31 Aralık 2014 Çarşamba

Biten Kırmızı Etek ve Runner

  Merhaba karışık bir yayın olacak gibi görünse de yeni yılın biten son çalışmalarını sizlerle paylaşmak istedim. Geçtiğimiz günlerde kırmızı aşkımdan sözederken kırmızı bir etek kestiğimden  bahsetmiştim, etek bitti elbette ve yıl bitmeden paylaşmam güzel olacak,  ancak hava şartlarından oldukça karanlık sayılacak bir gündüz ışığında çekilince fotoğrafların hepsinde aynı netliği yakalamam zor oldu.




 Kırmızı etek hazır , umarım giydikçe de kombinleme ve yayınlama  fırsatı bulurum.



  Kloş eteklerin etek uçlarını dikmekte  kullanabileceğiniz bir kaç yöntem olmasına rağmen ben kumaşıma en uygun olacak olanı seçtim ve overlok çektikten sonra yalnızca paça yapışkanı (paça telası) kullanarak tamamladım. Kumaşı verev kestiğinizi unutmayın ve eteğin iç kısmında arada oluşan yukarıda gördüğünüz bu minik üst üste binmeleri normal karşılayın, özellikle yeni başlayanlar içindi bu açıklamam. Astara yalnızca overlok çektim..


Gelelim yıl bitmeden tamamladığım başka çalışmalara, 


Evde yukarıda gördüğünüz geniş desenli bir kumaşım vardı oldukça uzun zamandır bu desenin bir runner uygulamasına güzel gideceğini düşünmekteydim.




   Yeni yıl vesile oldu ve Runner projelerimi hediye edilmek üzere üç adet hazırladım, oldukça uzunlar o nedenle ancak katlayarak yansıtabildim. Çok içime sinen bir çalışma oldu, hem renkleriyle, hem de duruşlarıyla masa üzerine yakıştılar.. Işıktan dolayı masa üzerinde düzgün çekim yapamasamda ancak katlayarak görüntü sağlayabildim. Malum kapkaranlık ve kara teslim bir hava var dışarıda...



Diğer hediyeleri de önceden hazırlamış, kutuları kaplamıştım  bundan önceki yayınlarda hatırlarsanız artık hediyeler sahiplerine ulaşmayı bekliyorlar. 

   Ben yeni yılı büyük bir çoşkuyla kutlayamadığımı daha önce de anlatmıştım. Yıllar önce de olsa teyzemi bir yeni yıl günü kaybetmem şüphesiz bunda en önemli etken. O nedenle kutlayanı da içinden gelip kutlayamayanı da, anlam veremeyeni de anlayışla karşılamak çok önemli. Yine de güzel dileklerim tüm insanlık için, herşeyin çok daha iyiye doğru gittiği, insanların aç gözlülük yerine paylaşmayı tercih ettiği, aklın, bilimin, sanatın, doğaya-hayvanlara, yine tüm insanlara karşı duyarlılığın hakim olduğu, sağlık mutluluk ve huzurun hayatımızdan eksik olmadığı güzel yıllar dilerim hepimiz için.





16 yorum:

  1. Eteğe bittim ben aşık oldum :) elinize sağlık güle güle kullanın..
    mutlu yıllar...

    YanıtlaSil
  2. Canım kırmızı etek görünce NOEL ANNE mi olacak dedim. :)
    Resimler net değil ama sen yaptıysan güzeldir,
    2015 de evinizde ruhunuzda sıcacıcık olsun canım

    YanıtlaSil
  3. Ne güzel temenniler bunlar.. .Sadece sizde değil genel anlamda bir coşkusuzluk var sanki,bu gün okulda fark ettim,öğrenciler bile öyle ,çok bahsetmediler...Kırmızı etek çok güzel,kumaşı,modeli,rengi çok beğendim...Mutlu,yıllar :)

    YanıtlaSil
  4. Etekle kombinleri heyecanla bekliyorum:-) Ellerine sağlık.

    Mutlu yıllar adaşım :-)

    YanıtlaSil
  5. Dileklerine katılmamak mumkün degil. Sevgiler, mutlu yıllar.

    YanıtlaSil
  6. Etek de runner da çok hoş bence. Şu ışık olayını ben de yakalayamıyorum hiç. Güneşin gelmesini 4 gözle bekliyorum :) Umarım güzel bir yılın olur

    YanıtlaSil
  7. Çok güzel şeyler yapmışsın özellikle runnerın kumaşına bayıldım :)) Musmutlu yıllar ;))

    YanıtlaSil
  8. etek hem rengi hemde modeliyle en sevdiğim sana da çok yakışacağına eminim :) umarın yeni yılda tüm temennilerin yerini bulur

    YanıtlaSil
  9. kırmızıya zaafım var haliyle eteğine bayıldım! üzerinde de görelim ama. nice senelere bu arada canım ;))

    YanıtlaSil
  10. Ben de size çok güzel bir yıl diliyorum :) Bu arada etek çok güzel olmuş, ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  11. Eteğin çok güzel olmuş canım eminim sanada çok yakışacak bu renk etek.
    Runner ' lar için kumaş seçimin gerçekten çok isabetli olmuş, diktiğin modelle birleşince çok zarif olmuş. Şanslı olan sahipleri hediyerini güzel günlerde kullansınlar .

    YanıtlaSil
  12. Etek çok güzel olmuş canım ellerine sağlık :)
    90'lar gibiydi ablamlar çok giyerdi bu kiloş modelden , ben o zamanlar entel takılıyordum heralde , kot falan giyerdim hep , şimdi bu eteği görünce burnumun direği sızladı :( . Güzel yıllardı .
    Handancım yılbaşı gecesinin kötü bir olayı hatırlatması kötü olmuş , benim yaşgünümde çok sevdiğim dostumun ölüm günü yani tuhaf bir gün oluyor benim için , buruksun ama utanarak eğleniyorsun biraz.
    Dilerim 2015 gerçekleşmeyen tüm dileklerinin gerçeğe dönüşeceği unutulmayacak bir yıl olur , burda Tülay diye bir dostun olduğunu hep hatırlamanıda diliyorum , sevgiler canım :)

    YanıtlaSil
  13. eskişehirliyim hemşerim diye bilirm size fetiyede yaşıyorum inanki eskişehiri cok özledim fotoğraflarınla biraz avundum.tşkler paylaştığın icin bu arada ellerine saglık hersey icin .benim yerimede her kalktıgında eskişehirli olmaktan gurur duy. ben duyuyorum inanki burnumda tüttü ama sefer olmadıgı icin gelemiyorum. kış sebebiyle.arada sırada resimleri paylaşırsan sevinirim şimdiden tşkler mutlu kalın

    YanıtlaSil
  14. Etek harikaaaaaa olmuş cnm! rengi modeli çoook tatlı ve o retro havasını çok sevdim! senin gibi bi esmer güzeline nasıl da yakışacaktır, üzerinde görebilmek için sabırsızlanıyorum:)))) Runner'ın da çok şık olmuş ellerine sağlık
    sevgiler

    YanıtlaSil
  15. Kırmızı etek çoook güzel olmuş! Runnerlara da bayıldım canım ellerine sağlık:)

    YanıtlaSil