24 Aralık 2014 Çarşamba

Pullu / Payetli Giysiler

     Pullu giysilerin trendlerde yeniden yükselmeye başlamasında yeni yılın etkisi büyük gibi görünse de ben önümüzdeki günlerde yaz sezonunda da bu tarz giysilerin hızla yükseleceğini tahmin ediyorum. Eski yıllarda yine inanılmaz modaydı, dikkat ettiyseniz taşlardan çok pullardan bahsediyorum. Bu moda hiç de pahalıya malolmayacak yeni, yaratıcı projeleri beraberinde getirecektir. Zira pullar çeşitlerine göre farklılık göstermekle birlikte; taşlara göre maliyeti çok daha ucuz materyaller. 
sequined clothes


  Seçilebilecek örnekler pekçok aslında ama bu ışıltılarla gözlerinizi daha da kamaştırmak istemedim, dahası, fazlası, hatta yaratıcı fikir üretmesi bizlere kalsın.  Gardrobumda mat metal rengi pullu straplezim bulunsa da ben de kendi adıma hoş bir bluz dikme planındayım, yeni yıla yetiştirirmiyim bilemeyeceğim ama mutlaka hazırlayacağım.


sequined clothes


    Etek, bluz, gömlek, elbise, ceket, hırka, pantalon, tişört; ister dikelim ister hazır pullu olarak satın alalım. Linklerindeki fiyatları, çok yüksek değil.  İsterse de evde var olan herhangi bir giysi üzerinde uygulayalım karar bize kalmış.   Pullar da taşlar gibi herkese çok sıcak gelmeyebilir, ancak ben ışıltıları seviyorum, aklıma gelen birkaç proje gerçekleştirme heyecanı yarattı toparladığım örnekler bende.. Umarım sevenleri için de ilham verici olmuştur.

Görseller:
 HM, THEOUTNET, LUX-FIX, NET-A-PORTER, BCBG,  VILA.COM

21 yorum:

  1. pullu, payetli, ışıltılı herşeyi çok severim:))Çiçek desenli elbiseye bayıldım:)))teşekkürler paylaşım için:)))

    YanıtlaSil
  2. pullu giysileri sevemiyorum ben.. güneşte göz kamaştırıp rahatsız ediyor. çocuklu olunca çocuğun bir yerine batıyor. ne bileyim rahat gelmiyor gözüme :) ama çok hoşlar :)

    YanıtlaSil
  3. Seçimlerinizin çoğu dozunda kullanılanlardan olmuş yada tamamı pul olsa da kibarlarından :)) Sadeliği sevsemde arada ışıltı hoş valla, biraz çılgınlık iyidir, sizin cicinizide merakla bekleyeceğim, sevgilerle :)))

    YanıtlaSil
  4. Ben de çok severim pullu boncuklu şeyleri :)) Ceketlerdekiler gerçekten hoş bir hava katıyor..

    YanıtlaSil
  5. Dün AVM de dolaştım biraz, yılbaşı için kıyafetlere baktım, gerçekten de her şey pullu, ben çok seviyorum pullu kıyafetleri, ama tercihim mat pullu olanlardan, hem çok parlamasın hem de gözalıcı olsun :))
    Sevgiler :))

    YanıtlaSil
  6. Ne gözalıcı şahane modeller
    Handancım görüyorsun moda hep tekerrür , yıllar önce herşeyi allayıp pullamıştım zaten :)
    Yani yedekte hazır daha çoook parçam var :)

    YanıtlaSil
  7. benimde gözüm hep parıltılı kıyafetlerde bu sıralar :)

    YanıtlaSil
  8. ben de uzun zamandan beri pullu giymiyordum ama bu sezon yeniden moda olunca bazı modeller hoşuma gitmeye başladı. Mesela senin seçtiğin o bordo pullu etek gibi:)))

    YanıtlaSil
  9. Pullu payetli elbiseler eskiden çok demode şeyler gibi gelirdi bana. Türk filmlerindenin şarkıcı sahnelerinin kostümlerinden olsa gerek, Payetler bende Türkan Şoray, Behiye Aksoy, Emel Sayın'larla vs. bütünleşikti. O nedenle çok fazla seçim yapmadım bu tarz giyisileri hayatım boyunca.

    Ancak şimdi (yaşlandık zaar giderek vintage tarza kaydım zira) özellikle aksesuarlarda hatta kıyafetin bir kenarında payetler hoşuma gidiyor. Örneğin o siyah cekete hayır demem şahsen...

    YanıtlaSil
  10. Dikmesi nasil oluyor acaba? Zor mu kolay mi? Mutlaka icini astarlamak gerek degil mi? yeni projenizi bekliyorum. sevgiler..

    YanıtlaSil
  11. Bu üçüncü denemem umarım yorumum gelir, yeniyıla az kaldı ama eminim yetiştirirsiniz Handan hanım, kolay gelsin.
    Yılbaşı geceleri için böyle pullu, pırıltılı, ışıltılı şeyler hoş olur:)
    sevgilerimle:)

    YanıtlaSil
  12. çok abartılı olmazsa severim pulluları

    YanıtlaSil
  13. gooogoookcum bende taşlı pullu parlak şeylere bayılırım :)

    YanıtlaSil
  14. Blog keşif etkinliğinden bloğunuzu izlemeye aldım. sevgiler.
    http://renklipastasepeti1.blogspot.com

    YanıtlaSil
  15. Bizim kuşak pullu, payetli, çok parlak giysilere mesafeli yetişti. Ama zaman içinde modalar gibi algılar da değişiyor. Çok zevkli örnekler seçmişsin Handan'cığım, dikeceğin bluzu da merakla bekliyorum.
    Sevgilerimle

    YanıtlaSil
  16. Benim de pullu bir kumaşım var elimde aylardır ne yapacağıma karar veremedim bir türlü... :(

    YanıtlaSil
  17. Pul,payet çok sevmesemde bazı giysilerde hoş durabilir.Ama eminim sana çok yakışır.Güle güle dikip giy,iyi günlerde inşallah.
    Öpüyorum...

    YanıtlaSil
  18. Çok güzel seçimler yapmışsın canım, özellikle bluzlara bayıldım. Bu konu ile ilgili kesinlikle bir çalışma yapmalısın, eminim harika olur. Sevgiler

    YanıtlaSil
  19. takipteyim sizi bende bloğuma beklerim:) sevgiler...

    YanıtlaSil
  20. ışıltı bayılırım :)

    YanıtlaSil