21 Mart 2013 Perşembe

Kahve Beyaz Çizgili Triko Elbise


   Geçen gün sizlerle paylaştığım son uğraşlarımdan hatırlayanlarınız olacaktır. Kahve beyaz çizgili bir triko kumaştan elbise planladığımı söylemiştim.  Kalıpsız çalıştım, çok  hafif çan ve bol olsun, kolları 70'li yılları hafiften andırsın istiyordum. Giydiğim astarlığın azizlik yapmasının dışında giyimde bir sıkıntım olmadı. Hazır askısız astardan giydim içime ancak sürekli kumaşa elektriklenme yapıp etek uçlarını kendine çeki. Çekimlerde belli oluyor bir parça belki de. Yeni bir diz altı özel astarlık çalışmak şart oldu.  Bunun dışında alt satırlarda sizi bir ipucu bekliyor olacak okursanız işinize yarar diye düşünüyorum.


 
 
Elbisenin kesimini hafif bol olacak şekilde yaptım. görüldüğü üzere..

 
   Size triko ve çok atan kumaşlarda  benim uyguladağım bir ipucundan bahsetmek istiyorum. Kenarları çok atma yapan kumaşlarda ben oldukça sertleştiren saç speylerinden kullanıyorum. Tül vari kumaşlar için ise mulaj ve hatta sert dokulu peçete bile önermiştim biliyorsunuz. Her uygulama her kumaşta işe yaramayor. Mesela saç spreyi çok ince tül vari kumaşlarda işe yaramaz; zaten geniş dokulu tül ve zaten hafif sert. Fakat ince triko, şifon vb. kumaşlarda kullanabilirsiniz. Hem kenarlardaki atmayı engelliyor, hem de dikerken  sertleştiğinden kolaylık sağlıyor. Yine de istediğiniz sertliği elde etmesi için birkaç kez kullanmanız gerekebilir.  Çok çabuk kuruyor avantajı bu. Ancak hafif sert etkili sprey işe yaramaz onu belirtmeliyim. Oldukça sert etkili hatta kaliteli spreylerde ben daha iyi sonuç alıyorum. Bu seferlik evde ne varsa onu kullandım, o nedenle iki kez uyguladım. Kaliteli speylerde genelde tek uygulamada yeterli oluyor.
 
 
Yaka kısmına parça çevirme işleminde hazır biye kullandım. Hazır biyeyi içine çevirmiş oldum yani.




Fotoğraflar yoğunluğumuzdan aceleyle çekildi arkadaşlar o nedenle kusura bakmayın lütfen. Bileklerdeki açıklık aynı kalmak şartıyla koltuk altlarından 2 şer santim içeriye almaya karar verdim bu arada, çünkü trikonun ince oluşu ve kendini sürekli bırakmasından dolayı.   Bolluklarını malum bilerek tercih ettim. Hakikatten 70'li yılların modellerini andırdıı sanırım.



 
Topuklu Oxford; Deichman
Çoraplar kışın başında aldığım; burada bahsettiğim, Penti Snow Vanillia
 
Sevgiler.
 

27 yorum:

  1. çok yakışmış güle güle kullanın:)

    YanıtlaSil
  2. handancığım yine orijinal bir fikir
    allahaşkına nerden geldi aklına saç spreyi denemek :)
    ama deneyeceğim
    çorabının aynısından bende de var
    pişti olmasak bari:))

    YanıtlaSil
  3. aaaaa maşallah ne güzel olmuş.benim hiç yok böyle kabiliyetim.çok isterdim doğrusu.güle güle kullan.sevgilerimle

    YanıtlaSil
  4. Oy oy oy :)
    Kumaş seçimi çok başarılı,
    Model seçimi desen cuk oturmuş
    Fizik desen sanki bu model için yaratılmış
    Eeee daha ne olsun güle güle kullan ;) Saç spreyi fikrin de müthiş
    Öpüyorum kocamannnnn :)

    YanıtlaSil
  5. Hoş olmuş. Ellerine sağlııık:)

    YanıtlaSil
  6. Canım gayet şık olmuş resimlerde gayet güzel bir sorun görünmüyor :) sevgiler

    YanıtlaSil
  7. cnmmmmmm harika olmuş hafif bohem tarzda, senin de dediğin gibi 70'leri andıran bir model olmuş. Çok sevdim ben bu salaş havasını ve de renklerini çizgilerini ellerine sağlık muhteşem olmuş! saçında bir de örgü bir bantla hayal ediyorum seni:)))
    İpucun da harika gerçekten dikiş dikenler için harika bir kolaylık ne kadar güzel böyle birşeyi de paylaşman.
    Ellerine sağlık cnm
    sevgiler

    YanıtlaSil
  8. Ayy, ellerine sağlık, çok güzel bir elbise olmuş, görünüşü bile çok rahat. Tabii, sen inceciksin, sende çok zarif durmuş, ben giysem, pijama giymiş file benzerim, en iyisi ben seni seyretmekle yetineyim, ahhh aahhh, gençlik, neredesin??

    YanıtlaSil
  9. ayy çok yakışmışşş :) ellerine sağlık ve güle güle kullan handancım :)

    YanıtlaSil
  10. Kolları biraz daha kısa olsa ve içine gönlek giyilse aynısının tıpkısı bir kazağım gibi olacakmış!

    Burnuma 70' lerin kokusu geldi vallahi!

    Çok başarılı olmuş; tebrikler içtenlikle (çok da yakışmış Handan Hanım :)) yuvarlak hatlı olmanın avantajını iyi vurgulamışsınız :))))-)

    İçten sevgilerimle

    YanıtlaSil
  11. Sprey güzel fikirmiş aklımda olsun,tüm kolsuz bir astar elbise kullanabilirsin eskiden vardı öyle şeyler şimdi satılıyor mu bilmiyorum .
    Ellerine ağlık keyifle giy..

    YanıtlaSil
  12. ömür inandı:çok teşekkürler:)

    Tulay Demirbas: Sevgili Tülay beğenmene çok sevindim. Evet canım bakma çok insan giydi onu bu sene, ben Allahtan işyerimde öylece oturuyordum fazla gezmedim sanırım, pişti olmadım böylece;) olsun keşke aynı yerlerde olsaydık da pişti olsaydık;) senin gibi güzel bir arkadaş bulmuşum. Pişti ye razıyım:) sevgiler.

    Gül Tasarım EVİ: Beğenmenize çok sevindim. Ben de sizlerin hünerini sergileyemem diye düşünüyorum, çok teşekkürler, sevgiler.

    Ben İyisimi; beğenmene çok sevindim canım, evet fizik yuvarlakımsı, boy uzun değil ama yine de fena durmadı:P)

    Ilknr Bk: Çok teşekkürler.
    Nuryyl; çok teşekkürler canım, beğenmene sevindim. Sevgiler.

    Melislicious: Melis’ciğim beğenmene sevindim canım, bazı yerlerini değiştireceğim yok değiştirmeden birşeyleri duramıyorum malum;) yine de rahatlık açısından istedğim gibi oldu.. Saç örgüsü iyi fikir deneyebilirim çok teşekkürler;) Sevgiler canım.

    Elift; beğenmenize çok sevindim, hakikatten rahat bir şey oldu. Tam istediğim gibi.. Hiç de öyle düşünmeyin, esasen ben de tereddütlü giydim geniş çizgilerinden dolayı biraz. Çok genç sayılmam ama belki henüz çocuk doğurmamam kilo alma konusunda belki bir avantaj çocuk doğurduktan sonraki halimi düşünemiyorum kimbilir nasıl bir şey olurum:) ))) sevgiler.

    Merve Güçlü; çok teşekkürler beğenmene çok sevindim Merve’cim.

    Nurdan Kanber: Nurdan Hanım, beğenmenize çok sevindim, esasen ilk baş içine gömlek giyilebilecek bir kazak olarak düşünsem de bir anda böyle kesivermiştim. Hakikatten hatlarda fazlasıyla bi yuvarlaklık var sanırım özellikle de çantayı sürekli taşıdğım omuzlarımda ve özellikle de birinde daha fazla:) diğerlerini saymıyorum, işime gelmiyor;)) hahaa;) ama şaka bir yana ben bir iki yeriyle daha oynadıktan sonra tam istediğim gibi olacak sanırım elbisem. Çok teşekkürler güzel sözlerinize. Sevgiler.

    Zeynep; Zeynep Hanım, tümden kolsuzlar mutlaka eskiden vardır, kombinezon vari şeyler eskiden daha da çok tu çok da iyi hatırlıyorum. Eskiden zaten çok daha fazla şey vardı. Bu benim aldığım hazır bir astar elbise (staplez tarzı uzun), ancak yine de kendime güzel bir şey çalışmaya karar verdim özellikle diz altı elbiselerimde kullanılmak üzere. Sevgiler teşekkürler:).

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. handancığım gerçekten şöyle kafa dengi , dinlemesini bilen , aklı başında bir arkadaş dost bulmak ne kadarda zor bu günlerde :(
      yakın olmayı çok isterdim gerçekten ama eskişehir bu konuda buralardan iyidir
      şanslısınız
      buralarda bırak dostluğu komşuluk bile çok nadir

      Sil
  13. çook yakışmış ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  14. trikona bayıldımmm çok güzelmiş...
    modelde çok güzelmiş aah ahh bende birgün kalıpsız bişeyler yapabilecekmiyim acaba...
    kollar gövdeye bütünmü? sanki ek yok gibi harika görünüyor.
    sprey fikri süpermiş yaz geliyor tiril tiril kumaşlarda lazım olacak :)
    ellerine sağlık çok güzel olmuş güle güle giy canım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. X madame; öncelikle çok teşekkürler, kalıpsız çalışmak çok hoşbirşey değil esasen. Esince öyle yapsam da tavsiye etmiyorum, çok fazla düzeltme yapılıyor mesela koltuk altından 2şer cm daha gireceğim karar verdim;) kalıpla da düzeltme yapılabiliyor ama bu kadar çok değil;) sevgiler.

      Sil
  15. Sevgili Handan elbiseni güle güle giy.. çok şık olmuşsun. Ben Ankara'da yaşıyorum..Sayın Vali sağolsun tanıtım broşürü göndermiş birçok kuruluşa bende çok beğendim çalışmayı herkesle paylaştım..Sevgilerimle..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. VuslaT; çok teşekkür ederim, beğenmenize sevindim. Evet Eskişehir - Ankara kardeş şehirler;)) çok iyi olmuş paylaşımınızı ben de çok sevdiğimden biranda meraklandım buralardan mısınız yoksa gözümden mi kaçtı diye, sevgiler benden de..

      Sil
  16. Ellerinize sağlık elbiseniz hoş olmuş. Ayrıca saç spreyini ilk defa duydum teşekkür ederim. bu tarz bir kumaş dikersem deneyeceğim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bahar YORGUN; Bahar Hanım, çok teşekkürler, ufak değişiklik daha yapacaığım ama bu haliyle de fena değil. Saç spreyini evet ben uzun zamandır kullanıyorum yıkanınca birşey kalmıyor. Birgün aklıma gelmişti çekinerek denedim; baktım kumaşa zarar vermiyor, o zamandan beri kullanıyorum. Sevgiler.

      Sil
  17. Handan Hanım yine süper bir iş çıkarmışsınız, iyi günlerde giyin. O astarların elektriklenmesi çok gıcık eder insanı. Ama elbise çok yakışmış, ellerinize sağlık.

    Sprey fikri çok pratik ve akıllıca, aklımda bulunsun.Öyle akan kumaşlarla çok zorlandığım zamanlar oldu. Bilgi için çok teşekkürler.
    Sevgilerimle

    YanıtlaSil
  18. Becerikli olmak ne güzel, elinize sağlık..

    YanıtlaSil
  19. vayyy harika olmuş ! Çok da yakışmış :)Fotoğraf da çok güzel çıkmış bence. çizgiler tam üst üste gelmiş, dikiş çok başarılı.çizgili kumaştan sırf çizgileri üst üste getirme derdi var diye kaçıyorum itiraf edeyim.
    ellerine ,zevkine sağlık :)

    YanıtlaSil
  20. Gayet güzel olmuş ellerinize ve emeğinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  21. bende çok beğendim.koltuk altlarına doğru daraltma daha hoş yapacaktır.ve belki yakanın yan kısmında büyük beyaz bir çiçek tam 70 lerin havasını verip daha bir şık kılabilir.(nacizane) ellerinize sağlık.bu arada sizede çok yakışmış.güle güle giyin.sevgiler..

    YanıtlaSil
  22. NOWACRAFT; çok teşekkürler. Sağolun:)

    reyhane; çok teşekkür ederim.

    zulaltan filiz; sevgili Filiz'ciğim, tam koltuk altı kısmından 2cm alacağım her ikisininde kol ağızları aynı kalmak şartıyla,

    Büşra Kahveci; beğenmenize çok sevindim. sağolun;)

    Alanay yıldırım; değerli Alanay Hanım, aynı şeyleri düşünüyoruz o düzeltmeler benim de aklımda koltukaltı konusunda hemfikirim, çiçekleri de çok sevirim giyimimde kullanırım da, deneyeceğim güzel duracağını düşünüyorum ben de sevgiler:).

    YanıtlaSil