29 Haziran 2012 Cuma

Eski kot pantolondan etek yapımı

   Benim gibi birşeyleri değerlendirme merakınız varsa eskileri elinizden düşürmeyebilirsiniz. Eskiyen kot pantolonlarınızdan sıkılmış olabileceği gibi iç kısımları yıpranmışsa ama dokusunu çok beğeniyorsanız atmaya da kıyamıyor olabilirsiniz. Bazı kot pantolonların dokusu bazen insanda "ben senin için yapıldım" duygusu uyandırır çünkü. Bu kot pantolonda öyleydi işte dokusunu beğeniyordum, işin ilginç yanı hiç belli etmese de aynı zamanda likralı yapısı vardı. Elimden geldiğince önemli noktalarını anlatmaya çalışacağım.



   Öncelikle boyuna tam karar veremiyorsanız kesinlikle diz altından kesmenizi öneririm. Bu aynı zamanda kaymalar olsa bile kurtarabileceğiniz bir miktar kumaş genişliği demek olacaktır. Ben ise tam diz hizasında keserek alt bacak parçasını ayırdım. Kestiğiniz kısmı bir kenara bırakıp kotun iç dikiş kısımlarını yukarıda gördüğünüz üzere tamamen açmanız gerekiyor, bu kısım biraz yorucu olabilir, bu arada iç kısımlarında yıpranmış yerler varsa makasla kesiniz, merak etmeyin alt bacak parçasını açıp kullandığınızda yeterli kumaşınızın olduğunu anlayacaksınız. Yine de yıpranmış bölgenin çok geniş olmaması işinizi kolaylaştırır.
   Ardından alt bacak kısmına ait kesilen parçalardan birini de tamamıyla dikişlerini sökerek ayırınız. böylece önlü ve arkalı olarak kullanılabilecek iki adet kumaş parçası elde edeceksiniz. İlkin solda görüldüğü üzere bacaktan çıkan iki parça kumaş ile ana parçayı teğelleyip aradaki üçgen boşluğu birleştirip dikerek  kapatıyoruz, sonra fazlalıkları kesiyoruz.
   Tüm fazlalıklar kesildikten sonra soldaki resimde görüldüğü üzere iç kısımlara çift sürfile geçerek (overlok makinem olmadığından çift sürfile yeterli) böylece kumaş atmalarının önüne geçmeye çalıştım. Son olarak tüm fazla iplikler temizlendi ve kot etek hazır. Bundan sonrası size kalmış, isterseniz böyle kullanabilirsiniz, isterseniz çeşitli süsleme araçlarını kullanarak farklılıklar yaratabilirsiniz. Ben taşlarla süslemeyi tercih ettim.

Viva Decor taş süsleme makinem ile uygun gördüğüm yerlere taşları serpiştirdim. İstediğiniz şekli vererek ütü ile de rahatlıkla bu uygulamayı yapabilirsiniz.
Herkese iyi hafta sonları diliyorum.

 

17 yorum:

  1. Elinize sağlık çok güzel olmuş gerçekten.

    YanıtlaSil
  2. güzel bir çalışma eline sağlık..

    YanıtlaSil
  3. bende denicem inşaallah..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ceyda Çiçek; iyi olur:) esasen pekçok kişi yaptı zaten, çünkü evlerimizde bir yığın değerlendirilmeyi bekleyen bu şekilde pantalonlar mevcut:).

      Sil
  4. pantolon hali de güzelmiş...yeniymiş de... ben beli daralmış birkaç pantlonumun belini çıakrtıp lastik takarak hamilelik döneminde giydim. tavsiye ederim.

    YanıtlaSil
  5. süper....elimden gelmezki bende yapayım...elinize sağlık

    YanıtlaSil
  6. gerçekten çok güzel olmuş iyi bir fikir:)
    sizi takibe alıyorum bana da beklerim
    kendimceseyler.blogspot.com

    YanıtlaSil
  7. süper olmuş eski kottan etek yapımı deyince heryerde gördüğümüz klasik yöntemle yapıldığını sanmıştım ama bakınca çook farklı ve hoş bir model buldum!elinize sağlık,harika olmuş:))

    YanıtlaSil
  8. Değerli yorumlarınız için çok teşekkürler arkadaşlar.

    YanıtlaSil
  9. ben bunu denicem yeni gördüm:)) ellerinize sağlık harika bi fikir:)

    YanıtlaSil
  10. ben bunu denedim ama başarılı olamadım:( çok güzel olmuş

    YanıtlaSil
  11. nasıl buraya geldim seni buldum hatırlamıyorum ama buldugumada sevindim aynı zevkleri paylasan bir blog arkadası buldum sanki kendime encokda ne hosuma gitti 'ayaklara özgürlük' neden dersen en büyük problemim bu benim ayaklarım 34 numara hatta babetlerde terliklerde 32-33 :(( ayy ne cektim ben bee bu ayaklarımdann aaa ne uzun bir yorum oldu bu afedersinn banada beklerim...

    YanıtlaSil
  12. Harika bir fikir,çok da güzel olmuş :) Ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  13. Ne güzel olmuş bu!! Ama ben de yapmak istiyorum bundan:) Uzun etek tarzında nasıl yapabilirim bilmiyorum, farklı renk kottan olur mu ki?
    Sağlıklı günlerde giyin eteğinizi.

    YanıtlaSil
  14. kot değerlendirmeleri benim de favorim çok sık kullanıyorum. Oğlumun kotunu ben de bir ara benzer bir çalışmaya hazırlayacağım.:))

    YanıtlaSil
  15. Harika bir iş, ellerinize sağlık:)

    YanıtlaSil