14 Mayıs 2013 Salı

Bloga Header (Başlık arka planı) ve Gadget Ekleme

   Bu gün başka bir konu olacaktı planımda ama  ülkemizde yaşanan sıkıntılı ve son derece üzücü durumlar o neşeli konu başlığımdan beni uzaklaştırdı.. Önümüzdeki günlerde  bekli yayınlarım.
 ----------------------------------------------------------------------------------------------------------
    
 
Gelelim bugünkü yayına...

 Esasen bu konularda çok iyi olduğumu söyleyemeyeceğim ama bir rica olduğundan ve yeni olan arkadaşların en azından karşılaştıklarını düşündüğüm Header ve Gadget Ekleme konusunu görsellerle anlatmaya çalışacağım.

   Malumunuz Header eklemeyle arkadaşlarımız  aslında; başlığın arka planını oluşturan görsellerin nasıl eklendiğini merak etmekteler.   İşte ilk başlık;

Header'a Resim Ekleme
 
 
   İlk olarak benim başlığımın arkasındaki çiçekli görselin boyutlarından bahsedeyim 17,5 ve 5 cm olarak ayarlamıştım.  Yaklaşık olarak bu ölçülerde bir görseli ayarladığınızda bloğunuzla uyumlu olacağını tahmin ediyorum, ya da 12'ye 4cm küçük ekran görüntüleri için iyi olur sanımca. Şayet uyumlu değilse yeniden boyutlandırmanız gerekir. Benim bloğumun kullanım alanına bu uygun olduğundan böyle ayarladım. Kısacası başlığın arkasına hangi görseli yada görselleri bir araya getirmek istiyorsanız ortalama  benim header arka planındaki başlık resmi kadar boyutlandırabilirsiniz bir resim programında. Ölçülendirme kişinin isteğine bağlı biraz da...Şu an ben benim çiçekli headerı konu alarak ilerleyeceğim. Seçtiğimiz görseli masa üstüne kaydettikten sonra, Kumanda Panelinden aşağıdaki gibi okla işaretlenmiş seçeneklerden YERLEŞİM ' i seçiyoruz.
 


Yerleşimi seçtikten sonra , aşağıda görülebileceği üzere "ÜSTBİLGİ" düzenle kısmına tıklıyoruz.
 
 

 
   Düzenle'ye tıkladıktan sonra aşağıda  görüldüğü gibi " Üstbilgiyi Yapılandır" başlıklı bir pencere açılacaktır. Oradan Header olarak (Yani başlık arkaplan resmi olarak) ne ayarlayıp kaydettiyseniz onu bilgisayarınızdan bulmanız gerekiyor.  Ben Çiçekli Header arkaplanı olarak 17,5 en ve 5cm gibi boyutlandırdığım arkaplan resmimi masa üstüne kaydettiğimden, aşağıda görüldüğü gibi Bilgisayarımdan  ve Gözat'a tıklıyorum.
 
 
 
 
 

   Oradan bana ilgili fotoğrafın nerede olduğunu soruyor "Masaüstü" nden ilgili dosyayı seçip "Aç" diyorum. Tıpkı aşağıdaki görselde olduğu gibi.





    İlgili dosya açıldığıktan sonra aşağıdaki gibi bir pencere karşınıza çıkıyor, görüldüğü gibi Header arkaplanı için seçtiğimiz resim yüklenmiş ve minik pencerede görülüyor. Ben Başlık ve tanımın arkasında kısmını seçmiştim. En son "Kaydet" diyoruz ve pencere kapanıyor.



 En son olarak ise düzenlenmenin etkin hale gelmesi için " Düzenlemeyi Kaydet" diyoruz ve böylece Header ( Başlık arkaplan resmi) olarak belirlediğimiz  Resmi (ya da fotoğrafı ) yüklenmiş oldu..
 



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Bir diğer konu başlığımız...


 Gadget Ekleme


 
 
   Benim kendi sayfamın ekran görüntüsü yukarıda görüldüğü gibi. Kırmızı yuvarlaklar içindeki resimler Gadget ekleme başlığında ele alınıyor. Öncelikle bloğunuza yukarıda halka içindeki belirtildiği gibi resimler ya da yazılar eklemek istiyorsanız öncesinde bunları bir resim programında ya da başka porgramlarda belirlemeniz gerekiyor. Bir e-posta kutusu ya da bir hatırlatma ya da başka bir site'nin görüntüsüyle birlikte linkini vermek olabilir. Düşündüğünüz her ne ise öncelikle bu çalışmanın resim formatında görüntüsüne karar vermiş olup bilgisayarınıza yüklemiş olmanız rahat çalışmanızı sağlayacaktır.
 
 
 Mesela ben e-posta kutusu gibi bir resmi önceden bilgisayarımda masa üstüne kaydetmiştim. Bunu bloğuma eklemeyi şu şekilde yaparım.  Öncelikle aşağıda görüldüğü üzere yine "Kumanda Panelinden" Seçenekler kısmına oradan ise "Yerleşim" i seçiyorum. 

Yerleşime tıkladığımda aşağıdaki gibi bir pencere çıkıyor ve aşağıda görüldüğü gibi "Gadget Ekle" kısmına tıklıyorum.



  Gadget Ekle'yi tıkladığımda aşağıdaki gibi çeşitli gadget eklentilerini seçmemiz için bir pencere açılıyor. "Resim" seçeneğini seçiyoruz
 


 
Bu kez yine karşımıza Resim nerede yüklüyse onu seçmemizi sağlayacak aşağıdaki gibi bir pencere çıkıyor. Bilgisayarımdan "Gözat" kısmına tıklayarak ilgili seçtiğimiz resim neredeyse onu seçip  yüklüyor ve  "Kaydet" kısmına tıklıyoruz.
 
 

 
 
 
   Kaydet'e tıkladıktan sonra pencere kapanmış oluyor . Eğer ilgili resimle birlikte bir link vermek istiyorsanız yine üstte görüldüğü üzere bağla kısmına (resimle birlikte insanları nereye ya da hangi yayına yönlendirmek istiyorsanız) onun linkini ekliyor ve "KAYDET" diyorsunuz.  En son yaptığımız düzenlemeyi etkin hale getirip bloğumuza uygulamak amacıyla aşağıda görüldüğü gibi  "Düzenlemeyi Kaydet" diyoruz ve işlem tamamlanıyor.
 
 
 
 
 
Dilerim yardımcı olabilmişimdir. Herkese Sevgiler.

17 yorum:

  1. Çok faydalı bir post olmuş!

    YanıtlaSil
  2. gerçekten çok faydalı bir yazı olmuş canım birçoğumuzun işine yarayacağına eminim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Berry cim dilerim işe yarar canım, zira benim de halen çözemediğim çok şey var. Sevgiler canım.

      Sil
  3. cnm senin gibisi yok bu blog camiasında! harikasın gerçekten bilgini herkesle paylaşman ve bunu da çok güzel detaylarla açıklaman, kibarlığın... Ellerine sağlık
    Ülkemizin yaşadığı bu trajedi konusunda ise yorum yapacak kelime bulamıyorum seçemiyorum maalesef...
    sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Melis'ciğim öncelikle güzel sözlerine teşekkürler bir parça açıklama olduysa ne mutlu

      Öteki konuya gelirsek. Sinirlerim alt üst. Sanırım birilerinin "SEÇİMİ" hepimizin başının yanmasına neden olacak.. Allahtan akıl fikir ve muhakeme gücü vermesini diliyorum zira hepimiz zarar göreceğiz.

      Sil
  4. Canım ne kadar uğraşmış hazırlamışsın. Ellerine sağlık, çok faydalı olmuş. Sevgiler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Seher'ciğim çok teşekkürler. Dilerim faydalı olur arkadaşlar için. Sevgiler benden de..

      Sil
  5. Çok açıklayıcı olmuş canım,sonunda bende öğrenmiş oldum nasıl header ekleneceğini teşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Nur, çok teşekkürler. Açıklayıcı olduysa ne mutlu. Sevgiler:)

      Sil
  6. Günaydın Handancığım :)
    Açıklayıcı ne kelime gayet net, görseller süper vallahi harika bir iş çıkartmışsın :)
    İhtiyacı olan arkadaşların çok işine yarayacak :)

    YanıtlaSil
  7. bilen bilgiyi paylaşmakla mükellefmiş ama çoğu kendine saklar.siz harika bir şekilde basitçe paylaşıveriyorsunuz.ellerinize,yüreğinize sağlık.

    YanıtlaSil
  8. yine çok faydalı bir post hazırlamışsın handancığım ellerine sağlık
    bende bebekvesaire blogumun header'ını dün değiştirdim
    çok çabuk sıkılıyorum
    oynamayı da seviyorum galiba
    evdede böyleyim :)
    koltuklar 360 derece dönüyor sürekli :)

    YanıtlaSil
  9. çok faydalı bir post olmuş handancım, ben başta çözene kadar ne çekmiştim :)

    smrdmr.blogspot.com

    YanıtlaSil
  10. ellerıne saglık bende cok ugrasmıstım faydalıııı olmaz mıııııııııııı

    YanıtlaSil
  11. Sevgili Handan ,anladığım bu resimleri sen ayrı ayrı alıp bir planda kopyalamamışsın.Bnm bir derdim bu;yalnız bu post yine de işime yarayacağa benziyor.

    YanıtlaSil
  12. Bahçeperisi; evet gadget anlamında bahsediyorsan, her bir eklemek istediğimiz resimle ilgili tek tek öncesinde çalışıp masa üstümüze kaydediyoruz. Linki varsa ekliyoruz. Yoksa mesela sadece bir kedi resmi (öylesine) eklemek istersek onu masaüstüne kaydedip tek olarak yüklüyoruz. Her bir Gadget için tek tek yapılıyor bu işlemler.

    Öte yandan Header anlamında soruyorsanız benim header'ımda 3 ayrı resim tek olarak bir araya getirip kopyaladım. Çalışmak istediğiniz şeyin ekran resmini alarak da yapabilirsiniz. Resim kalitesi düşük olur biraz ama .. dilerim açıklayıcı olmuştur.

    Başka Sorunuz olursa lütfen e-posta ile iletişime geçmeye çekinmeyiniz. Akşamları çok yoğun olsam da gündüz saatleri rahat yanıt verebilirim. Sevgiler.

    YanıtlaSil