17 Kasım 2015 Salı

Düşük Bel Siyah Fırfırlı Etek

   Merhaba,
  Bir önceki yayında giydiğim montumla kombinlediğim siyah fırfırlı eteği sizlerle paylaşıyorum. Son derece kolay olan bu çalışmanın yapım aşamalarını anlatmak kolay olmasa da ilgili görselden kullandığım kumaş miktarını ve ölçüleri rahatlıkla alabileceksiniz. Mutlaka diken arkadaşlar olmuştur. Kendisine, kızına, yeğenine, ben de sevdiğim bir arkadaşımın eteğinden örnek aldım hiç de zor olmadı tahmin edeceğiniz üzere. Siyah olması biraz havasını ağırlaştırdı sadece, çocuksu havası siyah sayesinde biraz değişti sanki.


  Öncelikle şunu söyleyeyim ki bu düşük bel bir etek, fotoğraftan da anlaşılacağı üzere. Dolayısıyla bel ölçüm 80 değil elbette. Belin 5 santim altından hesapladım bu modeli etmek için.  Ben 36-38 beden arası giyiyorum, siz de ölçüleri kendinize göre hesaplayın. O nedenle tam da bu ölçülerde yaparsanız aslında düşük bel bir fırfırlı eteğe sahip olacaksınız.  Siyah rengi fotoğraflamak kolay olmasa da ancak bu kadar netleşebildi. Hatta füme gibi de göründü. Eteğin arka kısmına çok minik iki pens yaptım sadece basen kısmı çok hafif otursun diye, onun dışında hiç bir zorluğu yok. Herkes kendi bel ölçüsünü kenara yazsın ve basen ölçüsünden biraz daha fazla barçayı ilk 15cm'lik kısma yerleştirecek. Basen ölçüm 95 ben beş santim fazlasını aldım o kısmın rahat etmesi için, çok da bol olmasına gerek yok. Alt katları ise açıklamasıyla yazdım.




   Daha yapacağım hayli siyah çalışma var, nedense siyahlara taktım. Ama tabiki renkli parçalarla kombinlemek çok daha keyifli siyahı. Çanta, aksesuar, ayakkabılar renkli olursa siyah daha keyifli olabiliyor. Ama bazen simsiyah giyinmek çok hoşuma gidiyor. Sonraki siyahlarda buluşmak üzere..

Sevgiler:)

18 yorum:

  1. Çok güzel olmuş, emeklerinize sağlık

    YanıtlaSil
  2. Siyahı özellikle etekte çok severim ben, çok dikkat çekmez, bacakları çok ön plana çıkarmaz, zarif durur..Ellerine sağlık, çok şık bir etek olmuş, sana da çok yakışmış..

    YanıtlaSil
  3. Çok yakışmış. ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  4. Çok güzel çok cici duruyor sana da çok yakısmış canım ;)))

    YanıtlaSil
  5. Ellerine sağlık çok hoş olmuş. Siyah gerçekten zor bir renk fotoğraflarda. Detay çok belli olmuyor ama kombin çok hoş. Çizimli anlatımında gayet açıklayıcı olmuş ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  6. Handancığım ne kadar hoş görünüyorsun ellerine sağlık, sonraki siyahları da merakla bekliyorum, kocaman sevgiler :)

    YanıtlaSil
  7. Çok sevimli ve size de çok yakışmış ;)

    YanıtlaSil
  8. gercekten çok hoş olmuşö ellerinize sağlık

    http://paapatya.blogspot.de/

    YanıtlaSil
  9. Ben de yaz için bu modelin uzununu dikmek istiyordum ama ölçüleri tutturamayacağımı düşünüyordum. Çok iyi oldu ölçülü görseli paylaştığın canım teşekkürler. Ellerine sağlık güle güle giy :)

    YanıtlaSil
  10. Gerçekten çok hoş olmuş emeğine sağlık

    http://www.modamodel.net

    YanıtlaSil
  11. Cok begendim uzerinizdeki durusunu, guzel gunlerde giyilsin...

    YanıtlaSil
  12. Eline sağlık canım güle güle kullan çok yakışmış siyahın Her zaman yeri vardır gardorabımızda. Sevgilerimle

    YanıtlaSil
  13. Çok güzel ama:)

    YanıtlaSil
  14. elerınıze sağlık ıyı günlerde kullanın

    YanıtlaSil
  15. Becerikli arkadaşım benim, hem diker hem anlatır, hem de şımşık modellik yapar !
    Çok güzel olmuş, bunda siyahın çok büyük katkısı var.
    Ellerine sağlık canım, sevgilerimle

    YanıtlaSil
  16. elinize sağlık ne kadar da guzel olmus

    YanıtlaSil
  17. Fıstık gibisin eline sağlık, güle güle giy canım.

    YanıtlaSil