise Elif Hanım'ın instagram hesabından faturalı olarak almış bulunmaktayım. Lacivert Beyaz ikat desen kalın-esnek bir kumaş, Nar çiçeği krep kumaş, Çelik makas, ince ve uzun toplu iğne (bu çok işe yarıyor!), 4 farklı boy biye aparatı --ne zamandır istediğim bir güzellik--, çizim sabunları, ısı ile kaybolan çizim kalemi, mıknatıs ve yassı şerit gibi birçok güzelliği bir arada bulduğum bir alan. Elif Hanım pekçok şeyi de hediye gönderdi aslında, hangi birini sayayım, tek tek saydığım bu güzelliklerin pekçoğu aynı zamanda hediye geldi!. Dolayısıyla Ürünlerin kalitesine mi şaşırayım, yoksa satın aldığım kumaşların kalitesine ve kusursuzluğuna mı şaşırayım bilemedim, neyse karar sizin, isterseniz sizler de bir girip bakın derim. Kesinlikle tok gözlü ve anlaşılır  iletişimi olan güzel bir insan tanıdım. Tabi ki sizler de ne istediğinizi biliyorsanız,  nasıl bir kumaş, nasıl bir aparat, nasıl bir ürün, çünkü ne istediğimizi bilmek önemli, mutlaka aradığınız güzelliklere orada denk gelebilirsiniz. İnstgram hesabı= kumas.ekaragol1


 Evet dikiş makinemi yaptırır yaptırmaz tamamlayacağım siyah renkli bluz ve bomber ceketi tamamlar tamamlamaz sizlerle paylaşacağım zamanı ben de iple çekiyorum. Farkında olmadan dikiş makinelerimiz hayatımıza öyle bir girmiş ki, şu an en ufak bir tadilat için bile ne kadar önemli bir ihtiyaç olduğunu bir kere daha anladım. Bozuk olan dikiş makinem değil de kendime ait önemli bir parçam çalışmıyormuş gibi eksikliğini hissediyorum. Elde de dikebiliriz ama kesinlikle dikiş makinesi konforuna alışmışım çok net hissettim. 


Güzel günler, güzel haberler ve gelişmeler kapımızda olsun hepimizin. 
Sevgiler.


21 yorum:

  1. Siyah kumaşlar şu ara benimde favorim. Merakla bekliyorum diktiklerini sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de dikiş makinelerimin problemi biter bitmek dikmek istiyorum bunları. Sevgiler benden de:)

      Sil
  2. Ya insan naskl mutlu oluyor dimi dikiş ile ilgili malzemeler alınca. Bu biye aparatlarından ben de aldım henüz denemedim. Güle güle kullan canım hepsini.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen Fulya'cığım, bence burada ayda kaç dikiş diktiğimiz ya da dikmediğimiz değil de, sadece onlara sahip olmak bile açıkçası beni mutlu ediyor:))

      Sil
  3. dikiş bana göre çok zor o yüzden hayranım böyle sayfalara kolay gelsin :) bu arada takibe aldım müsaitseniz beklerim sevgiler :)
    http://apaydindunyam.blogspot.com.tr

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gonca Hanım, keyifli aslında ama bazen zorladığını itiraf etmeliyim, o da kalıbın beklediğiniz gibi çıkıp çıkmadığıyla ilgili olabiliyor, kumaş cinsi kaynaklı olabiliyor, zamanla vücudunuzu tanısanız bile --Olmayacağı varsa, Olmuyor!-- işte bunlar bazen yorucu yine de güzellikleri yakalayınca unutuyorum problemli taraflarını..

      Sil
  4. Gerçekten de dikiş makinası insanın bir parçası gibi oluyor değil mi? Onsuz gün geçirince insan tuhaf hissediyor kendisini..Evin bir ferdi gibi:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Elif Hanım, aynen ifade ettiğiniz gibi aslında makineler ve eşyalar da insanlar gibi hayatımıza giriyorlar ve biz onlara farklı değerler veriyoruz:)

      Sil
  5. Siyah kumaştan bluzun tamamlanmasını bekliyoruz. Blogu boslama.Arada yaz özledik seni.

    YanıtlaSil
  6. Kumaşları merakla beklemekteyim ;)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aycan ben de bekliyorum:) makineler bakımdan geçsin ve birşeyler artık ortaya çıksın istemekteyim.

      Sil
    2. Aycan ben de bekliyorum, dilerim biran önce bakım yapılır ve dikişte kaldığım yerden devam ederim.

      Sil
  7. Ben de merakla bekliyorum. Dikiş makinesikonusunda annem yapsa da - anneminkide bozuk- biz bakalım ne zaman alacağız? Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Safiye'ciğim çok teşekkürler, ben de makinemin bu kadar hayatıma girdğinin farkında değildim aslında.. Sevgiler benden de:)

      Sil
  8. Haydi bakalım tarayıcımı değiştirdim, google chrome inşallah artık sorunsuz yorum yapabileceğim sana Handan'cığım. :)
    bomber ceket ne bilmiyorum ama kolay gelsin:)harika yaparsın eminim. Yürüyüş ayakkabılarını güle güle kullan canım.
    Sevgiler.

    bismillah deyip tıklıyorum...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Müjde Hanım, farklı tarayıcılar kullanmaktan kaynaklı olabilir kesinlikle, ben yayınlarımı firefox da hazırlıyorum belki de sebep buydu, sorun çözüldüyse çok şanslıyım o halde:) çok teşekkürler.

      Sil
  9. Oleeeeeeeeeeeeyyyyyyyyyyyyy tık dedim gitti yorumum...demek tahminim doğruymuş internet explorer ile olmuyormuş ama diğer bloglara oluyor da sana niye olmuyorda onu hala anlamadım:)))zaten o kadarına aklım ermez teknik konular beni aşar:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Geldi yorum, nasıl mutlu oldum. Bazı insanlar vardır yazışmasanızda sizin için onun önemi, onun için de sizin öneminizi, değerinizi bilirsiniz. Bu durum sizin için geçerli kesinlikle Müjde Hanım. Çok teşekkürler değerli yorumunuz için.

      Sil
  10. Severek takipteyiz cnm merakla bekliyorum yeni dikişlerini de:)

    YanıtlaSil
  11. Guzel samimi yorumlariniz icin cok teşekkürler.

    YanıtlaSil