5 Aralık 2012 Çarşamba

Triko, Penye Boyunluklar


  Boyunluklar (çokça tabiriyle Snood'lar) oldukça yoğun kullanılmaya başlandı geçen seneden beri. Snood'un; saç filesi  anlamında karşılığı olsa da; (eskiden kullanılan saç filelerini hatırlayanlar vardır sanırım) ancak şimdilerde saçı da kapatan boyunluk anlamında kullanılıyor.  O tarz birşeyler yapmak için çok daha geniş  kullanılması gerekiyor. Ben, boyunlukların üstte siyah beyaz zebra desene benzer olanı; triko kumaştan, diğerleri ise penye kumaştan yaptım; 1.50 eni olan kumaşları 50 cm kestikten sonra ikiye katlayıp çift kat olacak şekilde diktim, bildiğiniz kaşkol gibi dikildi ancak uçları birleştirildi.  Giyime ayrı bir hava katıyor gerçekten. Öte yandan soğuklarda, triko alerjisi olanlar penye olanları kullanabilirler. Hediye olarak da düşünülebilir, yeni yıl yaklaşırken.

22 yorum:

  1. Ne güzel olmuş. Evet tam zamanı ve dikmek lazım hakikaten :)

    YanıtlaSil
  2. Evet çok kullanışlılar ben de çok kullanıyorum ama kendim dikmek aklıma gelmedi. Ünüforma gibi aynı boyunlukları takıp çıkıyorum nedenki :D Dikeyim ya ben de :) Bak aklıma fikir getirdin googook :)

    YanıtlaSil
  3. Çok güzel görünüyorlar.Hediye etmek için de harika gerçekten:)

    YanıtlaSil
  4. çok hoşlar tam benlik bişi bunlar

    YanıtlaSil
  5. Ankara'ya yılın ilk düşmüş,sizin oralara da düşer yakında. Sen de takarsın boyunluklarını cici cici,şık şık gezersin İstasyon cad. Hamam Yolu...
    Nasıl ama Eskişehir kültürüm iyi değil mi?
    Öptüm seni sıcacık !

    YanıtlaSil
  6. Handan Hanım Eskişehir'limisiniz yoksa? Ben de Eskişehir'liyim ve Eskişehir'de yaşıyorum şu an.
    Buarada boyunluklar harika olmuş çok şık duruyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Melislicious; Evet aynen öyle size birazdan e-posta yazacağım, sevgiler:).

      Sil
    2. Aaaa Eskişehir'i görünce hemen koştum geldim. İki yıl öncesine kadar ben de Eskişehir'de yaşıyordum. Ailem hala orda, bu haftasonu ordayım:)

      Sil
    3. Seher'ciğim seninle özel olarak konuşmak gerek:) Eskişehir'de ailenin olduğunu biliyordum canım, umarım görüşebiliriz.

      Sil
  7. Suhuba; çok teşekkürler.

    senayatilgan; yapmak lazım birkaç çeşit güzel oluyor;).

    dikdikgiy_sezen; teşekkürler:).

    Bak Bu Harika;teşekkürler, kesinlikle yapılabilecek kolay birşey.

    colette; Nilgün abla'cığım, Eskişehir'e de yağdı kar dün akşam tam saat 6'daki iş çıkışımıza yetişti:)).. Hep öyle olur ya yağmur başlar ya kar, tam o saatte!.. Bu arada Eskişehir bilgine tam not!:) Biliyorum nedenini. Gelirsen birlikte de gezeriz inşallah. Biliyorsun kapım her daim açık... Benden de kucak dolusu sevgiler.

    YanıtlaSil
  8. boyunluklar cok şık görünüyor.ben de severek kullanırım :)

    hepsisatista.blogspot.com

    YanıtlaSil
  9. Her şeyden önce çok güzel dikmişsiniz, dikiş bilmek harika :)
    Renkleri de çok hoş ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  10. pia mia; teşekkür ederim.

    Aslı; çok teşekkürler:).

    YanıtlaSil
  11. Ne güzel olmuş ellerinize sağlık..bende yapayaım bir adet hihoyt..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bal kızın annesi; evet esasen son derece basit gerçekten, yapın siz de;).

      Sil
  12. Esnek kumaş da dikerim hevesiyle almıştım yeni dikiş makinamı aslında. Hatta geçenlerde bir kaç bluz kesip dikmiştim. Ama hakikaten esnek dikiş işi overlok makinası yoksa bir işkence. Bir de overlok mu alsam naapsam? Sen dikiş makinandan bahsetmiş miydin hiç? Bahsettin de ben mi atladım? Bahsetmediysen bi değiniversen ne kullanırsın, trikoyu penyeyi nasıl dikersin, sen de bencileyin zorlanır mısın, öyleyse mızmızlanmadan yeni kesimlere geçelim mi, falaaaaan falan:)) Keşke blogcu arkadaşlarım komşum olsa ve biz sık sık bir araya gelip bildiklerimizi, gördüklerimizi, duyduklarımızı, sorunlarımızı, sorularımızı, çözümlerimizi, önerilerimizi, bize sorunmuş gibi gelen normalleri paylaşsak. Keşke insanlar el ele dolaşsa. Keşke hayat bayram olsa:))) Canım, sevgiler, selamlar gönderiyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. nurtenbegendi: Nurten Hanım; soruları cevaplayayım bir ara iyi hatırlattınız, Overlok makinem yok. Sorularınızı elimden geldiği kadar cevaplayayım; güzel dileklerine de çok teşekkür ediyorum. Hakikatten keşke hep hayat bayram gibi geçse:)

      Sil
  13. Dün itibariyle ben de örgü olanını kullanmaya başladım, anneme ördürmüştüm:)) Seninkiler de çok şık, güle güle kullan:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet dün itibariyle de kışın geldiğinin resmini de kendisini de gördük doğrusu çünkü, kar yağışı oldu akşam saatinde:) Ankara'da da aynı şekilde olmuş duyduğum kadarıyla:) güle güle kullanın, ben de merak ettim annenizin el emeğini, belki paylaşırsınız, sevgiler:).

      Sil
  14. Merhaba çok beğendim aklımda olacak bir fikir teşekkürler, bende bloguma beklerim şimdiden teşekkürler,sevgiler...

    www.bensukaya.com

    YanıtlaSil
  15. süper bir fikir, şimdi gidip kumaş alasım geldi, kış iyice hissettiriyor kendisini artık.

    YanıtlaSil
  16. ah keşke bende kullanabilsem hiç alışamıyorum böyle şeylere ama hediye olarak sevindirebileceğim bir sürü kişi var:) bloğuma bekliyorum sizi:)

    http://suslupuslublog.blogspot.com/

    YanıtlaSil