29 Haziran 2012 Cuma

Eski kot pantolondan etek yapımı

   Benim gibi birşeyleri değerlendirme merakınız varsa eskileri elinizden düşürmeyebilirsiniz. Eskiyen kot pantolonlarınızdan sıkılmış olabileceği gibi iç kısımları yıpranmışsa ama dokusunu çok beğeniyorsanız atmaya da kıyamıyor olabilirsiniz. Bazı kot pantolonların dokusu bazen insanda "ben senin için yapıldım" duygusu uyandırır çünkü. Bu kot pantolonda öyleydi işte dokusunu beğeniyordum, işin ilginç yanı hiç belli etmese de aynı zamanda likralı yapısı vardı. Elimden geldiğince önemli noktalarını anlatmaya çalışacağım.



   Öncelikle boyuna tam karar veremiyorsanız kesinlikle diz altından kesmenizi öneririm. Bu aynı zamanda kaymalar olsa bile kurtarabileceğiniz bir miktar kumaş genişliği demek olacaktır. Ben ise tam diz hizasında keserek alt bacak parçasını ayırdım. Kestiğiniz kısmı bir kenara bırakıp kotun iç dikiş kısımlarını yukarıda gördüğünüz üzere tamamen açmanız gerekiyor, bu kısım biraz yorucu olabilir, bu arada iç kısımlarında yıpranmış yerler varsa makasla kesiniz, merak etmeyin alt bacak parçasını açıp kullandığınızda yeterli kumaşınızın olduğunu anlayacaksınız. Yine de yıpranmış bölgenin çok geniş olmaması işinizi kolaylaştırır.
   Ardından alt bacak kısmına ait kesilen parçalardan birini de tamamıyla dikişlerini sökerek ayırınız. böylece önlü ve arkalı olarak kullanılabilecek iki adet kumaş parçası elde edeceksiniz. İlkin solda görüldüğü üzere bacaktan çıkan iki parça kumaş ile ana parçayı teğelleyip aradaki üçgen boşluğu birleştirip dikerek  kapatıyoruz, sonra fazlalıkları kesiyoruz.
   Tüm fazlalıklar kesildikten sonra soldaki resimde görüldüğü üzere iç kısımlara çift sürfile geçerek (overlok makinem olmadığından çift sürfile yeterli) böylece kumaş atmalarının önüne geçmeye çalıştım. Son olarak tüm fazla iplikler temizlendi ve kot etek hazır. Bundan sonrası size kalmış, isterseniz böyle kullanabilirsiniz, isterseniz çeşitli süsleme araçlarını kullanarak farklılıklar yaratabilirsiniz. Ben taşlarla süslemeyi tercih ettim.

Viva Decor taş süsleme makinem ile uygun gördüğüm yerlere taşları serpiştirdim. İstediğiniz şekli vererek ütü ile de rahatlıkla bu uygulamayı yapabilirsiniz.
Herkese iyi hafta sonları diliyorum.

 

28 Haziran 2012 Perşembe

Biye Aparatını Kendin Yap

Aşağıda linklerini verdiğim bloglarda biye yapma aparatınız olmasa bile nasıl rahatlıkla biye yapabileceğiniz anlatılıyor.

İlkinde bildiğimiz falçatanın bıçağını çıkartarak bir düzenek oluşturmuşlar.

Burada ise videolu bir anlatım var. Çok rahatlıkla uygulanabilecek bir yöntem.


http://www.draperyu.com/sewing-tips-how-to-make-bias-binding-tape-needle-pin/



Videolu bağlantıyı açmakta sorun yaşarsanız yine resimlerle aşağıdaki blogda da iğne ile yapılan basit uygulamayı inceleyebilirsiniz.
Haydi hünerli hanımlar kolay gelsin.

 

26 Haziran 2012 Salı

Krem Kahve Koton Kurdeleli Kolye



    Krem kahve tonlarında boncuklar kullanarak hazırladığım kolyenin şıklığını koton dantel bir kurdele ile tamamladım. Takı severler için ne kadar çok kolye; o kadar çok kombin tamamlayıcı unsur hiç şüphesiz.... Ancak elbette elinizin altında pek çok aksesuar ya da kolye bulunmayabilir, bununla birlikte; krem kahve tonlarında en az bir kolyenin elinizin altında bulunmasını tavsiye ederim. Yukarıda gördüğünüz tonlarda bir kolyeye sahipseniz  aşağıda sıraladığım her tür renk ve yakın tonlarıyla giyiminizi tamamlayabilirsiniz. Gerçekten kurtarıcı tonlara sahip.

1- Beyaz, kirli beyaz
2- Krem ve tonları
3- Açık sarı ve tonları
4- Taba rengi, hardallar
5- Turuncu ve yakın renkler
6- Kahve ve tonları, tarçın rengi, kiremit rengi
7- Somon rengi, pudra rengi

22 Haziran 2012 Cuma

Pratik (Kolay) Çibörek

   Merhaba,
   Yazım yanlışım yok evet, tatar arkadaşlarımız asıl isminin "Çibörek" olduğunu biliyorlar ve bizlerin de böyle kullanmasını istiyorlar. Bunun kolayı da mı olur demeyin, aslı gibisi yok elbette. Ama benim gibi çalışıyorsanız ve her gün ne yemek yapayım düşüncesi; işten dönünce mi yapsam yoksa geceden mi hazırlasam, hep zihninizden geçer durur. Siz de artık duruma göre ya bir gece önceden hazırlar, ya işten dönünce aceleyle yemek yapar ya da klasik yemekler canınız çekmezse değişik birşeyler yemek isteyebilirsiniz. İşte bu pratik çibörek de böyle bir anda yapılmak istendi. Tatar olan arkadaşlarımızın affına sığınarak, pratik çibörek tarifimi vereyim.  Lezzet dergisinde  yufkanın; bardak ile kesilip pişirilenini okumuştum bir zamanlar, ancak bardakla kesip pişirmeye cesaret edemedim kenarları iyi kapanmaz da akar diye...hiç de denemedim. Malum tatar arkadaşlarım içi konusunda hep beni uyarırlar, içine bolca su da ekleyeceksin diye.. O nedenle hep malzemenin akması korkusunu yaşarım. Yemek blogu olmadığımdan çok ressimlemedim. Ancak her ne kadar yemek blogu olmasam da pratikliğinden dolayı yayınlamaya değer diye düşünüyorum.

Malzemeler: Öncelikle, biz yalnızca iki kişi olduğumuz için (eşim ve ben)  malzemeler bize fazlasıyla yeterli oldu. 

*6 adet yufka (1 paket yufka da olabilir sona kalan  tek yufkayı ikiye katlayabilirsiniz)
* yufkaları ıslatmak için bir kaba 1 bardak kadar su

İç malzemesi:
* 250 gram kıyma
* İki büyük boy soğan hatta isteyen biraz daha ekleyebilir. Çok soğanlı ya da soğanın daha az olması sizin arzunuza kalmış tabiki.
* 1 çay kaşığı tepeleme tuz
* 2 çay kaşığı silme karabiber 
* 1,5 su bardağı su

Önce iç malzemelerini hazırlayalım. İki soğanı rendeliyoruz, ardından ise kıymamızı, tuzunu, karabiberini karıştırıyor en sonunda tam 1,5 su bardağı su ilave ediyoruz. Hatta daha fazla bile konabilir. Çünkü tatar arkadaşlarımız gerçekten bolca su kullanıyorlar. İçinin dışarı akmasından çekinip cesaret edemeyen için bu 1,5 bardak da yeterli olabilir. İç malzemeler böylece hazır. Gelelim yufakaları sarılacak şekilde hazırlamaya...






    Yufakaların ilkini önce masaya seriyoruz, ardından yufkayı ıslatmak için hazırladığımız kaptan su serpiştirerek, silikon fırçayla yufkanın her yerini hızlıca nemlendiriyoruz. Yufka ne çok çok sulu şekilde nemli olmalı ne de hemen kuruyacakmış gibi, ikisinin ortasında birşey olmalı ki üstüne ikinci parça yufakamızı serdiğimizde birbirlerine bu nem sayesinde yapışmaları gerek. Bu sıcak mevsimde daha çabuk kuruyor çünkü yufkalar hızlı hareket etmek gerekiyor. Nemlendirip ikinci yufkayı serdiğimiz bu iki katlı yufka zeminini; sigara böreği saracakmış gibi toplamda dört parçaya bölüyoruz. Sigara böreğinde daha fazla üçgenler elde etsek de biz burada dört parçaya böldük. Her birine teker teker bolca iç malzememizden büyük dikdörtgenler elde edecek şekilde koyuyoruz.  Sonra kenarlarını tıpkı paçanga böreğinde olduğu gibi geniş şekilde  içine kıvırarak malzemenin akmamasını sağlamaya çalışacağız. Kenarlarından geniş şekilde kıvırdığımız yufkamızı tıpkı paçanga böreğinde olduğu gibi iç malzemesini dökmeden, geniş bir şekilde sarıyoruz, Yalnız ben paçanga böreğinden biraz daha büyük diktörtgenler elde ettim dikkat ederseniz. En son olarak uç kısmını da hafifçe ıslatıp kapatıyoruz. Böylece yassı şekilde hazırladığımız dikdörtgen çiböreklerimiz pişirmeye hazır. Bol yağda ama kısık sayılacak bir ateşte kızarttım ben. Böylece yufkaların hemen yanıp içinin pişmemesi gibi bir durumu önlemiş oldum. Size de o şekilde yapmanızı önerebilirim. Böylelikle içi de güzel pişecektir.  Ardından fazla yağını almak için kağıt havluların üzerine koyup beklettim, arkalı önlü bolca kağıt havlu kullandım, yağı almaya yetti. Ardından servis tabağında yerlerini aldılar:)... Her zaman böyle kızartmalar yemeksek de, arada kaçamak yapmak da istiyoruz. Siz de böyle düşünüyorsanız kesinlikle çok pratik yapabilirsiniz. Herkese afiyet olsun...






20 Haziran 2012 Çarşamba

Erkek Gömlek Geri Dönüşüm

Merhaba,
Böyle de erkek gömlek olur mu demeyin, yapmışlar, yanılmıyorsam zamanında İtalya'dan alınmış.. Ama giyen yok tabiki de öylece kuytu bir köşede başına geleceklerden habersiz bekliyordu.. Onu ilk gördüğüm an şu son bitmiş kare gözümde hemen canlanmıştı.. O kadar boldu ki... Kenarlarından 6 santim aldım.. Kolları kaldırmaya karar verdim.. Lila rengi bir biye kullanarak gömlekte kurdele havası yaratmayı uygun buldum.. İşte kare kare Erkek gömleğinin dönüşümü...



 
 


Evdeki çekimlerde sevdiğim beyaz portföy çantamı bulamayınca Dıy amacıyla aldığım; kendin yap çalışmalarında kullanmak amacıyla boyanmayı ve şekil değiştirmeyi bekleyen beyaz çantayı aldım elime..


Dikildi ve arkadaşlarla dondurma keyfi yapmakta giyildi bile...  Sevgiler.

15 Haziran 2012 Cuma

Siyah gri kum boncuklu kolye..

 
    Siyah uzun dikdörtgen aparatlar kullanılarak yapılsa da kolyenin ana hatlarını asıl gri renk kum boncuk oluşturuyor, düz kısımlarda; ince gri kum boncuk, yine biraz iri kum boncuk ve resimde yeterince belli olmasa da küçük kristal ortalar var arasında... kolyenin asıl  çıkış noktası gri ve siyahın bir arada kullanmı, grinin küçük ve düz kısımları anlatması siyahın ise  büyük diktörtgen boncuklarla kolyeyi tamamlaması.. Boyun kısmında ise siyah örgü deri kullandım. Bu kolyeye de yine bir set hazırlamak istedim ve aşağıdaki Polyvore seti yakıştırdım..  



12 Haziran 2012 Salı

Çocuk Odası Dekorasyonunda Safari ve Orman Teması

   Çocuk odası dekorasyonunda safari ve orman teması kullanımına bayılıyorum, çocuk olup öyle bir oda için de yaşamak vardı. Ama gelin görün ki şimdilerde, ufaklıkların odalarını başka hayal kahramanları süslüyor. Bu sevimli  doğanın, çok çok sevilesi kahramanları; filler, aslanlar, kaplanlar, zürefalar, maymunlar, ağaçlar ve çeşitli orman canlılarına biraz şans tanımak lazım. Aslında onlar henüz çok küçükken  odalarını safari konseptine uyarlayabileceğiniz gibi; ki bu hünerli eller için hiç de zor olmasa gerek, direk odalarına bu konsepti taşıyamasanız da parti zamanı, özellikle ufaklıklara hazırlayacağınız partilerde bu konsepte şans tanıyabilirsiniz. Resimlerin kaynaklarını numaralandırdım, sırasına göre aşağıdan ulaşabilirsiniz. Kaynaklarda çok daha zengin detayların sizi beklediğini belirtmeliyim.....   








ve bordürler.....






Kaynaklar: 12345,  6,  78,   9


8 Haziran 2012 Cuma

Ayakkabılarda Sivri Burun modası; Cap-toe vurgusu ve 1958’den minik bir not.

   Sivri Burun ayakkabılar yeniden gündeme geldi malumunuz, ciddi ciddi pek çok tasarımcı ve marka  onlara yer verdi 2012  koleksiyonlarında.  2013 Resort  koleksiyonlarında bazı markaların yine onlara yer verdiğini görüyoruz...  Sevenlerinin sayısının çok da fazla olmadığı hep söylense de, yeniden ayaklarda görmek de şaşırtıcı olmayacak gibi, çünkü bu koleksiyonlarında yer alan modeller; öyle sanıldığı kadar sivri burunlu görünmüyor, hatlar biraz daha yumuşak eskiye göre, bununla birlikte cap-toe’ larda; metal burun ya da patch tarzı farklı renk uygulamaları da değişik bir hava yaratmaya yetmiş, işte derlediklerim. 





Günümüzde hal böyleyken,  1958 yılına gidip, sivri burun ayakkabılarla ilgili bir mecmua haberini görmeye ne dersiniz?


Evet bu haber Yelpaze Dergisi; 12 Mart 1958 tarihli, 300. sayısından 
Üstteki yazıda da gördüğünüz üzere görüntünün altında Sivri burun ayakkabılarla ilgili olarak;

"İskarpin modasinda bir garip yenilik daha: PELİKAN adı verilen bu yeni model hafta içinde Londra'da teşhir edildi" denilmiş.  Anlaşılan o ki; o yıllarda da sivri burun ayakkabılar biraz garip kabul ediliyormuş. Beğenenleri ya da beğenmeyenleri, beğense de uygulayıp kullanıcıları biraz daha az gibi görünüyor, sanki biraz zahmetli  kabul edilen ayakkabılardan; Pelikan'lar:)...
 ne dersiniz?
herkese iyi günler dilerim.


Kaynaklar:
 * Style.com, Netaporter, Studded Hearts, Vogue.com
 * Yelpaze Dergisi; 12 Mart 1958 Sayı:300




6 Haziran 2012 Çarşamba

Kahve Bakır Tonlu Uzun Kolye

   Kahverengi ve bakır  tonlarda; bakır rengi aparatlar kullanılarak, zinciri oldukça uzun bir kolye yaptım. Çekimde zincirinin uzunluğu yeterince belli olmasa da; zincirini oldukça uzun kullandım.  Oldukça uzun bir süredir orta aparatlı basit kolyelerde  çok uzun zincirler kullanma akımı var malumunuz, ve malzemeler de bir o kadar yoğun olabiliyor, elbette kişisel tercihinize kalmış. Ben malzemeleri iri kullandığım için daha da fazla bir yoğunluk olsun istemedim.



V yakalı bluzlarda daha da güzel durcağını düşündüğüm bu kolye için Polyvore'dan set hazırladım. Her zaman giyilebilecek rahat şeyler seçtim, abartısız bir set olsun istedim.



V yakalı bluzlarda takılar o kadar gerekli ki bana göre, çünkü ne kadar bol aksesuar takarsanız takın yakışıyor. Saçlar da aynı şekilde salaş topuzlar yapılabileceği gibi (yukarıdaki sette görüldüğü gibi), at kuyruğu yapıldığında ya da  rahat bırakıldığında da son derece uyumlu duruyor.   İşte aşağıdaki örnek; Penti Swimwear 2012 koleksiyonundan. V yaka ve bol takı kullanımının güzelliği tezimi kanıtlar gibi, swimwear olarak düşünülse bile son derece hoş bir görsel.